Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravím z druhé strany barikády :-)

Jedním z mých nejoblíbenějších filmů je určitě Markéta Lazarova. Parádní dílo. Pokud jde o ty pány, co jste vyjmenoval v článku (David, Sobota, ...), tak já osobně je nijak zvlášť nežeru, Babovřesky opravdu nejsou moje parketa.

Ještě k těm kandidátům:

Myslím, že nezřídka kdy není třeba být přímo zachráncem nebo ochráncem, leckdy postačí prostý, ale nahlas a zřetelně vyslovený nesouhlas. Inu, jak my džudisté říkáme: "Nemusí pršet, jen když kape." :-)

1 1
možnosti

Já vám věřím, že ty pány moc neberete, ale mnohým lidem jejich produkce vyplňuje obzor, a jak jsem napsal, jejich vzkříšení něco signalizuje.

Myslíte jako jasně a zřetelně vyslovený nesouhlas Zemanův? Pokud ano, pak je to absurdní. Podstatná část EU ho nebere vážně, ale jako podivnou obskurní figuru. Aby ho brala vážně, musel by se chovat naprosto jinak a jednat také jinak (jinak myslím ve směru k serióznosti). Pak by jeho nesouhlas mohl mít naději, že ho někdo vezme v potaz. A my se nemůžeme odstřihnout od EU a zapouzdřit se ve své zemi. Pokud si to někdo myslí, tak je blázen. EU se spíš obejde bez nás než my bez EU. Všimněte si, jak složité je realizovat brexit, a to jde o Velkou Británii.

1 0
možnosti
Foto

Tato srovnání jsou sice absurdní, Zeman není Churchill, Drahoš není Chamberlain a dnešní situace v Evropě se !jen málo podobá té z konce 30. a začátku 40.let !20. století. Nicméně se zmíněné představy celkem úspěšně šíří.

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=645714R^

Tak když jsme v čase emočních bouří, nedá mi to. Víte, Jaroslave, proč Vás mám ráda? Protože prostě nic nepředstíráte, nemáte nějak proč hrát manipulační hry... vybalíte to normálně. I když si kolikrát říkám, jak jste smířlivý, hodný a já bych narozdíl od Vás...a taky že to dělám:)) zrovna tyhle a tamty poslala spodem zadem samotné k sobě. Jste nad věcí a zrovna ted je pro mě osvěžením to, co tu od Vás cituju. No poněvadž: právě jsem dočetla jeden skrytě propagandistický blog, který varuje před propagandou:))), jako takový model tam funguje právě Churchill,a skryté varování.. a pro mne je velice podstatné to Vámi řečené. Jde o diletantské- záměrné - vnucování napasovat si tehdejší situaci na tu dnešní. Vlna této přípodoby zdatně plní funkci strachu i pro ty neznalé v zdánlivém podobenství hrůz té doby. Hysterie, říkám já. Mimo jiné, jedno srovnání - v jednom blogu paní Fišrová obhajovala tvrdost výroků mladého Novotného, co bez skurpulí označil rodiče,užívající si před dítětem nejapný klip Ortelu, za opravdové imbecily, a mimo jiné čtenáře PL on označuje za primitivní....Ona se ta politická nekorektnost vžila jako norma z jedné strany, jako to potřebné. Když se najde užitečný šašek, tvrďák ze strany druhé - těm , co budou jinak házet slušnost JD do škarpy a zlatit našeho "Churchilla", Churchill v podobě rázných Novotných rázem vadí... a volá se po slušnosti. fajn večer

4 1
možnosti
Foto

Víte, on ten Churchill kromě nekorektního vyjadřování měl podíl i na ukončení největšího krveprolití v dějinách lidstva. Novotný se zatím zviditelnil jen slovníkem, pro který je nekorektnost slabý výraz.

2 1
možnosti
Foto

Zeman není Churchill a Drahoš není Chamberlain. Nejsou ani 30. léta 20. století. Pustíte li si projev M. Schulze na téma federalizace Evropy, pak zjistíte, že se svoji fanatičností neliší od projevů ze zmíněné doby. Antisemitismus se opět začíná šířit, teroristické útoky jsou již běžnou součástí životů západoevropských obyvatel. Do toho všeho uprchlická krize a příprava Dublinu IV. Já si opravdu nemyslím, že by si naše malá republika mohla dovolit mít nezkušeného a nevyhraněného prezidenta.

8 4
možnosti

Pobavil jste mě, Zeman jako zachránce?;-D;-D

4 2
možnosti

J29a15r25a 19R49a66n96k

24. 1. 2018 20:36

Rozumna volbaR^R^

2 1
možnosti
Foto

Cítím to stejně jako Vy. R^

5 1
možnosti

Mě taky nijak zvlášť nevadí Zeman. Prostě reprezentuje názory skupiny lidí a každý má právo být zastoupen politikem, který bude prezentovat a hájit jeho zájmy. Mě vadí ta suita kolem, Mynář a Nejedlý. Ti jsou tam jen kvůli byznysu.

5 0
možnosti

Mé osobě nevadí ta suita kolem Zemana, podržtažkové se naleznou vždy. Vadí mi Miloš Zeman, je tam kvůli svému egu a další pro byznys. Ty prachy za něj vydělávají druzí. Pak se i objeví 34 milionů Kč na jeho NE kampaň. Mynář pokládá sluchátko na dotaz TV - Veleba prchá ze studia. Za normálních okolností má být šetřen - Zde státotvůrce. Vítejte na slunném Balkánu ! ... :-)

6 1
možnosti

Souhlas.:-)R^

(jak jsem tak na Zemana koukal, rozvaleného v křesle, viděl jsem Otce Ubu.)

5 1
možnosti

Ano, to je vizuální dojem, akustický je ten padouch.

1 1
možnosti

Máte to dlouhé, tedy ten text. Ale z těch několika prvních řádků, které jsem ještě přečetl, jsem vyrozuměl, že patříte do té kategorie voličů, kteří před vyhlášením voleb prohlašovali: "Ikdyby do durhého kola proti Zemanovi postoupil Mickey Mouse, budu ho volit.

Takže vlastně podstatná část voličů Jiřího Drahoše nevidí rozdíl mezi Jiřím Drahošem Mickey Mousem. Jistě mu to lichotí.

3 3
možnosti

Vyrozuměl jste to z prvních řádků? Jednak jste to vyrozuměl špatně a jednak soudit na základě několika prvních řádků celý poměrně dlouhý text je divné. A když už, proč máte potřebu se k tomu vyjadřovat?

3 1
možnosti

Souhlasím, ale stále hůře se mi hledá padouch a zloduch v té politování hodné zhroucené postavičce, která ani nedokáže sama vstát ze židle a blábolí krávoviny typu "dokouřím tu pohanku" a propadlé oči, které se co chvíli zírají nepřítomně do prázdna...

A Zemanovo okolí se mermomocí snaží udržet v teplých flecích na Pražském hradě a nutí Miloše Zemana kandidovat. Je to odporný hyenismus.

Nevím, jak se v tom cítí Miloš Zeman. Ví, že musí své okolí přesvědčovat, jak je na tom dobře. Ale všichni vědí, že to není pravda.

Kdo necítí k Zemanovi žádnou nenávist a kdo ho má rád, musí pociťovat lítost, protože probíhající kampaň definitivně podlomí jeho zdraví.

K čemu je to Zemanovi a k čemu je to republice? Jen k smutku. Je to dobré jenom pro pana Mynáře, pana Ovčáčka a několik dalších vyžírků.

7 2
možnosti

Pregnantně jste vyslovil to, co si myslím i já, včetně té lítosti nad chudákem, kterému nedopřejí ani důstojné a klidné stáří.

Když jsem se včera dívala na první řadu hlediště Karlínského divadla, u Drahošovy části jsem si říkala, že když profesor volby prohraje, tito lidé včetně pana Drahoše si budou dál žít své životy, jen pan profesor bude bohatší o jednu zkušenost k nezaplacení.

Ta druhá část publika na tom bude při prohře svého kandidáta podstatně hůř, jí jde o všechno. O moc, o peníze, o pocit výlučnosti a nadřazenosti. Skončí mejdany na nádvoří Hradu, omračování krajanů z Osvětiman interiéry Hradu, o paní Alex už nebude na Barrandově takový zájem, protože už nebude paní kancléřovou, ale jen paní Mynářovou, vazby budou zpřetrhány. A Ovčáček? Kam ten se chudák poděje? Že by zpátky do Haló novin?

Kdyby tato partička z Hradu zmizela, tak to by vůbec nebylo málo.

10 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik