Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Strach je to co lidi vhání do náruče svých vládců, kteří tento strach musí živit a posilovat ho, protože strach se rychle opotřebovává. Čím má člověk větší strach, tím víc dovolí svým vládcům aby, za příslib domnělé bezpečnosti, mu brali jeho svobodu a peníze a sypali je do dvou bezedných jam do policie a armády.

Ano, objevují se spasitelé zítřka, ale všichni říkají totéž, svěřte nám moc vlády a parlamentu a my vám zabezpečíme lepší svět. Lidé tedy volí aby pokaždé zjistili, že byli podvedeni.

Přesto existuje východisko z této bezútěšné situace. Musíme zmenšit rozsah a moc států. Je třeba opustit cestu politické integrace a využít každou možnost k politické separaci. Jen v malých regionech a oblastech je možné napravovat důsledky hlouposti, drzosti a korupční zkaženosti místních vládců. Musíme podporovat svobodnou výměnu zboží a myšlenek, neboť ta je materiálem pro důvěru, která je základem ctnosti.

2 0
možnosti
JK

S tím, co píšete v prvních dvou odstavcích, souhlasím. Poslední odstavec jsou vaše představy, které nesdílím, nebo jen zčásti. Nicméně takto formulované mi naprosto nevadí.

0 0
možnosti
JP

J70o44s16e20f 71P75o44t90r

10. 9. 2016 22:07

Pochopitelně, jako správný neomarxista a konec konců nepoučený se mýlíte.

Problém lidí není v jejich vůdcích, ale v tom, že člověk, každý jednotlivec je od své lidské přirozenosti agresivní. Pro výboj své agresivity si hledá vůdce, takže naopak než zde předesíláte. A čím byla lidská společnost primitivnější, tím byla krutější byla což se může zdát v kontrastu s krutým 20. stoletím s jeho světovými válkami a komunistickým hnutím.

Jediné co člověka ve své krutosti eliminuje, nebo naopak povzbuzuje jsou ideologie, náboženství. Člověk je krutý, a lepším, nebo horším ho dělají civilizační názory ale ne vůdci. Ti jen a pouze vyjadřují vůli lidu.

Váš článek je typickým, desinformačním projevem neznalého neomarxisty.

0 2
možnosti
Foto

;-D Zapomínáte na zákon smečky. Vůdcem se stává ten nejsilnější. U lidí pak ten, který ,,trefí" ten správný čas, kdy se smečka dá strhnout, a to jakýmikoli prostředky. Nejednou se ovšem jedná o vůdce manipulované, bažící po moci. ATD. ;-)

1 0
možnosti
JL

Docela dobré filosofování. Ještě by se dalo dodat: A jinak to nebude. Amen.

3 0
možnosti
Foto

Jenom lze upozornit, že komunisté se za spasitele lidstva nepovažovali. Když baronesa Taube navštívila Lenina, aby ho požádala o posudek na svou připravenou knihu o komunismu, tak mu dílo představila následujícími slovy:

Baronesa: „Chci svůj román zakončiti tím, že Mark (hrdina románu, uskutečnivši světovou revoluci), jenž, jak je vám známo z první části románu, byl v našich dnech uspán pomocí anabiosy, periodicky vždy za 50-100 let jest probuzen. Nejsa spokojen tím, co vidí, Mark po probuzení po každé prosí, aby byl znovu uspán, až se probudí již v komuně dokonalé. Potom, uspokojen svým okolím, rozhodne se bdíti již až do smrti.“

Lenin (po chvíli mlčení, zadumčivě se dívajíc na baronesu, zběžně popoohlédnuv k důstojníkovi a tajemníkovi, hlasem ještě tišším): „A já bych román zakončil jinak: Je třeba, aby probudě se naposled a dohledna na vše kolem, poprosil ... aby byl uspán navždycky“.

0 0
možnosti

"....proč se každou chvíli objevuje nějaký...." - protože je buď nějakým způsobem psychicky narušený, nebo z toho má osobní prospěch.

A dějiny se opakují - možná jste četl třeba "Úpadek a pád římské říše" od Edwarda Gibbona.

2 0
možnosti
JK

To je pravda, jsou to dva hlavní důvody. Ano, četl jsem.

0 0
možnosti
Foto

To mezi rozumbrady řadíte i libertariány?

0 0
možnosti
JK

Zařaďte si tam, koho chcete.

2 0
možnosti
Foto

R^

Spasitelé jsou. Tedy přesněji, byli. Ovšem nejprve je museli ti, kteří od nich očekávali spásu, ukřižovat. A že mnohé spásonosné cesty, ne-li takřka až všechny, vedou do pekel, tak to nakonec ukazují i ony stručné dějiny lidstva;-)

3 0
možnosti
JK

To je právě ta věc, že spásonosné cesty vedou do pekel. Na to jsou i spasitelé krátcí. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik