Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Krásná vzpomínka, díky.R^

Myslím, že by K. Kryl z dnešní doby nadšený nebyl ani omylem, ba právě naopak. On totiž již krátce po roce 1989, na počátku let 90., byl rozčarován z vývoje, jakým se naše společnost ubírala. Ostatně jeho písně z té doby jsou toho důkazem.

5 0
možnosti
JK

Podle mého nemá smysl odhadovat, jak by reagoval na dnešní dobu. A nevím, jestli se dá říct, že byl rozčarovaný, věděl velmi dobře, s jakými problémy se potýkají "svobodné" společnosti.

1 0
možnosti
PC

Vycházím z toho, co K. Kryl krátce po roce 1989 otevřeně a opakovaně říkal a na jaké nešvary upozorňoval. Otevřeně kritizoval uplatňování staronových praktik. To vše bylo také námětem jeho tehdejších písní.

0 0
možnosti
JK

To samozřejmě vím, pouze se mi nezdá přesné slovo "rozčarovaný". Zklamaný byl z toho, že mu Havel nechtěl přidělit jinou roli než písničkáře, zcela zásadně mu bylo proti mysli rozdělení Československa, a také nesnášel a neuznával Klause.

1 0
možnosti
PC

No však právě. Havel se obklopil lidmi, které předtím on i K. Kryl kritizoval. A to pak logicky vedlo k vývoji, který se nejen K. Krylovi nelíbil.

1 0
možnosti
JK

Nejsem si jistý, jestli Havel všechny ty lidi kritizoval.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik