Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti

Půvabné je, že na Kryla se odvolávají jak tehdejší tak dnešní "komunisté". Ovšem obě dvě skupiny zapomínají na jedno, byl především humanista, v tom dobrém, nepřejatém slova smyslu.

Autor zmiňuje píseň "Demokracie" , pochopil co tím myslel? Že myslel především způsob myšlení, který se nijak nezměnil, ostatně vídáme to dnes a denně. Že pane autore?

5 2
možnosti

Tak vy jste názornou ukázkou, že jste způsob myšlení nezměnil. Důkazem budiž, že se zrovna vy snažíte poučovat mě, o čem je Krylova píseň Demokracie.

3 4
možnosti

Krásná vzpomínka, díky.R^

Myslím, že by K. Kryl z dnešní doby nadšený nebyl ani omylem, ba právě naopak. On totiž již krátce po roce 1989, na počátku let 90., byl rozčarován z vývoje, jakým se naše společnost ubírala. Ostatně jeho písně z té doby jsou toho důkazem.

5 0
možnosti

Podle mého nemá smysl odhadovat, jak by reagoval na dnešní dobu. A nevím, jestli se dá říct, že byl rozčarovaný, věděl velmi dobře, s jakými problémy se potýkají "svobodné" společnosti.

1 0
možnosti

Karle, můžete odpočívat v klidu. Vaší pozice "svědomí národa" se se ctí ujal Jarek Nohavica. Díky Jardo.R^

4 0
možnosti

No tak Nohavica určitě. ;-D Nemyslím si také, že Kryl vnímal sám sebe jako "svědomí národa". Tuto roli mu připisovali jiní.

2 0
možnosti
Foto

Z vyjádření fanynky pod písní K.K. ,,Anděl" ,,Je k pousmání jak se doba opakuje a myslím že kdyby tu teď Pan Karel Kryl byl, že by mu bylo k pláči pláči." Čest jeho památce R^

7 0
možnosti

To si nemyslím, že by plakal. Pláč spíš nevyužíval.

0 0
možnosti

J37o27s67e56f 34N38i56k52l

4. 3. 2023 19:28

KarmaR^R^R^ pěkná vzpomínka...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS