Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Líbí se mi Vaše přirovnání k objektivu fotoaparátu. A lze je i snadno demonstrovat na příkladu, který zmiňujete. Zatímco se pan Řezníček snažil z kandidáta vydolovat odpověď na více než relevantní či spíše zásadní otázku (v kontextu hrozeb), Babiš a hejna jeho příznivců si objektivně zbadatelnou skutečnost prohnali vlastním filtrem jako by ze stínů fotografie vymodelovali jinou realitu , již pak prezentovali jako pravý opak. Tedy " kňů kňů , Řezníček zmanipuloval debatu a diváci mu na to skočili". Na tomto příkladu lze vidět i to, že interpretace reality mohou být po odhození morálních zábran vulgárnější, než kdyby byly vystavěny pomocí vulgárních slov.

Vulgární může být už sám styl. A kdo potom opakuje ty nesmysly? Věřím, že i mnoho těch, kteří ten styl správně pochopí, ale předstírají, že o vyfabulované realitě nemají žádné pochybnosti.

Proto diskuse s takovými lidmi není možná. Před závorkou už mají vytčený cíl, směr, postoj, linii, vítězství.

1 0
možnosti
MS

Já mám taky příklad: Prý je tu všeobecná nenávist vůči Andreji Babiši. Ovšem AB si založil politickou kariéru jak? Nenávist ke Kalouskovi. Když k tomu připočtu nenávist k Topolánkovi, Nečasovi, tak je tu krásná živná půda pro hnutí ANO 2011, jejichž volební program byl "antiKalousek", boj proti "polistopadovému kartelu".

A voliči?

Sami sebe se můžou ptát jestli volili Babiše, protože je oslovil

(nebo je oslovil program), či volili, aby se "pomstili". A ta "pomsta" se nyní obrátila proti tvůrcům jako bumerang. Takže údajná nenávist proti AB je pouze jejich nenávist, co tu je od roku 2011, která pouze změnila směr.

4 0
možnosti
VF

Dobrý den.

Dovoluji si odkázat na jeden z mých příspěvků zde:

Název: Přípitek na nezávislý tisk

https://vaclavfischer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=698247

A k tomu z téhož příspěvku cituji:

Zaměstnáním žurnalisty je ničení pravdy, otevřená lež, překrucování, ostouzení, lísání k nohám mamonu a prodávání vlastní země a potomstva za denní chleba. Vy to víte, vím to já, jaká bláhovost je tento přípitek na nezávislý tisk.

--------------

Žádná objektivita médií neexistuje, stoprocentně souhlasím.

2 2
možnosti
LV

Vy jste dokonalý příklad amatérského žurnalisty. Kýbl negativních emocí bez náznaku snahy cokoliv doložit. Hlavně, že budou plusy.

Nehledám objektivní novináře. Hledám novináře, kteří jasně deklarují, z jaké pozice realitu vidí. A kteří z té pozice popisují, co vidí.

4 0
možnosti
Foto

P.S.: ,,náhražka témat, černobílost, kdy se lidé dělí na anděly a ďábly, asi z frustrace, jak malí sami jsou. Na sítích funguje jen první signální, přitom jde jen o povrch - lesk a bída virtuality. Idea veskrze žádná, natož ideály,.."

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796952

Toto platí o mediích i obecně. Doba, kdy např. BBC bylo bráno za až vzor serioznosti, je již dávno minulostí;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik