Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Škoda, že už je po smrti generál Šejna. To by bylo ,,maso";-D

0 0
možnosti
JK

Myslím, že je větší škoda jiných lidí, že jsou po smrti. Na druhé straně je spousta živých, kteří tu už 450 let nemuseli být.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti

Ono je to jednoduché. Nejde o třídní boj, jak ho vidíte Vy. Naopak, jde o střízlivost. Žádný kandidát není ideální. Takže se podporuje ten, který je schůdný.

1 0
možnosti
Foto

Nejvíc řvou ti, kterým to nijak nevadilo u Babiše.

6 0
možnosti
JV

A nejvíc to bagatelizují ti, kteří to u Babiše nejvíc odsuzují ;-)

11 0
možnosti
JP

J61a39n 86P22a47v47l45í82k

25. 10. 2022 12:16

Nevím, proč je tady řeč o hysterické kampani. Historik zveřejnil o generálu fakta, která komentoval v souladu se svou odbornou erudicí. V médiích pak proběhlo několik výměn obou protagonistů, přičemž generál se nepostavil k problematice čelem, ale pokoušel se ji zahrát do autu. Na základě toho pak poskytl novinám rozhovor bývalý spolužák generála a svým svědectvím podpořil tezi historika Blažka. Pokud budeme mluvit o kampani, pak si ji způsobil pan generál sám svým mlžením o věcech, které jeho obraz vhodného kandidáta zpochybňují. Fakta jsou jasná: pan generál si budoval během totalitního režimu ve fázi normalizace kariéru ve vojsku. Vstoupil do KSČ (dle jeho sdělení kvůli Gorbačovovi, přičemž přihlášku podal rok před tím, než se Gorbačov dostal k moci), byl vybrán jako frekventant kurzu na rozvědčíka s výhledem být nasazený v zahraničí proti Západu. Byl zvolen v jakési buňce jako předseda KSČ. Omlouvá to mládím, nezkušeností, naivitou. Pokud byl za normalizace člověk ve věku nad 20 let tak naivní, že netušil, že jako příslušník čsl. armády slouží zájmům totalitní despocie zvané tehdy SSSR a potažmo proti zájmům své vlasti a demokratickému Západu, pak nemá ve funkci prezidenta co dělat. Nejde tolik o tu minulost, ale více o to, jak se k tomu pan generál staví dnes. V každém případě je tu jakýsi morální deficit kandidáta, proto je pro mě tento pán nevolitelný, stejně jako Babiš, Středula.

19 1
možnosti
JV

Mně příjde komické, že mu ta nerozvážnost došla až koncem prosince 89, kdy konečně z KSČ vystoupil. Do té doby číhal, jestli se to ještě nezvrtne.

2 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno, dal jsem karmu.

Opravdu se teď vyrojila spousta morálně čistých lidí, kteří vykřikují, že si nezasloužíme, abychom po více jak třiceti letech měli dalšího prezidenta, co prošel komunistickou stranou. Ale zasloužíme si to, když naši komunisté vypadli z poslanecké sněmovny teprve loni, dvakrát jsme si zvolili za prezidenta Miloše Zemana, Andrej Babiš se stal premiérem a jeho hnutí má stále nejvíce voličských preferencí. Dnešní útoky na generála Petra Pavla považuji za ryze účelové (momentálně je favorizován) a ani jiní kandidáti nebudou nejspíše něčeho podobného ušetřeni.

Já budu asi volit senátora Pavla Fischera, tomu se žádná komunistická minulost vyčítat nedá. Ale tomu už zase mnozí nasazují psí hlavu kvůli jeho postoji k LGTB minoritám a že odmítá manželství osob stejného pohlaví. Člověk s takovými zpátečnickými názory prý nemůže být naším prezidentem.

Kde tedy najdeme nějakého morálně čistého kandidáta s potřebnou kvalifikací? Přímou volbu českého prezidenta proto považuji za zcela nesmyslnou. Dočkáme se jen kýblů špíny a polarizované společnosti. Odstrašujícím příkladem mohou být poslední prezidentské volby v USA. Tam má ale prezident skutečnou moc, kdežto u nás plní spíše jen ceremoniální funkci. Proto je u nás přímá volba prezidenta nesmyslem.

1 0
možnosti
JR

J43a33n 16R21i50c61h50t31e34r

25. 10. 2022 12:02

Přečtěte si Ústavu. Pak možná pochopíte, jaké má náš prezident pravomoci.

1 0
možnosti
FE

Leč není komunista jako komunista. Pavel patřil do kategorie těch špatných. Podotýkám, že v mém okolí se nevyskytuje žádný bývalý komunista a že jsem dokázal trvale odmítat nabídky ke vstupu k rudejm

2 0
možnosti
Foto

Copak, vy žijete v boubínském pralese? ;-D

0 3
možnosti
Foto

P94e60t91r 11B71u17r75i80a72n

25. 10. 2022 11:53

Bylo více než jasné, že opět něco na někoho vyleze. Pokud by Pavel nebyl v současném průzkumu na předním místě, ani pes by nešťekl. Vždy to tak bylo a ještě dlooouho bude. Vrcholná politika je jedna velká špína. Pokud volila většina prezidenta současného a nevadila jim jeho minulost před r.89, pak tuto dnešní hysterii moc nechápu. Pokud někdo volí Babiše, a nevadí mu jeho minulost před r.89 i po něm, platí to samé. Vlastně to chápu. Vždy tomu tak bylo a ještě dlooouho bude :-)

Za článek karma.

9 3
možnosti
JR

J91a93n 96R97i28c10h93t29e41r

25. 10. 2022 12:04

Jakou minulost měl současný prezident před r. ́89? Myslíte to, že ho komunisté vyhodili ze strany, když nesouhlasil se vstupem vojsk Varšavské smlouvy? ;-)

4 0
možnosti
MM

Ten Váš titulek je přesně vystihující současnou polemiku o generálovi Pavlovi.

Jsem si jistý, že mnoho těch oponentů generála příliš čistých není, když i Cibulka ze svých seznamů vymazal svou matku.

3 1
možnosti
JR

J61a36n 33R95i68c67h34t27e90r

25. 10. 2022 12:04

Ti oponenti ovšem nekandidují na prezidenta.

0 0
možnosti
Foto

R67o25m53a52n 30K57o87z58e76l

25. 10. 2022 11:04

Zkrátka, jak se nějaký politik dostane do popředí, má šanci na velkou funkci, tak se na něj začne kdeco vytahovat, je to už takový folklor, užívali si to pánové Zeman, Drahoš, Schwarzenberg, Okamura, Bartoš, Babiš...každému stejným metrem.

0 0
možnosti

kazdy clovek ma sve pozitiva (i Hilter mel rad zviratka a arijske deti) a negativa (i matka Tereza byla nejspis latetni sadista), a je na obcanovi, aby podle sveho uvazeni zhodnotil, zda je takova osoba hodna jeho hlasu.

2 0
možnosti
JB

J23i50ř78í 20B20o39č66e72k

25. 10. 2022 10:58

Pokaždé se ptám, co za komunistů dělal každý z nás. Ono nešlo jenom o členství ve straně. Ale třeba i v SSM. Průvody na prvního máje, k volbám nás pravidelně chodile přes 90%. I tohle byla podpora režimu a on stál právě na této šedé zóně. Jakeš to ve svém slavném projevu řekl přesně. "My musíme cítit tu podporu zdola. Abychom mohli říct, ne my, ale ti lidé si to přejí"

2 0
možnosti

on je prece jen rozdil byt pasivnim ucastnikem, ktery dela minimum, co muze, z toho co musi, a aktivnim hujerem

6 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik