Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J39a60n 35K92o36z75l44e12r

26. 10. 2022 15:22

Nějak na mě působíte jako všeználek který má info z první ruky od BIS a FBI, taky ledacos pamatuji a myslím si že 90 % Čechů bylo zapojeno do služeb STB a ti ostatní této službě nestáli za to aby je verbovala

0 2
možnosti

Vzhledem k tomu, co jste napsal, působíte jako všeználek vy. Kde jste vzal to hausnumero 90 procent?

1 0
možnosti

Na toto téma byla na iDnes článek, že před Pavlem vedl vojenský výbor NATO i nacistický generál. Pak titulek změnili na Hitlerův generál.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kandidat-na-prezidenta-petr-pavel-pochybnosti-minulost-vybor-nato.A221025_122905_domaci_vank

Adolf Heusinger to ve Wehrmachtu dotáhl až na generála, nebyl členem NSDAP ani SS. Byl zatčen za "nenabonzování" plánů na atentát na Hitlera. V Norimberském procesu byl svědek, ne obžalovaný.

Po válce vydal několik knih, působil ve vojenských strukturách a r. 1955 byl jmenován jedním z prvních generálů Bundeswehru. Je to příklad člověka, který neměl křišťálově čistou minulost, ale mj. díky sebereflexi byl přínosný i pro demokratický režim. S Petrem Pavlem to vidím analogicky. Nějaké kompromisy s komunistickým režimem dělal prakticky každý kromě disidentů.

4 1
možnosti

U zavírání mého dědy odbojáře do komunistického lágru asistovali dva agenti gestapa, které vyhodil z továrny pro "přílišnou zvědavost". Petr Pavel se od nich lišil jen tím, že doba byla méně drsná, takže "měkce" sloužil jednomu režimu a a pak "měkce" dalšímu. Dospělý byl už v roce 1979, takže žádné výmluvy se nepřipouštějí.

Tím vůbec neříkám, že jsem nevítal vstup ČR do NATO. Ovšem dostalo se nám "gangsterského iniciační testu" souhlasem s bombardováním Srbska. Pamatujete?

Působení generála Pavla v UNPROFOR byl jistě vojenský úspěch. Tehdy tam Češi měli pověst skutečně nestranných vojáků. Po vstupu do NATO jsme si ji pokazili.

Za prezidenta bych si přál někoho, kdo se všech těch morálních obratů nezúčastnil, ideálně proti nim protestoval.

2 0
možnosti

Pavel předně špiona ani agenta nikdy nedělal. Zbytek je pouze váš pohled, který nesdílím. Pokud jde o kandidáta, kterého byste si přál - znáte někoho takového, nebo jste takovým vy sám? Moje přání nemít žádného prezidenta se mi nesplní.

1 3
možnosti
Foto

V46í12t 33C14h70a30l77u41p94a

26. 10. 2022 7:00

Právě proto, že jsme tu nejprve 10 let měli Klause, a dalších 10 let Zemana, bychom si snad zasloužili někoho méně kontroverzního (Havel byl jen jeden, druhý takový není), tak proboha jen ne karieristu Pavla. Klidně ať je prezidentem třeba bývalý školník nebo zedník, ale ať nemá žádný morální či osobnostní škraloup (toto bohužel Zeman i Klaus měli)

3 1
možnosti

O tom, co bychom si zasloužili a nezasloužili a proč, jsem snad psal v textu. Nicméně se obávám, že nikoho jiného než karieristu za prezidenta mít nebudeme. Všichni kandidáti jsou karieristi. Proč by se jinak o ten post ucházeli, kdyby nechtěli dělat karieru?

1 0
možnosti
Foto

Nevěnoval jsem se panu Pavlovi natolik , abych o něm mohl psát.

Současnou situaci považuji vzhled ke zprávě BIS za paradoxní. Zamýšlet se nad minulostí kandidátů na politické posty je jistě legitimní a chápu i určitou ostražitost. Ovšem v čase, kdy BIS říká, že mezi politiky a novináři jsou lidé, kteří vyvíjeli (vyvíjejí) činnost ve prospěch cizí moci, vnímám VĚTŠÍ rizika .

Rusko jistě nemělo peněz nazbyt ani před invazí na Ukrajinu, natož po ní. Ale peníze do ovlivňování veřejného mínění v jiných zemích investovalo (investuje).

Investovalo do přípravy na válku! Kdo jsou ti, kteří pracovali na tom, aby invaze na Ukrajinu nenarazila na mnohem větší odpor? Jsou to ti, kdo si tolik přejí mír? Ti, kdo předstírají, že nebýt dodávek zbraní Ukrajině, už by nastal ten osvobozující ruský mír vonící ropou a zemním plynem? Nevím.

Mohli jsme nahlížet do svazků StB, pokud jsme si přáli vědět, kdo nás udával. Já bych chtěl vědět, kdo pomáhal připravovat Rusku podmínky pro zahájení války, pro vyhnání milionů uprchlíků, kdo se prodával (prodává) Rusku, kdo prodával (prodává) Rusku naši demokracii. Kdyby mezi ně patřil pan Pavel, měl by mé NIKDY. Jak mohu volit, když zrádci dlí v ochranném režimu utajení. Nemůže pan Pavel vadit právě těm, kdo si do prasete nastřádali nějaké děngi za podvracení ČR. Nevím.

2 0
možnosti

Silně pochybuji, že by kdokoliv z ČR, se podílel na speciální vojenské operaci Ruska na Ukrajině.

To si můžete myslet opravdu jen vy.

;-)

0 1
možnosti

L56í72d15a 55T23i92c90h70á

25. 10. 2022 20:48

Taky jeden starý vtip z dob komančů. Jaké je složení komunistické strany? 5 % je levá úchylka, 5 % pravá úchylka a 90 % jsou živitelé rodin. A já dodávám: také ti, kteří chtěli vykonávat svou práci a nestát se medvědy, kteří po prověrkách šli dělat kukačky na Šumavu. A říkám to jako člověk, který nikdy ve straně nebyl.

2 2
možnosti

Dozorci v koncentrácích taky byli tátové od rodin a jen chtěli dělat svou práci, proboha propleskněte se.

1 5
možnosti

Vážený pane , vy ve svém článku v podstatě říkáte, že pokračování toho, aby všude ,tj. ve vládě, v parlamentu, na postu presidenta atd. byli i po třiceti letech dále bývalí přesvědčení komunisté a škůdci národa Vám to nevadí. mě ale ano a nejsem sám. Že nás všechny šmahem řadíte do nějakých extrémistických stran a seskupení je vaše věc. já si ale minulost pamatuji, zažil jsem ji a za mě říkám těmto postavám ne. (a jedno jestli je to pavel nebo alex)

1 1
možnosti

Říkejte si ne, komu chcete. A jestli vám něco vadí, tak si to uřízněte a hoďte to psovi. Vážnou reakci si nezasloužíte. A co jste - okamurovec, anoista, trikolorista...?

1 2
možnosti

J84a85n 68R90i23c16h70t31e76r

25. 10. 2022 19:52

Četli jste tu knihu, co o sobě nechal napsat? O své kariéře u rozvědky nemluví vůbec. O svém otci ano, ale že byl taky u rozvědky, o tom se rovněž nezmínil. A do strany prý vstoupil kvůli Gorbačovovi, který ovšem nastoupil až poté, co si podal přihlášku. A ty kecy, jak chtěl být parašutista... proto šel do dělat pro rozvědku? Samé kecy ... neříkám, že to nemůže být slušný člověk, ale o své minulosti zkrátka lže.

0 0
možnosti

A proč to sem vypisujete? Můj článek není hodnocení ani obhajoba Petra Pavla.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek je zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-dalsi-dokument-o-petru-pavlovi-z-komunisty-se-stal-stoupencem-demokracie-217458

Nějak z něho plyne, že pan historik Blažek nemohl mít všechny podklady.

A něco není dodnes odtajněno.

Zajímavé je i jeho hodnocení z r. 1988, bohužel podobná pracovní hodnocení jeho zdejších oponentů k dispozici mít nebudeme.

R^

2 1
možnosti
Foto

Je tam i vyjádření jiných jeho bývalých dvou kolegů.

0 0
možnosti
Foto

Karma a řeknu to jednoduše: "Když byl dobrý pro NATO, je dobrý pro mě.":-)

5 3
možnosti

Já ho nijak nepreferuji, ale nelíbí se mi právě to, jak se zvedly zástupy těch "morálně čistých", nejspíš proto, že Pavlovy preference stoupají a oni tuší, že nezabrání, aby nebyl zvolený.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS