Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedávno jsem napsal komentář, v němž jsem zmínil teorii stínů C. G. Junga. Nejsem sám, kdo si uvědomuje ten fenomén v souvislosti s válkou a propagandou.

https://www.forum24.cz/proc-na-nektere-lidi-racionalni-argumentace-nezabira-zhroutil-by-se-jejich-svet-a-duse-by-trpela/

3 0
možnosti
JK

Já tohle vím i bez Junga, naposled jsem se s tím setkal předevčírem (nešlo o otázky války na Ukrajině).

1 0
možnosti
JL

Napsal jsem svuj prispevek jako prvni pod clankem pani Kristofikove. Vyuzivam tento prispevek k podekovani vsem, kteri pochopili podstatu meho napsani. Jako patriarcha me rodiny, jsme odhodlani takovemu "barbarovi" se postavit. Musime vsaak spolehat na ty uvedomele obcany, kteri maji tu moc celit takovemu nasily. Ti se musi dozvedet o nasi podpore.

5 0
možnosti
JK

Máte stoprocentní pravdu, vystihl jste princip, o co jde (a vždy také šlo).

2 0
možnosti
MB

S podporou míru mám zkušenosti špatné. Již jako dítě, jsem jej poctivě osvětloval svíčkou a svým lampionkem. K ničemu, zase nás přepadli. Psal se rok 1968. Demonstrovat nyní? Tož to bych zase šel- Za urychlenou výstavbu radaru v Brdech ... ! :-)

16 0
možnosti
Foto

:-)A což tak blogovědiškuzní demonstrace v horizontu od hrad. dvorečku až ke svému hnoječku?

2 6
možnosti
Foto

R^

Rusko už stihlo v relativně krátké době udělat snad vše pro to, aby mu nikdo nevěřil a aby každého, kdo nestál jasně na jeho straně, děsila představa, že by měl žít na anektovaném území . Tím chci říci, že Rusko zcela vědomě a programově zvolilo taktiku vyvoláváni strachu, a to ne ledajakého, ale strachu, s nímž má hrůzné zkušenosti z 2. světové války. Rusko kopíruje to nejhorší jednání a chování těch německých dobyvatelů, kteří děsili krutostí celý svět. Domnívám se, že si od počátku představovalo, že to bude takový šok, který celou invazi urychlí. Všechny ty zločiny se ale staly žhavým trnem v jeho patě v situaci, kdy se mu blesková válka proměnila ve vlekoucí se rozpaky, protože kdo by přistoupil na kompromis se strůjcem takových zvěrstev? Vydalo se na smělou trestnou výpravu způsobem, z níž je cesta zpět právě ze zmíněných důvodů velmi nesnadná.

Asi jako kdyby se někdo přišel pořádně pohádat se sousedem o hranice pole, tloukl pěstí do stolu a přitom probodl jeho těhotnou ženu vidlemi, aby bylo jasné, že to myslí vážně. To se pak těžko hledá společná řeč a kompromisní řešení sporu.

Stručně: Hovadsky vpřed, a pak co teď...

12 0
možnosti
Foto

Ano, s tím závěrem ,,stopro" souhlas:-)

1 0
možnosti
MV

Tak to moje včerejší debatování s pí K. ohledně mírové demonstrace začíná dostávat řádnějsi obrysy Okamura volá po míru stejně. Díky za popostrčení Vasím blogem. Kristifikova a Okamura ať jedou tedy za mír na Ukrajině demonstrovat do Moskvy na Krasnuju ploscaď. Uvidíme, jak dlouho budou moci mávat transparentem, když ruská policie zatýká i lidi s prázdným papírem v ruce. Karma za textu a pěkný víkend přeju.

9 0
možnosti
JK
Foto

Kasparov nemá pravdu v tom, že každý ruský občan nese odpovědnost za tuto válku. Většina ruských občanů nenese za válku žádnou odpovědnost. Stejně jako nenese odpovědnost každý ukrajinský občan za to, co se dělo na Ukrajině zejména od roku 2014. Stejně jako nenese odpovědnost každý americký občan za americké války, třeba za tu ve Vietnamu. Obyčejní Američané naopak demonstrovali proti válce ve Vietnamu, demonstrovali za mír. V každém tom národě bohužel jsou nějací zfanatizovaní nacionalisté, kteří válku podporují, ale jsou ve výrazné menšině. A že se Ukrajina podle Kasparova nesmí dělit? Tak Kasparov a s ním mnoho dalších to říkat může. Ale já kdybych si měla vybrat mezi válečnými útrapami a mezi dělením území, tak volím jednoznačně dělení území...

4 13
možnosti
JK

Věčné útrapy by pro Ukrajince byli, kdyby žili pod ruskou knutou. Kasparov má stoprocentní pravdu - každý Rus má odpovědnost za válku, pokud proti ní jasně a jednoznačně nevystoupí. Na vašem místě bych o Vietnamu vůbec nepsal, protože houby rozumíte tomu, co se tam tehdy dělo. Doporučuji vám přečíst si dílo Johna Lewise Gaddise "Studená válka".

6 5
možnosti
JZ

J90a40n 67Z84i75e28g35l40e13r

15. 10. 2022 13:09

Kdysi ještě za existence zločinného socialistického bloku se SSSR rád prezentoval jako stoupenec míru. Jistý rakouský televizní komentátor k tomu poznamenal. "No jo, oni si to Rusové představují tak, že jim všichni ustoupí a bude po jejich." Obávám se, že nynější putinovské ruSSácko k míru přistupuje stejně.

11 0
možnosti
JK

Takhle si to bolševici představovali vždycky.

9 0
možnosti
ST

Výborný článek, díky.

6 0
možnosti
Foto

K tomu není co dodatR^

3 0
možnosti
JK

Děkuji moc. Pan Jeřábek k tomu má ovšem dodatků plný pytel.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS