Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P40e83t84r 50F40i72a62l50a

8. 9. 2022 20:58

Souhlas, až na to Omlouvání politiky EU. Já jsem si hlavu z prdle vytáhl až 24.2.2022. Ale spousta lidí varovala dávno před tímto datem. A informaci bylo dost.

0 0
možnosti

Nic neomlouvám. Přečtěte si, co přesně jsem napsal.

0 0
možnosti

I vy "brepto". Zřejmě žijete v jiném světě...

0 2
možnosti

Brepto? Breptáte vy. Když se dívám na věci jinak než vy, žiju v jiným světě? V tom vašem bych každopádně žít nechtěl.

0 0
možnosti

Příčinou současné Putinovské politiky byla neschopnost při obsazení Krymu. Vznikla tím podmínka, která mu umožnila nebát se žádných rozhodných kroků, protože v té době, kdy byl Krym napaden neoznačenou armádou, tomu nikdo nezabránil a ani se nepostavil na odpor. Kdyby tam v té době, do 2 dnů, byla rozmístěna vojska OSN (a klidně i Ruská, ale označená správnou barvou :)), tak by to bylo jasné znamení, že při žádosti o pomoc se bude rychle a jasně reagovat. Ale svolávat po týdnu komisi, která teprve bude zjišťovat, o co jde a pak další komise, které stanoví výše a typy sankcí je celkem nesmysl. To není ani rychlé a ani rozhodné.

A tak je to i nyní.

Nejprve se vytvoří naprostá závislost na Rusku. Pak se zavedou sankce, aniž by byla možná jakákoli rozumná náhrada. A teď se všichni diví, že toho Putin využívá. Já bych se divil, kdyby to neudělal.

Stejně tak mlčení naší vlády. To shromáždění se může bagatelizovat jak chce, ale bylo tam 70 tis. lidí, kteří chtějí nějaké odpovědi a řešení. A byly tam proto, protože jim je naše vláda nedává. A čím bude hůře, tím více lidí bude chodit na podobné demonstrace, i kdyby je svolával sám Lucifer.

4 0
možnosti

Nejsem vojenský ani ekonomický stratég, abych se dokázal zodpovědně vyjádřit k tomu, jak se měl řešit Krym a jak je to se sankcemi.

Pokud jde o poslední odstavec, nemyslím si, že vláda mlčí, protibabišovské demonstrace byly přinejmenším čtvrtmilionové a z reakcí demonstrantů jsem nenabyl dojmu, že chtějí nějaké odpovědi. Oni se vlastně na nic neptali. A co myslíte tím - čím bude hůře? Ono je teď špatně?

2 0
možnosti

Přesně s tím účelovým zaměňováním příčiny a podmínky. Třeba včera nějaký Pivoňka na blogu p. Kroupy: "Omyl, pane Kroupo. Příčinou není Putin a jeho souputníci. Příčinou je zcela špatná a infantilní politika EU, která se dlouhodobě zaobírá klimatickým mesiášstvím, zatímco na své základní povinnosti zcela kašle".

0 0
možnosti

Moc pěkné a logické. Pro mnohé ale nebude pochopitelné stejně.

Jen mi není jasné, když se ty spolky ohání suverenitou, tak jak by ji chtěli provozovat v objetí s Rusáckem. To zná pouze vazaly a ty, na které si netroufá. Ti jsou jeho nepřáteli.

7 0
možnosti

Děkuji. Řekl bych, že to tak daleko nedomýšlí. Všechny nápady na vystoupení z EU, z NATO či vyhlášení neutrality nasvědčují tomu, že ti, kteří takové věci požadují, se domnívají, že existujeme ve osamoceně a že záleží jen na nás, pro co se rozhodneme. Například naši případnou neutralitu by musel někdo respektovat. A jak píšete, v ruském objetí by se nám těžko dýchalo.

4 0
možnosti

Úplně zbytečný článek. Takovou adoraci současné vlády si můžeme vyslechnout nebo přečíst ve všech provládních médiích. Vrchnost se bojí referenda o vstupu do NATO, o setrvání v EU a WHO jako čert kříže. Jak dopadl Napoleon a Hitler v Rusku? Obrazně, oba zmrzli. Jak dopadne naše sankční tažení na východ? Výsledek je nasnadě.

2 15
možnosti

V tom případě se divím, že na zbytečný článek reagujete. Jaké referendum o vstupu do NATO, když jsme jeho členy?

Vytahovat Napoleona a Hitlera v tomto případě je výrazem vašeho velmi pokřiveného vidění.

6 0
možnosti

A jak bylo napsano v jine diskuzi - kdyby tu demonstraci svolali martani, tak by tam lidi sli taky. Proto kdo to organizoval je vlastne marginalni

1 4
možnosti

Nesmysl. To by na každou demonstraci muselo chodit přibližně stejně lidí, aby nezáleželo na organizátorech, ale tak tomu zjevně není. Také dost záleží na tom, jestli jsou lidé ochotni vynaložit svůj čas, energii a prostředky, aby se na demonstraci dostali, nebo je tam někdo prostě zadarmo sveze.

0 1
možnosti

Smesujete organizatory a demonstratny. Jinak mluvit ma vlada s lidmi, prostredky na to ma (existuje neco jako statistick, vyber)

0 0
možnosti

Nic nesměšuju. Psal jsem o snaze organizátorů vytvořit dav - viz: "...heslo „první den našeho vítězství“, jímž organizátoři srocení charakterizovali, nepůsobí příliš vyděšeně. Spíš naznačuje, že se organizátoři snaží využít vážných problémů, s nimiž se nejen naše společnost právě potýká, k vyvolání jakéhosi puče a k tomuto cíli zmanipulovat co největší dav."

Kromě toho, slyšel jste odpovědi náhodných účastníků demonstrace na otázky - proč tam přišli a kdo podle nich vyřeší naše současné problémy?

3 0
možnosti
Foto

J60a15n 73A73n50d77r70l59e

6. 9. 2022 21:25

myslim, ze jste to vystihl velmi presne, nu, to si odnesete! :-)

ale vam zaslouzena R^V[>-]

6 2
možnosti

Děkuji. Na stromě byl lišák jeden, nu, ten si to odpyká... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik