Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prohlédl jsem si dost fotek z demonstrace a mně vystrašení nepřipadali. Spíš naštvaní z některých projevů.

Prosím proto P.T. diskutující, aby, až objeví snímek vystrašeného demonstranta, jej neprodleně publikovali.

Za blog R^

2 0
možnosti

Taky se mi nezdáli vystrašení.

0 0
možnosti

Situace není jednoduchá, ale hysterie není na místě.

2 0
možnosti

Hysterie a panika nejsou nikdy na místě, protože situaci jen zhoršují.

0 0
možnosti
Foto

Opět velmi dobře napsané. Je až konsternující, že něco tak jednoduchého se může jevit velmi složitě.

8 0
možnosti

Děkuji. Lidi si rádi dělají z roviny kopec.

1 0
možnosti

Kryl pracoval pro Svobodnou Evropu, byl za vodou, učil se německy, vzal si Němku a dával nám tady knížecí rady...Jinak jeho písničky jsou skvělé a fascinovaly mě ještě nedávno. Básník, nicméně nikoliv sociolog nebo politik. Prostě básník...a ten Václavák politiky trošku postrašil a to je dobře, protože ti strejdové jsou v podstatě jen 50letí kariéristi (někteří mladší kluci jako třeba Rakušan) a v 50 už zbývá testosteron a člověk jede v krizi středního věku. Vládu vede profesor politologie, nikoli pragmatik. Profesor bude vykládat nějaké teorie a vidíme, že je jasně orientovaný na Brusel, ač ODSák, a možná se spoléhá na nějakou kariéru na Západě, která ho zaplatí ještě lépe než křeslo českého premiéra, což není žádná sláva. Třeba takový eurokomisař, to by bylo pošušnáníčko. Hodila by se vláda pragmatiků a ne Rakušanů a Bartošů. Kde je vzít?

1 5
možnosti

Jirko, chyba nebyla v tom, že Kryl žil "normální život" emigranta v cizí zemi, problém byl v tom, že ho nemohl žít zde a ani nikdo jiný z nás.

Jsi Čech, ne?!! Tak nebuď čížek. Teď se nosí velká písmena, tak se podle toho pokus myslet - think big, George!;-D

6 0
možnosti

Ti kteří se bojí nastávající zimy ve svetru si neuvědomují, že pod ruskou nadvládou, zmizí všechny vymoženosti a byli bychom zase tam, kde už jsme to zažili. Ve strachu a ve frontách, bez kontaktu se světem. Nechápu, jak někdo tohle může chtít. Většina to asi nezažila, alespoň v dospělém věku a zbytek už si nepamatuje.

9 0
možnosti

Akorát že to není buď a nebo. Stále můžeme klepat zimu a pak zažít ne komunismus, ale Ukrajinu. Tj. válečnou ekonomiku a svobody tam zrovna taky moc nemají.

1 5
možnosti

Napíšu to sem, protože to je jediný blog, ze všech, které k tomu vyšly (zatím), pod který se mi chce něco napsat.

Můj názor -

- v hledišti to dopadlo daleko lépe, než jsem čekal. Nebyla tam elita, nebyla tam jeita. Byli tam lidé, kteří měli radost, že jednou za života hledí do čočky kamery místo obrazovky, spousta zachmuřených fotrů, které celkem chápu, ty složenky jsou hrozné. Byly tam i známé ksichty, ale "kultůra projevu" byla určitě lepší než z podia.

Co mne mrazí, je sbírka známých masek na podiu. To byl nářez. Orloj plný panáků, které si všechny pamatujeme padat do žumpy zapomnění v letech konjunktury se jako zombies znovuobjevili v průvodu s novými talenty na demagogii.

Kdepak jsou ti "pilířové sociální politiky" ze SocDem? Kde je EuroKonečná? To ty dnešní demonstranty, kteří se definovali jako autentická levice této doby - ať se živí čímkoliv - zastupují ty kreatury?

Pane, my se dožijeme doby, kdy se všichni voliči levice dají k národním fašounům.

Vzniká nám tu Národní Fronta cynismu a sobectví. Socialismus pro nás, fašistické peklo pro všechny ostatní. Tak to dělal Adolf.

Tohle není legra, proběhlo to hladce, příště přijdou další - nebolí to, jsou zvědaví a baví je to.

14 0
možnosti

To vzepětí fašismu či nacismu rovněž cítím. Napsal jste to dobře.

8 0
možnosti
Foto

:-) Onen Vámi zmíněný článek jsem již po ránu četl. Je v něm i ,,návod" pro organizátory demonstrací. Bylo pro mne až úsměvné, že je použitelný v jakémkoli gardu, čili pro organizátory jakékoli demonstrace a v zájmu kohokoli. Princip je prostý :: snaha o ovlivnění myšlení davu, ba až ,,mas";-)

1 1
možnosti

Pane Jiroudku, napsal jsem vám, abyste nelezl pod mé blogy.

1 1
možnosti
Foto

Podobné situace jsou naopak živnou půdou pro populistické „vůdce“, kteří jednoduchá řešení nabízejí, ačkoli dobře vědí, že jsou nereálná a lživá.

Tímto jste vystihl vše. Karma.

8 0
možnosti

Ale nemám z toho žádnou radost. Vám díky.

1 0
možnosti
Foto

Kvůli obavě z chudoby tam přišli ti demostranti, ale většina řečníků mluvila proti EU, NATO a Ukrajině.

11 0
možnosti

No jasně - taková řešení demonstrantům nabízeli.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik