Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

abych to jeste trochu odlehcil, tak ta zasadni otazka naseho pubertalniho mladi:

'kdy je muz na i v ní' :-)

0 0
možnosti
ZZ

Ano - je.

Všichni mají místo v současné vládě !

;-D

2 1
možnosti
JK

Tedy, vy jste vtipný, až to bolí.

0 0
možnosti
Foto

Když přežitý pojem národ nahradím pojmem celek nebo společnost České republiky, nijak si nepomůžu. Nevidím ani národ ani celek. Jen rozkopanou společnost tak, že shoda není možná. Na sociálních sítích lze najít mnoho údajných vlastenců, kteří hájí zájmy Ruska. Zřejmě nejsem vlastenec a nejsem schopen se vztahovat k národu, jehož lid má tak různé představy, postoje, přesvědčení a tedy i zájmy.

2 0
možnosti
JK

Národ je každopádně nejasný pojem. Jediná reálná dichotomie je stát a občan.

1 1
možnosti
DS

No, jako fyzikovi mi přijde, že když nám schází plyn, trubky jsou natažené a Rusové ho pálí na finských hranicích, nejspíš selhala jak diplomacie, tak (volný) trh, tak i zdravý rozum. Z toho mi vyplývá, že se musíme snažit zachránit za každou cenu.

No a od ruských a ukrajinských kolegů mám informace z první ruky a ta zní, že už je pozdě jednat. Duše ruského národa se přepnula do spasitelského módu a budou chtít zvítězit. Jo, kdybyste se chtěli nejak pyšnit, že nám to nehrozí, to je ten mód, v němž Češi byli v době husitské a Němci (včetně Rakušanů) cca od roku 1830 s vrcholem v roce 1941.

Všeobecně obdivuji sebevědomí zdejších blogerů, jak dokážou bez primárních informací a bez jejich důkladnější analýzy odsuzovat názory kohokoliv jiného. Tedy, ne že by tomu taky nebylo i ve vědě, i tam naprostá většina vědců neví, jak vzniká signálů v přístroji, který používají k měření, nebo třeba jaké je složení kitu, který používají k testování. Takže nějakou odchylku od všeobecného mentálního standardu neočekávám.

K tématu blogu: Až bude teplota v bytě klesat pod nulu, bude fyzikálně potvrzeno, že jsme v září 2022 prece jen měli mít nějaké vlastní české zájmy. Já se zajdu ohřát k synovi do školky do Rakouska, ale co chudák pan Kvapil?

11 3
možnosti
JL

Pane Stysi. Ten vas prvni odstavec je prave to, co neni u inteligentniho obcana normalni. Snad chcete rici, ze obcane chtejici vice prostredku k lepsimu zivotu, maji pomoci dealerovy drog, aby toho dosahli? Uzasne mysleni.

1 1
možnosti
JN

J19o64s89e61f 33N54i95k72l

3. 9. 2022 16:17

Máte pravdu, "tolik naivních lidí" si pod pojmem národní zájmy představují úplně něco jiného, než ve skutečnosti jsou .Národní zájmy ČR jako takové neexistují, protože jsou u nás nahrazeny a uplatňovány jen zájmy EU a NATO a to ať jsou pro nás výhodné či nevýhodné...

5 3
možnosti
JN

J50o63s43e92f 18N36i56k97l

3. 9. 2022 16:43

Pane Matuško, jmenujte mi některé národní zájmy ČR...

3 1
možnosti
MB

Nic proti jmenované nenamítám. Z řady těch, kteří to prostě myslí dobře. Dokonce poctivě, s otevřenou diskusí. Taky nevím, co je to česká firma. Zřejmě ta, co zde odvádí daně. Např. neznámý kolos s dotacemi to nedělá. Trvale nefiguruje mezi TOP 20 plátců. Přesto je nemajitel docela oblíben. Lidem to vůbec nedochází, stačí řekl - Bude lépe .

Zmatených pojmů je více. Dobro? Asi něco, co přináší nedobro druhému. Zadarmo? Pojem neexistuje a nedá se ani najít v Google. Často opora programů - Nic dražšího pak neexistuje. Zastropovat ceny? To znamená druhému uhradit ušlý zisk. Stát nic nevlastní, pouze prachy a důvěru občanů. Kdo stropuje sice nic neřeší, no zase si vybílí státní kasu. To lze, důchody, lékaře nikdo přece nepotřebuje ...

Vládě je možno vyčítat ledacos. No jeden rys tam je> Vlivem mandatorních výdajů nás zadlužuje opět. Hrozné poznání, ČR žila a žije dále na dluh. Přesto, vláda masívní populistickou politiku nedělá. Tím je hrozná. Co hůře, pořád drží nějaké obrysy odpovědnosti a mezinárodní solidarity - Mnohými načteno = Tak nehájí zájmy republiky. Pryč s ní, vzhůru na náměstí ... ! :-)

4 0
možnosti
JP

Paní, o které je řeč, patří k negramotným lidem v oblasti věcí veřejných (záměrně nepíšu v oblasti politiky, protože to je pro tato stvoření sprosté slovo) Takže jakoukoliv snahu o osvětu považuji za neproduktivní a marnou.

4 0
možnosti
JK

To bych si netroufl ji "osvětovat". Tento text je míněn spíš pro čtenářskou obec.

3 0
možnosti
Foto

,,Opravdu je u nás tolik naivních lidí?":-)Asi jak kde a v čem. Např., brát za až etalon blogy a tzv. diskuze pod může být i dosti naivní, ovšem i až ,,inspirativní";-)

3 0
možnosti
JK

Asi jste nečetl pozorně. V textu píšu: "Snad je to jen optický klam vznikající v této bublině, protože představa masy takto naivních lidí je přímo hrůzostrašná."

Možná byste už mohl pochopit, pane Jiroudku, že neberu blogy za jakési "etalony", jak se domníváte, nýbrž se svými texty, které třeba navazují na jiné blogy, nebo s nimi polemizují, snažím poukázat na širší souvislosti. Pak byste se vyhnul stereotypním poznámkám toho typu, jakou jste předvedl v tomto svém příspěvku. Nebo si fakt myslíte, že jste jediný chytrý na světě?

4 1
možnosti

R^ Pokud paní Truhlářovou a její "karmovače" označujete jen za naivní, jste ke všem velmi shovívavý.:-)

9 2
možnosti
JK

Pokud to jen trochu jde, jsem shovívavý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik