Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Barthes o absolutním padouchovi ve wrestlingu píše: „V zásadě je to jakýsi vrtkavý člověk, který uznává pravidla jen tehdy, pokud jsou pro něj užitečná, a porušuje formální kontinuitu póz. Je to člověk nepředvídatelný, a tedy asociální. Schovává se za zákon, když se domnívá, že mu nahrává, ale když se mu to hodí, porušuje jej; někdy popírá formální omezení prostorem ringu, a i nadále zasazuje údery protivníkovi, kterého po právu chrání provazy, jindy zase toto omezení znovu zavádí a dožaduje se ochrany toho, co sám před chviličkou nerespektoval.“

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786960

Tak jsem si to ,,porovnal" i ,blgovědiškutérsky", a hle hle. Nejednou to i na těchto stránkách až ,,kvete", ba i raší ,,směry všelikými";-)

3 0
možnosti
JK

No právě, raší. Ale že je to trefné, co kdysi Barthes napsal.

2 0
možnosti
MS

Obhajovat, zdůvodňovat či jen relativizovat russáckou armádu na Ukrajině bude jen individum stejné úrovně. Takže jste to napsal přesně. Pro vás to jsou Putinovo výhonky, pro mě rudý hnis.

13 0
možnosti
JK

Výrazy putinofilní větvičky a výhonci jsem požil ze dvou důvodů. Větvičky snad nemusím zdůvodňovat, avšak výhonek je latinsky propago, od toho je odvozen výraz propagare čili rozmnožovat rostliny a ideologickým prokrvením tohoto výrazu vznikla propaganda.

6 0
možnosti
VB

Hlavně ať Vám to zanícení vydrží, já čekám kdo pojede políbit prsten Putinovi aby dodával ropu.

0 11
možnosti
JK

Vy už teď líbáte Putinovi nejen prsten.

15 0
možnosti
HH

Autor se probudil. Ukrajina se řešila od roku 2014 v Dohodě Minsk 1, kde byli účastníky Ukrajina, Rusko, LLR a DLR. Nedopadla a tak byla nová dohoda Minsk 2. Zde byli účastníci - Ukrajina, Rusko, Německo, Francie a OBSE. Ani ta nebyla zcela naplněna. Kdo měl na tom vinu je předmětem dohadů a spekulací.

Pokud by šlo Rusko s problémem na OSN, tj. Radu bezpečnosti, tak by USA, Británie použili práva veta.

2 18
možnosti
JK

Zato vy jste se neprobudil a píšete asi ze snu. Ukrajina se stala nezávislým státem v roce 1991, což uznalo i Rusko.

Možná by USA a Británie práva veta použily, možná ne. USA vždy žádaly mandát od OSN. Rusko si však nejspíš bylo vědomo, že jeho požadavky vůči Ukrajině jsou neoprávněné.

15 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik