Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Karma je jistá, jen ten poslední odstavec mi nesedí. Ti klimatičtí hysterici ve vztahu k migrantům patří většinou na stranu vítačů. Nechce se mi používat výraz "strašení migranty", ale ti, kteří upozorňují na rizika migrace, většinou zaujímají ke změnám klimatu realistický postoj.

5 0
možnosti
JK

Ti, kteří upozorňují na rizika migrace, opravdu většinou zaujímají ke změnám klimatu realistický postoj. Avšak ti, kteří straší, totiž alarmisti a apokalyptici všeho druhu, realistický postoj nezastávají.

4 0
možnosti
Foto

Napsal jste to velice pěkně a trefně. Ještě bych dodal jednu pikantnost k tomu hlasování v Britském parlamentu. To hlasování o "stavu klimatické a environmentální nouze" je naprostá volovina. Není nikde definováno, co to znamená a co by se v takovém případě mělo dělat, takže britští poslanci by zasloužili napráskat na zadnice za to, že se v parlamentu handrkují o něčem, o čem si každý člověk může představit něco úplně jiného.

10 1
možnosti
Foto

Hehehe, takových "ředitelů zeměkoule", kteří by chtěli tzv. "napráskat do zadnice" poslancům jiné země, by tu bylo koukám dost. Nechcete kandidovat do britského parlamentu, abyste jim to tam vysvětlil, jak to mají správně dělat?

A co takhle věnovat se spíše práci poslanců naší země, kteří strpí velkoplošné pěstování řepky a miliardové dotace ze státního rozpočtu do tohoto soukromého podnikání, které by ze státního rozpočtu vůbec být dotováno nemělo?

3 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste velice trefně dal řadu věcí do souvislosti.

Souhlasím, bojovat proti globálním klimatickým procesům je nesmysl a velice pravděpodobně na to lidská civilizace nemá dost sil, natož technologických prostředků.

Strašení migranty už tolik netáhne, to je přesné.

Zasahovat lidi strašením, že se údajně, s marketingovým výkřikem "již brzy!" blíží ekologická apokalypsa, to je mi tedy další "moc pěkný sport". Obavy o to, jak bude vypadat naše žití a jak je ohroženo, dovedou pořádně smýkat s lidskými vášněmi. Nic na světě není větším a špinavějším kšeftem než strašení lidí.

Také Vaše analogie Jany z Arku a Grety Thurnbergové je duchaplná, líbí se mi.

Rád bych k tomu všemu přičinil několik svých osobních poznámek. Odkdy se zjevili "Zelení", provázela je nenávistná rétorika proti "prohnilému kapitalizmu" jak vystřižená z Marxe. Tahle jednoduché to je: Nelze skloubit lásku k přírodě (a snahy o její ochranu) s nenávistí.

Panna Orleánská měla i přes kritizovanou "jednoduchost" nebo možná díky ní v sobě něco geniálního. Dokázala přimět francouzského krále, aby se vzmužil a tím pravděpodobně přivodila obrat v tehdejší smutné, demoralizující válce (atd., ty příběhy jsou dost známé). Občas (nebo stále?) potřebujeme mladé lidi s nezkaleným zrakem, aby nám připomněli cosi vážného, na co zapomínáme. Snad potřebu "vyššího principu mravního"

Greta Thurnbergová má pravdu v jedné věci. "Svět dospělých" zachází se současnou přírodou určitým způsobem, který bude mít vliv na kvalitu života její generace. A tedy, její generace má právo ptát se, co zdědí. Obrazně řečeno "my" to tu zaneřádíme našim dětem a co ony s tím potom? Když si budu zavážet zahradu plastovým odpadem, lít do půdy ropné deriváty, skládkovat tam cojávím azbestocementovou drť a mezitím dvě třetiny její plochy vybetonuji, aby se mi tam lépe jezdilo náklaďákem, tak by mé děti byly sakra hloupé, kdyby se o to nezajímaly. Ovšem, když je zaženu a nebudu se s nimi o tom bavit, pak jsem pitomě jednoduchý já, ne ony.

5 0
možnosti
Foto

Ale uznávám, je to celé mnohem složitější. Jedním diskusním příspěvkem to nerozseknu. Vítám Vaše přemýšlení, je to důležité téma.

Přeji hezkou neděli

0 0
možnosti
AM

Myslet si, že přijetí nějakých opatření je zpupnost, je hloupé. Žádná zpupnost to není. Vzpomeňme na freony, které ničily ozónovou vrstvu a tím na Zemi pouštěly nebezpečné kosmické záření, které způsobbuje mutace buněk, rakovinu apod.

Použití freonů bylo nahrazeno jinou, neškodící technologií a ozónová vrstva se postupně vrátila do normálu...

Se skleníkovými plyny je to podobné a my prostě budeme muset jejich vypouštění omezit...........

0 3
možnosti
Foto

Myslím si, že každé rozumné opatření je zcela namístě a zpupnost to není. V některých věcech (jako třeba zmíněné freony) je to naprosto zřejmé. A v některých dalších věcech to dnes možná je za pět minut dvanáct. Ovšem šílenosti s biopalivy, což údajně mělo šetřit životní prostředí a místo toho je devastuje, jsou skutečnými šílenostmi. Rozbíhají se už opatření směřující k útlumu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik