Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Babiš si je vědom své síly, své pozice, je dobře informovaný, zorientovaný, má vizi, strategické i taktické plány řešení nejrůznějších ekonomických a společenských problémů, jedná pragmaticky, bez skrupulí a bez předsudků

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=653667

Hm, ano, má vizi a plány. Udržet systém dotací a maximálně ho rozšířit. Což se mi kapku nelíbí.

4 1
možnosti
JK

Já vás chápu, mně také ne. O to ale v tomto textu přece nešlo.

3 0
možnosti
TK

Nešlo přehlédnout změnu v chování Václava Moravce. Najednou se pod tlakem a "kontrolou" začal i ke "své opozici" chovat korektně a byl to nepřehlédnutelný rozdíl. Je to ostatně možná i důvod, proč vy sám tu nyní píšete o Babišovi něco pozitivního. Byl to snad poprvé normální přirozený rozhovor, kde oslovený dostal šanci se vyjádřit a nebyl jen vmanipulováván do nepříjemných poloh. Z tohoto pohledu by se dalo říct, že Zemanův tolik kritizovaný atak při inauguraci přinesl ovoce. To, jak tendenční byla ČT v posledních letech už opravdu překročilo únosné meze. Uvidíme, co se z toho vyvine dál..

6 1
možnosti
JK

Pokud spatřujete smysl televizních politických debat v tom, aby si dva lidi (nebo více) příjemně popovídali, pak máte pravdu. Jenže smysl takových debat tkví v tom, že se moderátor má snažit dostat hosta-politika do polohy pro toho hosta nepříjemné. Ten host je tam od toho, aby byl konfrontován s nepříjemnými věcmi, aby čelil atakům, a pak jde o to, jak je dokáže nebo nedokáže ustát. A naprosto si politik nemá co stěžovat, že se moderátor chová nekorektně. Ten je tam zase od toho, aby byl právě nekorektní, musí být však informovaný, pravdivý a přesný. Své vize, plány, sliby si politici mohou telit jindy a jinde na vlastní náklady. Je nechutné, když se k tomu politici snaží zneužívat vysílací prostor v médiích. Mrkněte se někdy na podobné debaty v různých televizích v západním světě.

Tendenčnost či netendenčnost televize je zase jiný problém, který s tím nesouvisí.

3 2
možnosti
DB

a přesně tento popis vlastností a chování Babiše je to, co ho vyneslo a neustále drží jako představitele hnutí a mnoha lidí..........

Naopak je velmi těžké věřit Kalouskovi, Fialovi a desítkám dalších..........také voliči zvoleným zastupitelům.........

2 0
možnosti
JK

Ano, pane Bartoši. Avšak to jsem snad sdělil v textu. Nějaký vlastní postřeh nemáte?

0 1
možnosti
MB

Vidím to velmi podobně.

Rovněž mi Babiš sympatický a už vůbec se mi nelíbí ten princip, že si nějaký oligarcha může zaplatit tak rychlý vstup do politiky..

Ale málo platné, on opravdu dnes nemá srovnatelného soupeře. On se vyjadřuje srozumitelně (nelze mu upřít talent "lidového řečníka") a působí, že má skutečně nějakou vizi. Zatímco u tradičních stran cítím jen plané politikaření, kličkování a uhýbání k pouhému moralizovaní ..což působí značně bezradně.

Tímto nad ním těžko zvítězí ...a jestli přece jenom zvítězí ...tak vlastně nevím, co (kromě odstranění Babiše) nabízí..

Zatím na mě působí, že by vlastně akorát tak chtěli kopírovat Babiše ..jen "bez Babiše".. Ale myslím, že chybí osobnosti premiérského formátu, energie a tahu na branku. Bohužel.

5 0
možnosti
MB

Tam mi vypadlo, že sympatický mi NENÍ.. Vadilo mi to jeho nepodložené osočování, jak "všici kradnú" (když třeba v parlamentu mával modrou brožůrou jakési aktivistické protikorupční nadace) ..

No, tak si to teď alespoň ochutnal z druhé strany..

2 1
možnosti
AB

A27d40a97m 78B98í97l82e89k

13. 3. 2018 12:16

Borec, který má v repertoáru asi deset stále dokola omílaných vět + nějakou máčku kolem, nemá soupeře... to je dost tristní pohled. Nejšílenější na tom celém je to, že třeba Robejšek by jej při diskuzi naprosto znemožnil - ale i přesto by jej jeho věrní díky těm deseti větám považovali vítěze :-P

2 0
možnosti
JK

Je to tristní, ale není to jen o tom, jak bohatý má slovník a jak brilantní je jeho projev.

3 0
možnosti
MK

Babiš není moje krevní skupina, ale konečně si někdo toho samolibého a nafoukaného Moravce "namazal na chleba".

6 0
možnosti
JK

To si nemyslím. Moravec byl "plánovaně" servilní. Zřejmě to byla právě tak předem domluvené schéma debaty coby úlitby Babišovi, aby se ČT vyhnula některým problémům. Nicméně mi to umožnilo napsat tento článek.

2 1
možnosti
Foto

Vlastně ještě na jeden rozpor jsem zapomněla, rozhodně nemůžeme skoncovat s minulostí tak, že budeme nominovat do různých funkcí někoho, kdo "jen" plnil rozkazy režimu minulého.

4 2
možnosti
MB

Nojo, ale mě hned napadá další rozpor..

Nemám vůbec nic třeba proti generálu Pavlovi ... ale i on plnil přece rozkazy režimu minulého (spočívající v udržování bojové připravenosti komunistické armády zasáhnout proti NATO). V armádě se rozkazy udělují každý den. Odmítl snad některý splnit? Vadí dnes někomu, že byl nominován do jedné z nejvyšších funkcí ve strukturách NATO? Je to překážkou dnešního udělování nejvyšších vyznamenání?

Nechci nikoho omlouvat ani démonizovat ...jen poukazuji na jakýsi dvojí metr ...a líbivé fráze, které se ovšem při určitém srovnání mohou zdát poněkud prázdné..

3 0
možnosti
Foto

Mám dojem, že jsem viděla jiný pořad než Vy. Babiš se trochu zklidnil a už se nepokouší každého uřvat nesmysly, ale za tím spíše bude práce jeho imagemakerů. Při jeho dřívějších vystoupeních musel jeho mediálním poradcům běhat mráz po zádech. Ale sám si zřejmě moc jistý není, protože slibuje všechno všem stylem nikdo vám nedá, co já vám dokážu naslibovat. Chce přidat důchodcům, dát jim slevu na jízdné, chce slevu pro děti a studenty, chce rychlejší výstavbu bytů, aby na ně mladí dosáhli. To jsou prakticky všechny skupiny voličů, rodiny s dětmi, mladí, důchodci. To ale není vize, to je náprava způsobených škod. V současné době je obrovská míra zdanění všeho, Babiš ještě přiložil polínko zvýšenou kontrolou výběru daní, která povede ke zdražení toho, co kupují všichni, kterým nadbíhá s různými slevami. Jenže to je styl, nechci slevu zadarmo. Příkladem může být i novela zákona o daních z příjmů, kdy se sice ruší zdanění superhrubé mzdy, ale současně se zavádí vyšší procento zdanění. Také ho trápí opožděná výstavba bytů v Praze, ale v Praze má několik let Krnáčovou, aby teď nabízel urychlení? Sám byl skoro čtyři roky ve vládě a kde jsou výsledky? Nejsou současné sliby na úrovni tehdejších? Jak sliboval, že se na všude válí miliardy, stačí se pro ně jen sehnout a výsledek žádný. Sliboval, že EET přinese takové výnosy, že budou nová hřiště, větší platy zdravotníkům, důchodcům, do školství a já nevím co ještě. Výsledkem je spousta nových úředníků a zvýšení tristních platů o nic moc. A tak by se dalo pokračovat.

4 4
možnosti
JK

No jistě, ale to jste v úplně jiném oboru úvahy. Dáváte si věci do souvislostí a následně nacházíte rozpory. V Babišově případu to není nic těžkého. Možná jste ale přehlédla, co jsem napsal v úvodu svého textu, a sice, že jsem si všechno odmyslel a soustředil se na to, co říká, jak to říká, jak vystupuje, jako bych ho viděl a slyšel poprvé v životě. A přesně tak se na něj dívají jeho příznivci, které oslovil a oslovuje. To, co jste teď napsala, oni ignorují, to je příliš složité. A jestli se někdy naštve a nazve třeba novináře zkorumpovanou pakáží? No a, řeknou si příznivci, vždyť novináři v jejich očích právě takoví dávno jsou.

Rozumějte, mně nešlo o to, abych nějak vykreslil Babiše, ale abych pochopil, čím on tolika lidem imponuje a pak to předložil čtenářům. A když to uvážíte, on těm lidem nabízí aspoň poměrně sofistikované konstrukce slibů, zatímco všichni ostatní jim nenabízejí prakticky nic, čemu by mohli uvěřit.

7 1
možnosti
OU
JL

Pěkně jste popsal tajemství Babišova úspěchu.R^

12 0
možnosti
JK

Díky. Některým lidem ale dává práci pochopit, co jsem vlastně napsal. ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik