Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I16v52o 48Ž28á45č15e47k

20. 2. 2018 9:31

Na základě jakých objektivně zjistitelných kritérií by svoboda slova měla být omezena? Vzdělání, test IQ, profese...?

0 0
možnosti
EH

Více méně už omezena je. Publicisté s odlišným názorem mají daleko méně prostoru se vyjádřit v masmédiích. Za migrační krize bylo 80% proti přijímání, ale v masmédiích se vesele tlačilo na přijímání. Kupodivu protimigrační blogy zůstaly, ale ne všechny.

Zbývá akorát některé názory zakázat, jak to udělali v Polsku ohledně správného výkladu historie.

1 1
možnosti

J86a18k68u82b 49Š62o74l65c

20. 2. 2018 9:06

Je spousta vzdělaných lidí s vysokým IQ, kteří už se klepou na to omezit svobodu ostatním. A myslí to dobře. Není to matematika. Vzdělání + IQ se nerovná automaticky moudrost.

1 1
možnosti
JK

A čemu se rovná moudrost? Když tvrdíte, že něco + něco není automaticky moudrost, měl byste také říct, co podle vás JE moudrost.

1 0
možnosti
JR

J59a62n 82R32á62ž

20. 2. 2018 8:55

Je zvláštní číst článek o svobodě od člověka, který zcela zřejmě netuší co skutečná svoboda je. Alespoň to z textu článku vyplývá.

1 1
možnosti
JK

Z čeho konkrétně vám to vyplývá?

1 0
možnosti
Foto

Vždycky mě pobaví když lidi s bolševickým smýšlením se začnou zamýšlet nad pojmem svoboda. ;-D

5 3
možnosti
JK

Velmi mě těší, když se bezmocně vztekáte. To žádný smějící se smajlík nezakryje. A když k tomu přidám, kteří lidé vám dali plus, pak je to téměř dokonalé.

2 0
možnosti
Foto

:-)R^ Svoboda slova je jakousi podmnožinou svobody jako takové a nese tudíž veškeré její znaky. Pro někoho je darem, nutností a možností ovlivňovat "vládu věcí svých", jiní ji v zásadě nepotřebují, a když jí mají mají, jen se jí snaží zneužít. S tím souvisí poslední věta vašeho článku. K čemu je těm, co jí chtějí užívat, když jsou i ti co jí chtějí zneužívat? Hranice mezi oběma je značně nejasná, ale čím dále od ní, tím se jeví vše jasnější.

Myslím, že dobrým příkladem a určitým lakmusovým papírkem může být vztah lidí k bývalému režimu, případně (pro ty, co ho nepamatují) náhled na aktuální totalitní či jiné režimy s omezenými svobodami.

Prostě řečeno, komu nevadil předlistopadový stav u nás a kdo vzhlíží k Rusku nebo k Číně (ve smyslu svobody a demokracie), ten by se měl minimálně zamyslet nad tím, jestli je "kompetentní" užívat veškerých svých svobod doma.

3 0
možnosti
MB

Se svobodou je to vůbec srandovní ! Kolik asi existuje lidí, kteří po r. 1989 pomyslně zvolali - Mámo, je tu zásilková služba PPL, nese balíček "Svoboda". Ty jsi něco objednala - Co s tím vlastně, máme dělat ? ...:-)

2 0
možnosti
Foto

Dokud občané volili ODS, bylo to svědectví o jejich vyspělosti včetně babiček a dědečků, občané přestali volit ODS, jde o jejich duševní nevyzrálost.

3 0
možnosti
MB

Směle tvrdím, že pojem "Svoboda", v čistě krystalické podobě neexistuje ! Mj., těch pojmů je více - Zadarmo, Sociálně spravedlivé, dobro ... Jinými slovy řečeno ,výrok lze vyřknout, nicméně je třeba jej k něčemu přikurtovat ! Pak se očekává, že Svoboda - Jde ruku v ruce s Odpovědností ! Čím více jsem svoboden - Pak vlastně dochází k přesně opačnému efektu - Dobrolovně se svážu do kozelce povinností a platných pravidel ! Musím přijmout důsledky svého rozhodnutí ! To se dělá málokdy - je to nepříjemné ! Krásně vidět ze života - Myšlenka, nápad - za tím má jít slovo + konání. Funguje to naopak - Nejprve jde slovo , které je považováno za otce - Líbivé myšlenky ! Pokuid se najde nějaký líbivý hlasatel - Není co řešit. On to říkal a tady to dokonce i píšou ! ... :-).

2 0
možnosti
PV

Svoboda projevu je dána ústavou ČR - bohužel je vidět jak internet je mocné médium, kdy 51% lidí uvěřilo, že kandidát na prezidenta Drahoš je pedofil, zednář , úchyl a já nevím co ještě ..... co chcete řešit u 30% lidí, kteří vidí nejlepší budoucnost této země v čele s agentem STB a zlodějem v jedné osobě ?

Dnes je 20.únor a když nějaký vtipálek napíše, že zítra bude pálit sluníčko a bude +30C ve stínu, tak věřte tomu, že se najdou blázni, kteří tomu uvěří !!

7 2
možnosti
Foto

To, co jste napsal, je holá nepravda a navic pleonasmus. Pedofil a úchyl je totéž a vůbec si nemyslím, že by tato pomluva hrála nějakou významnou roli v jeho porážce.

Pro tu existuje daleko lepší pojmenování. Rychlokvaška.

4 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik