Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J71i68ř35í 37T37u16r94n33e46r

14. 11. 2017 20:57

Zaujala mne otázka: "Co je pro ČR výhodnější? Přiklonit se na stranu, kterou reprezentuje náš současný prezident a zatvrdit či zasukovat se proti politicky korektní Evropské unii? Nebo se stát součástí multikulturního proudu, podřídit se a těžit z pozice ve středu velkého celku, podobně jako malá rybka uprostřed velkého hejna?"

Osobně takové dilema nemám a nemyslím si, že je nutné takto volit. Myslím, že se lze postavit politické korektnosti EU, respektive té její podobě, která cíleně zkresluje realitu a zároveň nepodlehnout politické nekorektnosti, která činí totéž. Pojem "politická korektnost" se stal jakýmsi strašákem, přitom je to pouze otázka míry, politická korektnost má i zjevně pozitivní projevy. Na druhé straně si boj proti té hloupé korektnosti nepředstavuji tak, že se bude lhát nebo spekulativně blábolit o těch, kteří jsou mnohdy hloupě politicky korektním způsobem hájeni.

1 0
možnosti
JK

Jasně, že neexistují pouze ty dvě zmíněné volby, a také se takto nebudeme ve skutečnosti rozhodovat. Vystavěl jsem tu pasáž záměrně způsobem buď-anebo, abych mohl položit otázky v posledním odstavci.

Samozřejmě, že budeme muset dospět k nějaké míře politické korektnosti, abychom se nezpronevěřili humanismu a demokracii, ale zároveň nebyli bezbranní proti těm, kteří se snaží té korektnosti zneužívat. Pokud se nám k takové rozumné míře nepodaří dospět, může být další vývoj hodně dramatický.

0 0
možnosti
JS

V závěru svého článku píšete, cituji: "Zdálo by se, že pro stanovení správné odpovědi bude záležet na tom, zda se vyplní vize, že muslimští uprchlíci zaplaví Evropu. Jenže, pokud se tak stane, bude už úplně jedno, jestli se Česko bránilo vítací politice EU nebo ne."

Tím vlastně říkáte, že ať uděláme cokoli, stejně nic neovlivníme. S takovým rezignačním postojem nemohu souhlasit. Nemá smysl, abychom jen čekali na naplnění nějakých vizí či dokonce abychom právo rozhodovat o svém osodu někomu odevzdali. Jen ten, kdo se už předem smíří s tím, že nic neovlivní, skutečně nic neovlivní.

5 0
možnosti
JK

Pane Svobodo, odejděte z této diskuze.

1 4
možnosti
PH

Chalífát ale není kolem nás, chalífát se na nás valí z jedné strany a právě my můžeme být ta hranice, která mu v šíření zabrání, pokud tu bude dost významných osobností dávat dost najevo nahlas svou nelibost. Prezident republiky je takovou významnou osobností.

4 0
možnosti
JK

Chalífát není ani kolem nás, ani se na nás odnikud nevalí. Nebo máte pocit, že se u nás na hranicích soustřeďují hordy muslimských imigrantů a snaží se dobýt českou kotlinu a Zeman jim v tom svými "statečnými" výroky brání? Aspoň to tak líčíte. Já jsem psal o chalífátu, že by mohl vzniknout, pokud by se naplnila vize, že Evropa bude zaplavena uprchlíky, a že za takových okolností bychom těžko mohli zůstat svobodnou enklávou.

1 1
možnosti
JH

J59a97n 53H77y92n70e48k

14. 11. 2017 14:36

Poslechněte si projev V.Orbána z října 2017. Poslechněte si ho od začátku do konce. Visegradská skupina bohužel je rozpolcená, právě z hlediska národních zájmů jednotlivých států a pouze Maďarsko a Polsko se snaží ochránit své národní zájmy. Samozřejmě , že nesouhlasím se vším co se v těchto zemích děje na politické scéně. Migrační politika EU je zcestná na jsou nám předkládány nepravdy o migrantech. Většina je nelegálních. Naši vojáci bojují v Afganistánu a jinde , ale řešení evropské bezpečnosti hranic je jen hříčkou slov a nic více. Za koho a za co bojujeme v zemi, kde vítězství ani jedné strany nikdy nebude? Proč jsme nechali dojít migraci do současného stavu? Co dělá pro ochranu Evropy NATO? Je hodně otázek na řešení, aly my se tady zabýváme zkreslenými nesmysly o Miloši Zemanovi. Ten jediný je schopen vyslovit svůj názor veřejně i když svým stylem. To je to co vadí. Ptám se kdo je za štvavou kampaní proti prezidentu republiky? Proč veřejnoprávní televize se na stranu těchto kampaní postavila? To by nás mělo zajímat. A pak závěrem , před prezidentskými volbami by měla být znát historie i předlistopadová o kandidátech na prezidenta. Jsou tak čistí, jak se o nich hovoří? Oni nemají žádný ten škraloupek? Asi nemají, protože by to změnilo jejich obraz a narušilo antizemanovské nálady.

5 1
možnosti
JK

Souhlasím s vámi potup, pokud jde o názor, že je hodně otázek k řešení. Když píšete o Zemanovi, tak ale ujíždíte někam do pryč. Všiml jste si, o čem byl můj článek? Mám pocit, že ne. Nemohu za to, že se tady okamžitě vyrojili stoupenci M. Zemana, kteří ho začali vychvalovat a hrotit diskuzi. Vy sem zase zavlékáte prezidentské volby a opíráte se do dalších kandidátů. Nemáte nic, co byste řekl k tématu článku, když už diskutujete?

0 0
možnosti
PK

Tak já si zase myslím, že postoje Zemana, Orbána, do jisté míry Polska, Slovenska, nyní i Rakouska, vznik AfD ale i remcání bavorské CSU jsou proti oficiálnímu bruselskému proudu užitečné. Viz kvóty. Kromě Zemana i část vlády se chovala rozumně. Jinak Zeman byl hodně proevropský, federální, se společnou armádou atd.

Ale když to vidí - nejen on kam to spěje. Ale kvůli Zemanovým postojům nás EU neopustí, nemějte strach.

4 0
možnosti
JK

Já si nemyslím, že nás kvůli Zemanovým postojům EU opustí. Šlo mi čistě o to, abych poukázal na skutečnost, že co v Evropě Zemanovi vyčítají, mu u nás přináší u mnohých lidí politické body a na základě toho trochu uvažoval.

0 1
možnosti
MB

Na hodnocení M.Zemana ještě nenastal čas. Stále je ve výrobě, žhavý ingot, kdy valcíři - historikové ještě nemají možnost zhonotit tu finální část, skutečný užitek produkce. Miloš, jako viditelný, mi připadá jako majitel , hradního rádia. Má vysílat do společnosti a tak ovlivňovat její vkus. Když to zjednoduším, nejvěrnějším posluchačem vysílání - je on samotný ! Vysílá si pro sebe a především se tím baví. Jeho produkce očekávaně dělí posluchačstvo - jedni mručí spoklojeností - hrají tu naši ! Další ladí jiné frekvence ... Já osobně, bych - to rádio už vyměnil ! ... :-)

3 1
možnosti
JK

Ano, zavezl bych ho do sběrného dvora. ;-)

1 4
možnosti
KS

K36a50r27l88a 16S46u82c77h33á

14. 11. 2017 13:30

já nenacházím odpověď na otázku, co bude, jestli se ta apokalyptická vize islamizace Evropy naplní? Vy ano?

Už tady asi nebudeme, ale jak já si to "tam nahoře" zodpovím?

3 4
možnosti
JK

Nenacházím ani se nestarám o hledání odpovědi. Já se apokalyptickými vizemi nezabývám.

2 2
možnosti
JK

Jo jo, ale nejen Italové takto smýšlí.

2 2
možnosti
PK

No Milošek nebojuje sám proti imigrantům, myslím, že podobná nálada je i ve Visegrádské skupině, zejména pan Orbán to valí řádně....8-o

3 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek. Pro mne i proto, že není černobílý. K situaci s uprchlíky bych dodal, že jsme se ocitli v paradoxní situaci. Na jedné straně panika z představy, že bychom přijali pár desítek nebo i stovek muslimů (které bychom měli šanci prověřit a pro klid i třeba nějakou přípustnou formou mít nějaký čas pod kontrolou), na druhé straně otevřené hranice, což dává samo o sobě možnost kdykoli k nám zajet na teroristický výlet a zase zmizet, ať už náš postoj k uprchlíkům je a bude jakýkoli.

5 0
možnosti
JK

Jste jeden z mála, který si všiml, že jsem nechtěl psát černobíle. Za to vám děkuji. Pro jednoho diskutujícího je to ale předvolební agitka, pro dalšího kolaboruji s politickou korektností EU...

Pokud by se ale měla EU politicky reformovat, je nutné brát všechny argumenty vážně a vyjasnit si postoje, pokud by se Česko zabetonovalo v nějaké pozici, pak je ztracené.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik