Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kdybyste připustil, že všechno není tak jednoznačné, otevřelo by Vám to pohled na to, proč tolik lidí stále věří ve stvoření. Rád bych upozornil, že nechci nikomu vnucovat, že názor o stvoření je pravdivý, ale nelze ho jen tak šmahem odmítnout.

Ve svém článku například píšete, cituji: "Pokud jde o evoluci, byla už pozorována a prokázána a nic na tom nemění, že důkazům evoluce většina lidí nerozumí a nechápe je".

Ve skutečnosti zůstávají mechanismy evoluce v podstatné míře neodhaleny. Zatím ještě neumíme rozlišit, jestli to, co je někdy označeno jako "nový druh" není jen přirozená genetická variabilita v rámci jednoho druhu. To, co by vědci vyzkoumali nejraději, je "opravdová" evoluce, tedy mechanismus skutečné diferenciace druhů. Organismy se totiž přirozeně změnám genomu brání - změna genů je totiž pro organismus většinou pohromou - například rakovina. A je tady další problém: pokud současná biodiverzita je skutečně výsledkem samovolně probíhající evoluce, pak první živá buňka musela být výsledkem chemické evoluce. A to je asi ten největší problém. Chemická evoluce založená na náhodě (tzv. samoorganizace hmoty) je totiž extrémně nepravděpodobnou událostí. Zabývali se jí i někteří nositelé Nobelovy ceny, napříkald Ilja Prigogine. Pravděpodobnost, že se z aminokyselin samovolně utvoří alespoň jediná funkční bílkovina (což ještě není život) je stejná, jako že výbuchem bomby na automobilovém vrakovišti vznikne Boeing 737, a to i v případě, že se do chemických reakcí zapojí veškerý uhlík na planetě Zemi, který bude reagovat v ideálním prostředí a maximální chemickou rychlostí, a to celou jednu miliardu let. Dokud nebude vyřešen tento problém, nemůže být rozpoznán ani princip evoluce. Dokud nebudeme znát principiální základ života, nebudeme znát ani principiální základ evoluce. Věda naopak ukázala, že živá hmota je tak nepředstavitelně složitým elementem, že představy o tom, že život byl stvořen, rozhodně nevypadají tak "fantasmagoricky" jak se to jeví Vám.

3 0
možnosti
JK

Pane Svobodo, vypadá to, že jste splachovací. Takže znovu - stal jste se pro mě naprosto nepřijatelným člověkem. O vaše příspěvky nemám zájem, takže sem už nepište. Každý další váš příspěvek smažu.

0 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik