Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Řeknu Vám to takhle:

Samozřejmě, že vítězství té které konkrétní partaje ve volbách neznamená, že s ní budeme ve všem bezvýhradně souhlasit a uctívat její představitele jako polobohy, jejichž jméno je nám nade vše. Samozřejmě, že je naprosto smysluplné a v souladu s demokratickými principy nesouhlasit a demonstrovat proti konkrétním KROKŮM a opatřením vítězů voleb, které by nějakým způsobem vedly k podkopání demokracie, např. pokud by se rozhodli nějak "převorat" ústavu. Ale to snad nikdo nezpochybňuje, nebo ano?

Ovšem demonstrovat přímo proti tomu, že voliči rozhodli tak, jak rozhodli, mi přijde nejenom jako nesmysl, ale v podstatě jako urážka voličů, byť demokratická. A ano, ten kdo OPRAVDU respektuje výsledky voleb asi nechodí proti nim demonstrovat a nemanipuluje před televizní obrazovkou lidi tvrzením, že liberální demokracie prohrála a nastupuje málem doba diktatury.

A jen tak pro Vaší informaci: Já osobně jsem volil Realisty, kteří získali celých 0,7 procenta všech hlasů. Jsem zkátka moc blbej na to, abych se uživil jako prognostik, ale zkouším brát život s humorem. Zkuste to taky :-)

1 0
možnosti
JK

Z čeho usuzujete, že pan Kvapil nebere život s humorem ?

1 0
možnosti

Zvonka to vyzerá, že ten puč chystají vítězové voleb, počínaje pátým místem (dozadu - z druhého místa to jistí Druhý vítěz voleb)

1 0
možnosti
JK

Puč snad ne - to je něco jiného. Pokud by ale mohli vyšachovat ANO z vládnutí, tak to jistě udělají.

0 0
možnosti
Foto

Všechny lidské nesvobodné společenské systémy (totalita, despocie, tyranie, demokracie, fašismus, atd.) mají - na rozdíl od dobrovolnictví (anarchie) - jedno společné. Jednotlivec nebo skupina lidí ovládá a řídí zbytek společnosti. Předpokladem by mělo být, že tito lidé jsou moudřejší, prozíravější, empatičtí a imunní vůči korupci. Všichni jsme masírováni, že metoda demokracie dovede takové lidi rozpoznat a vynést je do čelních pozic. Jenže opak je pravdou a tak neustále vítězí ti nejhorší z nejhorších.

Je jasné, že totalita a despocie se s demokracií nevylučuje a na přílišnou kritiku reagují vládnoucí lidí tím, že omezují svobodu slova.

2 1
možnosti
JK

Anarchie neřeší vůbec nic.

3 0
možnosti
Foto

Diskuze už chvíli probíhá a tak navrhuji dohodnout si motto článku:

"Nemám rád Babiše a jeho vítězství mě netěší".

A je to hotové i bez Hitlera a Účtenkovky.

2 2
možnosti
JK

Pane Hermánku, navrhujte si nesmysly u svých článku. Štve vás, že můj článek nedokážete nijak rozporovat. Viďte. Proto se snažíte chytat marginálních věcí a nějak můj text rozdrobit a dezinterpretovat. To motto, které navrhujete, se k mému článku naprosto nehodí. On je totiž o něčem jiném.

1 0
možnosti
Foto

Nejvíc slibovala ČSSD a proto by, aspoň podle vašeho soudu o českých voličích, měla znovu volby vyhrát. ANO vyhrálo, protože 30 % z těch, kteří k volbám přišli po 27 letech mají dost pletichaření, kupčení a korupčení. Chtěli by, aby byl stát řízen stejně zodpovědně jako prosperující firma. Babiš dohledem nad ministry nepřipustil čachry, které nahrávaly firmám v pozadí předražené zakázky a o přeplatek se potom šábly. Strany bez těchto příjmů chudnou a s nimi i spřátelené firmy a politici. Proto ten sjednocený boj proti ANO. 1,5 milionu Čechů dokázalo, že nejsou přitroublí a do politických čachrů vidí.

2 5
možnosti
JK

Co agitujete? O tom, co píšete, vůbec článek nebyl. Nejde přece o počet slibů, ale o Babišův slib, že on zařídí, aby se lidé měli líp a oni pro to nemusejí hnout ani prstem. Podle vás 1,5 milionů Čechů prokázalo, že do politických čachrů vidí? Musím se na vaši adresu vyjádřit společně s Mistrem Janem Husem - svatá prostoto!

5 1
možnosti
MS

S textem souhlas, až na tu poznámku ohledně českého udavačství, kterou jste dal do souvislosti s účtenkovou loterií. I když s ní taky nesouhlasím, nemyslím si, že jejím prvořadým cílem bylo udávání těch prodejců, kteří účtenku nevydají. V zásadě jsme vydání účtenky (faktury) měli vyžadovat už dávno předtím a každý mohl udat řemeslníka, který nabídl službu "bez dokladu". Podle mne míří účtenková loterie spíš na jinou lidskou vlastnost. Hodně lidí si účtenku vyžádá (ač nehodlají soutěžit v účtenkové loterii) jen proto, aby si ji nepřivlastnil a případně na ni nevyhrál prodejce. Představa živnostníka, který v dnešní době zuřící EET vesele prodává bez účtenek (a tedy potencionální oběti udavače) je hodně nereálná. :-)

2 0
možnosti
JK

Ta poznámka o udavačství byla jen fórek. Možná blbý, ale chtěl jsem si rejpnout, když jsem to včera slyšel v televizním pořadu "Máte slovo". A teď se ukazuje, že to je vlastně takový lakmusový papírek. Takoví diskutéři, jako je Hermánek nebo Řezník, se té poznámky okamžitě chytili a začali se bavit pouze o ní, jako kdyby zbývající text ani neexistoval. Pro mě je to novým potvrzením, že se tito dva a někteří další snaží o jediné - dezinterpretovat můj text.

Pokud jde o účtenkovou loterii, tak ji považuji pouze za zbytečnou. Chápu ji jako snahu odvést pozornost lidí od celkově problematické EET a ucpat jim ústa nadějí na výhry. Osobně jsem účtenky chtěl vždycky, tedy pokud šlo o nějaké podstatnější nákupy.

2 0
možnosti
Foto

Já bych neřekl, že to zavání lhostejností a pohodlností, ono to tak prostě je. Část lidí potřebuje svého vůdce a část na to kašle. A tyto dvě části dávají dohromady silnou masu, s tím lze těžko bojovat.

P.S. Ostatně stejně jako s nakvartýrovaným emeritním agentem, který má entelygentné hlášky a forsíruje ho Standa. To ale spíš za boj nestojí. ;-D;-D

2 0
možnosti
JK

Máte pravdu, že je to spíš fakt, než že by to lhostejností a pohodlností zavánělo. A jinak - jak píšete.

1 0
možnosti
Foto

Může mi někdo osvětlit, jakou má souvislost účtenková loterie s udavačstvím?

Pokud mi je vystaven účet a ten já pošlu do loterie, tak pouze snad může jít o účet legálně vystavený v souladu s předpisy EET, tedy nikdo není udán, protože záznam o té transakci je už dávno předtím zapsán do EET. Pokud čirou náhodou zapomene obchodník účet vydat, tak k tomu mlčím, a nebo si učet vyžádám a proběhne snad pouze výše uvedený děj.

A pokud mi obchodník odmítne účet vydat, těžko budu dokazovat, že jsem od něj odebral nějakou službu či zboží.

1 1
možnosti
JK

No jo, pan Řezník, aby se nechytil zrovna tohoto. Nebudu vám nic vysvětlovat. Odkážu vás na to, co jsem k této své poznámce napsal panu Hermánkovi.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kvapile, mě tedy opravdu udivuje, že tak inteligentní člověk, jako jste Vy naskakuje na hlášky "udavačství" Účtenkové loterie.

Bylo opravdu humorné včera sledovat diskuzi k této věci v pořadu paní Jílkové. Já chápu, že někdo, kdo s nějakou věcí nesouhlasí, hledá argumenty proti. V případě "Účtenkovky" to samozřejmě jsou vysoké náklady v řádu desítek miliónů korun ročně. O tom, zda jsou v Účtenkovce ty náklady účelně využity.

Toto je ovšem velmi pod pás: "(Udavačství je odedávna oblíbenou českou lidovou kratochvílí, to už konstatoval jistý Adolf Hitler.)

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=630846";

Zaprvé, ten citát jste si vymyslel nebo alespoň změnil autorství.

Zadruhé, nemáte žádný podklad pro to, že by třeba v Protektorátu Böhmen und Mähren bujelo udavačství víc, než třeba v okupované Francii.

A zatřetí a to považuji za podstatné. Tvrdit, že účast v Účtenkové loterii = udavačství je prostě chucpe druhého řádu. Tedy chucpe, které je nejen nepravdivé, ale ještě k tomu bylo vymyšlené k poškození zcela běžné a i jinde praktikované akce a tím i jejich autorů.

3 4
možnosti
Foto

A ještě dodám, jakousi výzvou k udavačství bych považoval třeba systém, kdy místo Účtenkovky by byla pobídka 10.000,- Kč za předložení důkazu o nevydání účtenky.

Pak by argumentace o "udavačství" patrně byla namístě.

3 2
možnosti
Foto

40% z těch 8,5 mil. voličů jsou volby ukradené. To je velký problém.

3 0
možnosti
JK

To samozřejmě problém je. Můžeme se však jen domýšlet, jestli by se poměr hlasů pro jednotlivé strany změnil, kdyby šlo volit třeba 80 % voličů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik