Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dejme tomu, že KLDR okázale prováděnými pokusy s raketovými nosiči a jadernými zbraněmi toliko maskuje utajený program vývoje bakteriologických zbraní, zaměřených na likvidaci blahobytně vypadajících jedinců. . Jak se pak vám bude umírat, až se stanete jejich obětí, tedy obětí politiky světového policajta.

0 2
možnosti

Pane Řezníku, tento váš příspěvek je natolik, promiňte mi, stupidní, že vás to snad není ani hodno. Chovám ale naději, že jste to myslel jako vtip, sice hloupý, ale vtip. A jak jste dospěl k tomu, že bych měl být obětí světového policajta? Ty údajné bakteriologické zbraně by přece vyvíjela Severní Korea a ta by nesla plnou odpovědnost za jejich použití.

2 0
možnosti
Foto

Jedním z nejráznějších a nejsilnějších útoků na americkou zahraniční politiku, který vzešel z korejské války, byl odveden veteránem, klasickým liberálem a novinářem Garetem Garrettem. Garrett začal svůj pamflet, The Rise of Empire (1952) prohlášením: „Překročili jsme hranici, která leží mezi republikou a říší.“

Když objevil, že Spojené státy vykazují všechny příznaky říše, Garrett dodal, že Spojené státy, stejně jako všechny předchozí říše, se cítí být „vězněm dějin“, protože za strachem leží „kolektivní bezpečnost“ a hra údajně nevyhnutelné americké role na světové scéně. Garrett zakončil takto:

Teď je řada na nás.

Řada při čem?

Řada při přebírání odpovědnosti za morální vedení světa.

Řada při udržování vyrovnaných sil se všemi zlými silami – v Evropě, v Asii, v Africe, v Atlantiku i Pacifiku, vzduchem i mořem – přičemž dnes je touto zlou silou ruský barbar.

Řada při udržování světového míru.

Řada při zachraňování civilizace.

Řada při službě lidstvu.

Ovšem takový jazyk patří říším. Římská říše nikdy nepochybovala, že je obráncem civilizace. Její dobré úmysly byly mír, právo a pořádek. Španělská říše přidala ještě spasení. Britská říše přidala ušlechtilý mýtus břemene bílého muže. My jsme přidali svobodu a demokracii. Přesto, ať přidáváme cokoliv, jazyk je stále stejný. Je to jazyk moci.

1 2
možnosti

Proboha, proč tady operujete pamfletem jednoznačně zaujatého novináře z roku 1952? O moc jde vždycky. I těm, kteří deklarují, že jim o ni nejde.

1 0
možnosti

Každý má právo na sebeurčení, ale podle vás autore, jen v jediného Boha věřit budeš(USA). Převracíte vše k obrazu svému. Co miliony mrtvých z podvodných válek USA? S tím se vypořádáte lehce, to nebyli demokraté, ale komouši.

3 7
možnosti

To je ale nesmysl, že pane Pinkavo? Pokud Severní Korea operuje použitím jaderných zbraní, vyhrožuje USA zničením a je vrcholným nebezpečím pro svět, pak právo na takové sebeurčení nemá. Jestli někdo něco převrací, tak jste to vy, Zbytek jsou jen bláboly.

2 0
možnosti

Vždy se usmívám nad pojmy zlý a hodný - USA - SSSR - Rusko, podobně pak zavilý Němec a libý Číňan... Velmoci velmocují - ve svůj prospěch. Jsou určité rozdíly - Moskva na to nemá - platí za to životní úrovní, nepochopitelné, jak vysvětlit, že zájmy ruské mámy jsou v Sýrii. K tomu ale patří i nebezpečné výroky M.Zemana ! Návrhy na zrušení sankcí ! ... Jinými slovy řečeno - Bydlíš v paneláku v patře 4 - soused v patře 8 bije ženu a ubližuje dětem . Ví se to, ale nezasahuj ! Neřeš to, večer spolu jdete přece na pivo ... Podobně pak KLDR - národ v bídě - nerespektuje OSN, žije z podpory Číny. Tedy se tam pak jezdíme učit, jak dělat demokracii. Nezbytného krtka s sebou ! ... Lotři jsou všichni, nicméně - je třeba někam patřit - Tedy NATO ... :-)

7 1
možnosti
Foto

V čem KLDR nerespektuje OSN?

0 0
možnosti

Příběh lidstva je i po všech zkušenostech a obrovském poznání sebe sama v rámci vědy, pořád stejný: boj o moc, armády, zbrojení, zastrašování, případně i ostré války, zabíjení civilistů, omlouvané jako vedlejší ztráty. Je to špatné, ale je to tak. V této opičí džungli pak je jen otázkou filosofie, jak se který národ k tomu postaví. Američani zvolili po dvou světových válkách aktivní obranu, která se často stává útokem.

3 0
možnosti
Foto

J93a53k57u72b 43R80o87t77h

18. 4. 2017 13:41

A zvolili dobře.

6 1
možnosti

R95a60d50e21k 30K42a52r21a86s

18. 4. 2017 13:12

Že jste si tak jistý, že v případě USA šlo vždy jen o "omyly";-)

Viz například poslední informace z wikileaks, kde byla doložena spolupráce USA přímo s Al Kaida, tedy organizací, která je současně na seznamu teroristických organizací USA a která podle USA stála i za 11.zářím. To je potom řádná schizofrenie, ne?;-D

0 8
možnosti
Foto

J68a85k98u10b 87R35o86t11h

18. 4. 2017 13:40

" wikileaks, kde byla doložena spolupráce USA přímo s Al Kaida"

Nebyla. To je jen přání otcem myšlenky, chlapečku.

6 1
možnosti

Karma. Především nelze zapomenout, že funkce světového četníka, z níž bývají Spojené státy podezírány, je reálná a nutná a USA si ji určitě dobrovolně nevybrali. Vyžaduje ji situace globálního světa, charakteristická několika významnými mocenskými centry a regióny, v nichž neznatelně vznikají místní i globální hrozby. Je přirozené, že nejmocnější stát na světě (USA jsou přece jediná supervelmoc) musí diplomaticky, ale někdy i ozbrojenou silou pacifikovat nebezpečný mocenský neklid tam, kde hrozí přerůst v celosvětovou hrozbu. Jak by se vám líbil společnost bez policie? Spojené státy se této funkce četníka nemohou zbavit, i když se o to snaží (viz případ Libérie). Posouzení logické otázky, zda světový četník dělá to, co je mezinárodnímu společenství zapotřebí, ovšem ztěžuje značně rozšířený předsudek dokonalosti. Nic na světě však není dokonalé, proč by měly být dokonalé Spojené státy?

11 1
možnosti

No, že se jim to ale daří?

2 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik