Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Prominte, ale vy jste opravdu ten celkem jednoduchy problem nepochopil. Feminismus nekritizuje moznost zen byt matkami, kritizuje vytvareni tlaku aby zeny byly nutne a vyhradne matkami, v tom to je. Materstvi neni prezity stereotyp, prezity stereotyp je nazor, ze pro zenu je materstvi nutnou podminkou k jeji plnohodnotne existenci. Zeny maji moznost byt matkami, jiste. Msji moznost taky jimi nebyt. Maji nekonecne mnozstvi moznosti toho, jak pojmou svuj zivot. Ale nemelo by jim byt vnucovano, ze materstvi je u nich nutne podstoupit vzdy, at uz si vyberou jakoukoli cestu. A to ta rikanka dela - holky jsou od toho aby byly maminky a tim padem svet "v poradku". To sice lze vylozit prijatelne tak, ze lide se rozmnozuji a zeny rodi, nicmene je dost mozna i ta interpretace, ze zena naplni smysl sve existence jen tehdy, bude-li matkou, coz je uz samozrejme silne problematicke.

4 12
možnosti
VK

Ale ono to tak opravdu je.Život ženy je naplněný teprve mateřstvím.Ať si říká kdo a co chce.

6 3
možnosti
MB

Ta poslední věta Vašeho sdělení - Máme se dobře - roupy ... , přesně vystihuje naší dnešní podstatu ! Dodnes, jsem nepochopil význam slova feminismus ... Sociální stát - nesporná vymoženost , přesně navazuje na kontraproduktivní odkaz Komunistů ! Tj., sejmutí základních břemen z člověka - jeho přenesení na systém ! Potom klasická rodina prakticky ztrácí svůj význam i s mezigeneračními vazbami. .Rozval hodnot je obrovský a drahý ! Když jsem kdysi četl o konci a zániku Říma - podivoval jsem se, jak je to možné ! Dnes se domnívám, že žijeme v identické epoše ! ... :-)

4 0
možnosti
JK

S tou identickou epochou s dobou zániku Říma poněkud nesouhlasím, jinak naprosto se vším. Děkuji. R^

0 0
možnosti
JE

Jako máma dvou dospělých dětí a zároveň spokojená a profesně úspěšná žena Vám tleskám.....jestli njaše společnost na něco dojede, tak na superhyperkorektnost a hledání pseudoproblémů.

17 0
možnosti
JK

Přesně tak, paní Ešnerová. Když je člověk, lhostejno, zda žena či muž, normálně schopný, zvládne všechny své role včetně rodičovské. Když schopný není, potřebuje pomoci, ale to neznamená, že by se měla společnost zabývat tím, aby se někdo nedotkl jiného ani slůvkem ve strachu, že mu tím něco vnucuje a on je pak nešťastný. To jsou skutečně pseudoproblémy a já vám děkuji za skvělý příspěvek. R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik