Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a74n 54Š41e44s48t69á65k

29. 11. 2016 11:20

Kde jste jen k tomu srovnání s Karlem Krylem přišel, sám jsem o to nikde ani nezavadil;-D

0 0
možnosti
JK

Já jsem o to srovnání zavadil vícekrát. Třeba tady na blogu. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste to vyjádřil zcela přesně, ono je to vlastně srovnávání nesrovnatelného. Jediným pojítkem je pouze výraz "kritika" a tím to celé končí. Pominu-li paušální a prvoplánovou kritiku islámu, je společenská kritika Ortelu ve znamení "ONI nám ubližují". Celá Krylova tvorba je v duchu kritiky (ale také pochopení) jednotlivce, národa, lidstva a ideologií. Tam, kde by Kryl měl paušálně kritizovat "JE" utíká často do nadsázky a výsměchu. Asi proto, že mu bylo žinantní vinit někoho z toho, za co si můžeme sami. Zesměšňuje pak jen konkrétní lidi nebo je nahrazuje alegorickými postavami.

Jsem rád, že jste tento článek napsal. Nemyslím si, že by jinak spíše úsměvná epizoda "Slavík" neměla nějaký závažnější podtext. Rozvířila hladinu o kvalitě tvorby, což nemůže být nikdy na škodu, ukázala možná absenci kultivované kritiky a konečně i leckoho přiměla vyložit karty, což je také dobré. :-)

4 1
možnosti
JK

Přesně tak, jak píšete. Diskuze o kvalitě písňové tvorby a těch dalších věcech, co zmiňujete, určitě na škodu není. Obávám se však, že Slavík vyšumí a drtivou většinu lidí to přestane zajímat. ;-)

0 0
možnosti
JK

S tím Ortelem se ale nadělá. Kdyby si založil kapelu Maxim Turdulenc (nebo co to malé děti dneska poslouchají) a nazpíval sprostonárodní písničky, takže rodiče, co pustí dítěti na sluchátka CD, aby měli trochu klidu, by se moc divili, tak bych to pobouření chápal. A klidně by mohl říkat, že to měl být protest proti rodičům, co se nevěnují dětěm.

0 0
možnosti
JK

Nadělá se, protože byl druhý ve Slavíkovi s písničkami, co zpívá. A zaměření těch písniček v souvislosti s touto anketou budí prostě rozruch. Na kdyby se nehraje.

0 0
možnosti
JS

Jaroslave, děkuji... KK byl a zatím svou tvorbou je neopakovatelný...

R^

7 0
možnosti
JK

To byl. A také děkuji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik