Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kvapile, čtu jen velmi nedbale, ale myslím si, že nemáte pravdu. Že příznivcům a odpůrcům prezidenta Zemana přikládáte jinou motivaci, než měli a mají.

Mnoho lidí, nevím, jestli většina, volila MZ proto, aby se vyhnula KS na prezidentském stolci. Prostě to nebylo jen volba pro MZ, ale současně i proti KS. Ostatně velmi podobné dilema bude rozřešeno za necelý týden v USA.

A odpůrci MZ mají jednak v ústech hořkou porážku z roku 2013 a cítí možnost ještě horší porážky "pravdoláskového" kandidáta v roce 2018. A proto ty dnešní skandály.

Jednoduše proto, aby bylo nabito na negativní kampaň proti MZ, která se opticky daří, ale fakticky velké úspěchy nemá.

A protipóĺem toho je jakási "pozitivní" kampaň pro kandidáta - nekandidáta Horáčka. Takto ostatně prohrál MZ volbu 2003. Stále se nevyjadřoval, hrál mrtvého brouka až pak nastoupil zcela nepřipraven.

Tuto chybu v roce 2013 MZ nezopakoval, ale Michal Horáček má našlápnuto k tomu, udělat chyby ještě větší. A proto ta hysterie pravdy a lásky, protože cítí, že jim pomalu začíná ujíždět volební vlak, resp. že do něj nemají koho posadit.

8 2
možnosti
PP

A melu a melu. Dneska to a zítra tohle. Ne, že bych tomu všemu rozuměl, ale baví mě to. Jiné vzrúšo nehledám.

1 2
možnosti
LV

Ostatně jsem četl, že Dyk by se po otci měl jmenovat Pytlík.

Symptomatické.

3 3
možnosti
VF

Pane Vaňku, já jsem zas četla, že paní Věra Dyková chtěla syna ušetřit narážek na příjmení Pytlík od různých jednoduchých lidí. Třeba jak jste i Vy.

1 0
možnosti
SB

Opět jste projevil naprostou neschopnost poznat, odkud nám hrozí skutečné nebezpečí. Nikoli z nějaké vzdálené země, která si buď musí podrobit celý kontinent, nebo nic (je těžké předpokládat, že by mohla dostat pod svou knutu jedinou malou vzdálenou zemi, jakýsi ostrůvek uprostřed jiných zemí).

Nám to nebezpečí hrozí skutečně od islamizující se Evropy. Stejně, jako nemůžeme být jediným čínským ostrovem v evropském moři, tak nemůžeme být jediným neislámským ostrovem v islamizované Evropě. Až islamizace západní Evropy, ale z našeho pohledu našich dvou sousedů, tedy Německa a Rakouska, přesáhne únosnou míru, přelije se to i k nám. Jako když začínalo zemědělské osídlení: Zpočátku první zemědělci osídlovali jen nejúrodnější oblastí a zbytek nechávali k dispozici tradiční kultuře lovců. Ale jak rostl počet zemědělsky hospodařících lidí, postupně zabrali všechno a dnes se zemědělsky hospodaří i například na Českomoravské vrchovině, což tehdy bylo nemyslitelné. Stejně tak až migrantům přestane stačit "úrodná" část Evropy, začnou zabírat i tu z jejich pohledu "neúrodnou".

Žabomyším způsobem vidíte nebezpečí v Zemanovi a v Číně, ale opravdovou hrůzu, která kvasí za humny, zcela ignorujete.

12 4
možnosti
JK

Jak jste poznal, že jsem projevil "naprostou neschopnost poznat, odkud nám hrozí skutečné nebezpečí"? O tom jsem přece nepsal. V podstatě jsem vyjádřil, že MZ ohrožuje u nás demokracii.

V Číně nespatřuji nebezpečí v tom smyslu, že by sem vtrhla čínská vojska, ale že politické paktování s Čínou podporuje renezanci bolševismu u nás.

Tu islamizaci jste popsal zajímavě. Pokud v tom máte pravdu, pak mi vysvětlete, co s tím jako může MZ udělat?

2 0
možnosti
Foto

Je to tak R^. Zasloužená karma.

9 4
možnosti
Foto

Karma. Napsal jste to velmi přesně.

10 4
možnosti
LV

Nikoliv.

Zkritizoval postoje, které si sám vytvořil.

Aby si dodal na "síle" argumentace, tak těm, co se to hnutí neklidu nejeví jako boj za demokracii nýbrž opak - přisoudil neokomunistické postoje/nálepku. To je dosti absurdní, protože volání po lidu v ulicích a "boj" proti legálně zvolenému prezidentovi je samo spíše něco jakobínského.

Dále vyjádření vládní politiky v prohlášení "čtyř" dehonestuje jako podlézání byť jde v podstatě jen o popis faktu, že spanilá jízda páně Hermana a dalších lidovců není oficiální českou politikou.

Podobné až totožné postoje mají při tom prakticky všechny demokratické státy, aniž by to krasoduchové neklidu kritizovali.

Jak píše výše kolega, opomíjí skutečné a v EU se již šířící nebezpečí. Nejen nebezpečí, ale již i jeho násilné projevy demokracii reálně ohrožující hned za našimi humny.

U Číny a Ruska jde - bez iluzí o jejich "demokratičnosti" o to, že tomuto nebezpečí umí čelit lépa a nás ohrožují řádově méně.

8 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik