Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemanovy výroky a politicky korektní Evropa

Za Antihavla označil evropský server Politico prezidenta Miloše Zemana. Podle serveru je Zeman „neomalený, provokuje a je bezostyšně politicky nekorektní“. Pro nás to není nic nového, zajímavější je ale, proč si to Politico myslí.

Jako důkaz Zemanovy politické nekorektnosti a neomalenosti server uvedl například jeho výroky, že »devadesát procent Romů v ČR jsou „nepřizpůsobiví“ flákači«, nebo starší tvrzení, že »Muslimské bratrstvo organizuje uprchlíky s cílem zaplavit jimi Evropu«. Věc se má ovšem tak, že Miloš Zeman právě takovými hláškami u mnohých lidí u nás boduje. Z pozice hlavy státu totiž vyjadřuje nahlas jakoby mínění běžných lidí. Například s tím jeho názorem na Romy by v Česku souhlasila nejspíš většina obyčejných i neobyčejných lidí. A o organizovaném importu „uprchlíků“ je přesvědčena také významná část naší populace. No a politická nekorektnost – toť rajská hudba v uších těch, jimž politicky korektní Evropa leze už dávno krkem.

K tomu se přidává jakýsi prvek vzdoru. Čím agresivněji a hlasitěji bude EU prosazovat politickou korektnost, čím víc budou Miloši Zemanovi jeho odpůrci spílat, tím víc ho budou jeho stoupenci a obdivovatelé adorovat coby nějakého bojovníka proti domácímu i evropskému establishmentu a za práva „nás neprivilegovaných lidí“, které ovládají, okrádají a podvádějí prospěchářští političtí dinosauři a zneužívá skupina intelektuálských samozvanců. Pro ty druhé používá Zeman označení „pražská kavárna“. Je to absurdní, protože Miloš Zeman sám je intelektuál, nepřehlédnutelná součást establishmentu a také politický dinosaurus. To ovšem nebrání jeho obdivovatelům v tom, aby se s ním identifikovali, jako by současný prezident byl něco jiného.

Miloš Zeman samozřejmě proti ničemu a za nikoho (s výjimkou sebe sama) nebojuje a v podstatě ani nemůže. Nicméně dobře ví, co dělá. Dokázal úspěšně zneužít nízké pudy veřejnosti pro svůj prospěch a do značné míry rozdělit lidi na své stoupence a odpůrce. A čím budou tyto dvě skupiny semknutější do smeček, které po sobě nenávistně štěkají, tím víc se Miloši Zemanovi bude „jeho dílo“ dařit. Tedy jestli bude smečka jeho stoupenců silnější a dokud on sám bude schopen vůbec něco dělat. Problém však tvoří ti, jež se neřadí ani do jedné smečky, kteří nepřistoupili na Zemanovu hru, neboť ani on ani nikdo jiný netuší, co si tito lidé doopravdy myslí a jak se (třeba při volbě prezidenta) rozhodnou.

A teď si bez ohledu na Miloše Zemana dovolím pár otázek. Co je pro ČR výhodnější? Přiklonit se na stranu, kterou reprezentuje náš současný prezident a zatvrdit či zasukovat se proti politicky korektní Evropské unii? Nebo se stát součástí multikulturního proudu, podřídit se a těžit z pozice ve středu velkého celku, podobně jako malá rybka uprostřed velkého hejna? 

Zdálo by se, že pro stanovení správné odpovědi bude záležet na tom, zda se vyplní vize, že muslimští uprchlíci zaplaví Evropu. Jenže, pokud se tak stane, bude už úplně jedno, jestli se Česko bránilo „vítací“ politice EU nebo ne. Představa, že zůstaneme svobodnou enklávou uprostřed jakéhosi „evropského chalífátu“, je absurdní. Vím, lze namítnout, že je třeba bojovat proti tomu, aby k něčemu takovému došlo. A kdo proti tomu vlastně bojuje? Miloš Zeman? A jak? Tím, že říká, že Muslimské bratrstvo organizuje uprchlíky? Nebo je snad bojem, když třeba zde na blogu idnes.cz nebo i jinde různí panikáři líčí apokalyptické vize budoucnosti?

Mám rád otevřené konce, tak nechť si každý odpoví sám.

Autor: Jaroslav Kvapil | úterý 14.11.2017 11:27 | karma článku: 25,06 | přečteno: 2260x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,48 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 691x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Rok, kdy umřel vynálezce ostnatého drátu

(Povídka) Stojím před zchátralým nárožním činžákem, z kterého jsem odstartoval do života. Až po delším vyzvánění na kdovíkolikátý zvonek otvírá vchodové dveře starší muž a kupodivu přistoupí na mé přání se po domě rozhlédnout.

21.3.2023 v 14:06 | Karma: 9,81 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ruský voják v zákopech bojuje… za vás za všechny?

Rajchlova demonstrace na pražském Václavském náměstí se maskovala za název „proti bídě“ a sám svolavatel se nejspíš moc snažil, aby uřezal co nejvíc proruských, proputinovských rohů trčících z davu... Všechny ale neuhlídal.

17.3.2023 v 15:20 | Karma: 43,59 | Přečteno: 11579x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik