Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vašim slátaninám se nevyrovnám.

0 0
možnosti
KK

Ta Martina je fakt skvělá. Myslím Jarkova. Předpokládám, že tu Krylovu zná každej, tam je to jasný. No a ten Lutka se nedá poslouchat, když někdo neumí zpívat, tak to sebelepší text nezachrání.

0 0
možnosti
JK

Vy tak máte co komu vyčítat, že něco neumí. Nohavica zazpíval svou parodii na Krylovu Martinu krátce potom, co přestal na Kryla donášet StB. Tohle jsem zmínkou v textu a vložením písně chtěl sdělit, ale to je nejspíš nad vaše chápání. A Lutka? Skutečně zpívat moc neumí, ale v Šafránu byl nezaměnitelný klaun (Chaplinova typu), pak chtěl být vážnější, dal se na na náboženské písně, ale to byl krok vedle.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
Foto

Vystihl jste to přesně.

8 0
možnosti
JK
Foto

Negativní reklama je důležitá například pro nájemné vrahy nebo pro kasaře, jejichž úkolem je přinést ze sejfu nějaké dokomenty nebo kompromateriál. Věhlas pak zvyšuje cenu služeb. U umělců to za určitých okolností může také fungovat, pokud jejich příznivci cítí potřebu se za ně postavit, podpřit je a ochránit před působením podobných chimerických bytostí , jaké vznikají v představách paní Valíkové.

1 0
možnosti
JK

Chimérické bytosti v představách paní Valíkové - to je naprosto přesné.

0 0
možnosti
Foto

Když paralely, tak oboustranné. 😃 Jinak to neplatí.

1 0
možnosti
OD

Tak jo. Proč ne, koneckonců, kdo byla ta Charta? Parta lidí, kteří dávno přišli o vše (Havel a pod.), ti, kdo nic neměli a nechtěli (Plastici, Psí vojáci) a ti, kdo přestali mít žaludek na jakékoliv chtění, bývalí členové té zábavné strany. Spojovalo je jediné, odpor k režimu, který je nenechá být bezvýznamným já. Víc nechtěli. A do téhle party Vámi zmínění zapadnou v pohodě.

Druhá věc je to, že mezi těmi, kdo nepodepsali, se nenašel nikdo lepší a tak se z Charty stalo něco, co nikdy nebyla, alibi a etalon nebeské morálky, protože si spousty mlčenlivých náhle vzpomněly, jak také trpěly v těch frontách na dovču, škodivku, novomanželskou půjčku a hadry z dovozu. Hezká slova, za která se rádi schováme, i když jim nerozumíme a my jsme chudý, my morálku nevedeme. Žvanec je žvanec.

Charta nebyla spolkem nad výjimečných superbytostí, obávám se, že Vámi pranýřovaní se chovají daleko lépe než Čuňas nebo Magor.

Je jenom ostudu, že kromě nich a té podzemní armády tichých lidí, kteří nemluvili, ale pomáhali těm, kdo mluvili a pak seděli, tu byla jen další, obrovská armáda cynických kuních ksichtů, které čekaly, jak se věci vyvinou, aby se do věci v pravý čas vložily, jak říká klasik. A těm nepomůže, když si k tomu pouštějí Jarka do ucha.

On už není "hrdina", je špinavej jako my, je jeden z nás. Už není morální, ale za to je lidovej.

1 0
možnosti
OD

To neklapne. Vy do toho jdete hlavou, ona srdcem. Přeloženo do češtiny, Vy na ní s rozumem, ona po Vás s emocemi. Nehrozí, že to, co vysíláte, dorazí do přijímače bez překladu významu slov. Paralelní monolog na různých frekvencích.

Máte sice věcnou pravdu, ale to na emočně fungující neplatí, ti se dále budou dojímat skrze prázdná slova jeho textů nad prázdnotou svých životů.

"Pojďme se spolu zasnít, na chvíli nebudeme protivné mrchy". Mnohým lidem stačí hezká slova, protože dál nepřemýšlejí. Dalším důkazem budiž letošní blogerka roku.

1 0
možnosti
Foto

To maj tak Vašnosti. Někdo si vybere terč, a až ,,sofistikovaně", možná i s troškou profideformace, na něj cílí. Jen se pak následně, tedy, jak ,,palič", tak i cíl drobítko vychýlí. A ,,navrch", ratata. Hodnotu nemalou má negativ. reklama. Neb, o kom se nepíše/nemluví, ten jako by ani nebyl;-)

0 0
možnosti
Foto

Kníže, každý, kdo to čte, nechť ví:

nic neznám, ač mám o všem vědomí.

Jsem stranický, jsem zastánce všech stran.

Co chci? Být z těch zas, plat kdo bráti smí,

srdečně přijat, každým odmítán.

Jo . Snad v kažždým století byli básníci. I ti prokletí

0 0
možnosti
JL

Tak ještě kousek Karla Kryla.R^

Kdo nejde s námi, ten je rozvraceč,

kdo proti nám, je lump a břídil,

jde s námi špicl, špeh a donašeč,

konfident, informant a slídil.

6 0
možnosti
Foto

No tlustá jsem teď skoro jak Jiřinka, už hubnu.

Ale to srovnání Charty 77 a té party zdejších moralistů je, jak už jsem psala, nesmírně zábavné. 😀

4 0
možnosti
IB

I38v58o 69B11o94u69š94e

16. 8. 2022 12:23

Pan autor má naprostou pravdu a vy to prostě nechcete pochopit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik