Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Udivuje mne, že zastánci svobody křivého slova vůbec nemají na zřeteli dopady na mezilidské vztahy, dokonce ani na psychiku dětí. Ty mají dnes možnost díky mobilním telefonům dostat se snadno ke všem těm nehorázným lžíím.

Situace:

V televizních zprávách zaslechnou něco o masakru civilních obyvatel a mají potřebu o tom mluvit s rodiči. Ti se ja snaží uklidnit podle návodu expertů na vývojovou psychologii odvysílaném ve veřejnoprávních médiích , tedy v souladu s vůlí státu. Krátce na to o tom mluví se svými vrstevníky, a slyší, že stát je blb a lhář, protože Zelenskyj je jen narkoman a fašista, který nechal zmasakrovat civilní obyvatele Buči; protože Ukrajinci zmasakrovali svê vlastní lidi snažící se dostat do bezpečí z města Kramatosk; protože v Kremenčuku nebyli v obchoďáku civilisti na nákupu, ale sklad zbraní, který jim vybuchl atd. atp. Proč? Protože David. Protože Vyvadil. Protože mnozí jiní. Dá se tedy bez nadsázky tvrdit, že šmejdi podkopávají i autoritu rodičů a mohou vnášet i konflikty i do vztahů mezi dětmi. Co na tuto situaci říkají ti experti na zdravý vývoj dětské populace? Mlčí. Proč? Protoženedostali noty od státu, který tápe. Na jedné straně jakoby veliká starostlivost. Na druhé lhostejnost. Pokrytectví.

3 0
možnosti
Foto

Inteligentní outsideři s vysoce sofostikovaným myšlením, potřebou se vymezit a hájit ty opravdu správné hodnoty. Jedno mají společné, neschopnost vidět skutečnou realitu. Svět by vlastně mohl být ráj, nebýt realistů. Něco jako Ghándí, ve svých důsledcích masový vrah, i přes krásu jeho myšlenek. Dostal Indii o desítky let zpátky. V tom tkví nebezpečí těchto snílků, pro slepce jsou velmi přesvědčiví a jsou schopni táhnout, s minimální schopností domyslet důsledky svého jednání.

1 0
možnosti
Foto

Nacisté popravovali i za dezinformace, přece. Třeba za schvalování atentátu na Heydricha.

Reprízu bych taky nerada.

0 0
možnosti
Foto

Za kde co. Schvalování atentátu byla realita, přece. Popravy byly za postoj k atentátu. Nikoli za neuspokojivou obhajobu toho postoje.

1 0
možnosti
Foto

Tak nacisté knihy dezinformtorů palili, komunisté je vyřazovali z knihoven a oba režimy dezinformátory strkali do lágrů. A voní si furt nedaj pokoj...

1 0
možnosti
Foto

Nacisté nepálili jen knihy. Pálili i nositele těch pro ně nejnebezpečnějších desinformací (když je přemístili z plyn. komor do pecí). Těmi desinformacemi byly (pro ně chybné) geny.

Zrůdnostem předcházela mnohaletá příprava - desinformační válka - produkce lží i o zparchanťělých genech.

Poučení z historie tedy nemohu spatřovat v netečném přihlížení připrav na reprízu.

1 0
možnosti
LC

Takže nějaká ta cenzura je potřeba, aby se odfiltrovaly ty nehoráznosti, podlosti a blbosti. Tak jste to myslel?

0 0
možnosti
JK

Když čtu projevy vašeho ducha, pane Chlumský, objevuje se mi před očima obrázek berana bušícího vytrvale, ale marně do zdi.

0 0
možnosti
EH

Buď necháme člověka plavat v rybníku informací a dezinformací, nebo ten rybník vysušíme a člověka ochráníme.

Podle mě je lepší se párkrát spálit, ale mít na výběr.

Každý by se rád pasoval na ochránce pravdy. Jenže ta pravda často jenom souzní se světonázorem dotyčného guru.

2 1
možnosti
Foto

Vy už musíte mít popáleniny 3. stupně. :-)

1 2
možnosti
Foto

A nedají si pokoj a nedají;-D. KarmaR^

3 1
možnosti
Foto

Inu, nedaj;-)R.B.(četl jsem jej ve velmi ranném věku) byl až ,,vizionář". Od elektronického ohaře po manželku hrdiny onoho sci-fi románu. I o snaze zachovat kulturní bohatství (živé" knihy KLASIKŮ), až po počátek

,, apokalypsy". Kdo četl, a slouží mu pamět, ten by měl pochopit, proč takto ,,rozebírám" autorem uvedené dílo. Šlo by jich jako příkladů uvést nemálo. Od ,,KONEC CIVILIZACE" po díla např. S.Lema. To, co se děje nyní je i dosti nemalá dań pokroku, který již dávno v mnohém předčil i ty, kteří jej využívají.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik