Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kvapile, velmi podrobné a čtivě vylíčená událost v době povodní na m Moravě. Díky za něj. I zde, ve Zlíně nás to postihlo. Hlavně rozlitá řeka Morava, velká záplava v Otrokovicích - a v Napajedlích. V napajedelské Fatře, kde jsem dřív pracovala, bylo všechno pod vodou, tovární budovy, hlavně archiv. Pak pak k výročí Fatry vedení podniku horko-těžko sháněli po zaměstnancích nějaké doklady, hlavně fotografie z minulosti podniku. Všechno vzala voda.

Jo, už jsem si přečetla v té rušné diskuzi u mého článku Váš komentář o J. Fučíkovi a V. Nezvalovi a napsala jsem odpověď. Zdravím.

1 0
možnosti
JK

O Zlínu a Otrokovicích vím, ostatně ta povodeň byla obrovská a zasáhla prakticky celou Moravu. Probírali jsme ji v novinách zleva zprava, v nejrůznějších souvislostech. Byl jsem pak následně v lednu 1998 v Brnu na benefičním koncertu ve prospěch Troubek a Bochoře (tragické mediální to hvězdy tehdejších záplav), který uspořádal tehdejší náš velvyslanec ve Švýcarsku Richard Belcredi. Právě tam jsme prodávali ony soubory pohlednic, abychom také jako redakce něčím přispěli. Bohužel Švýcaři jsou převážně škrti, jak se aspoň v tomto konkrétním případě projevilo.

Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem tehdy na vojně, byli jsme nasazení v Karlíně. Hezký text, vyzrálá vzpomínka s pozitivním vyzněním. KarmaR^

1 0
možnosti
JK

Děkuji. V Praze ale tehdy žádné povodně nebyly. Nebo se pletu. O pět let později však v Praze řádila povodeň pořádně. Navíc ve velkých obytných aglomeracích jsou dopady záplav horší.

Kdyby tehdy třeba v těch Troubkách nebyla většina domů komplet z vepřovic, nic tak hrozného by se nestalo. Pár domů tam mělo aspoň podezdívky z pálených cihel, a ty zůstaly stát. Zajímavé je, že v Troubkách se Bečva ani nevylila z břehů, ale velká voda přišla z polí od Přerova.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik