Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celá naše rodina chodila k holiči a byt to Rom. Byl i mistr Evropy ve stříhání a byla i v televizi. O sobě tvrdil, že není Rom, ale Cigoš. Dnes už k němu nechodíme. Proč. Byl totálně nespolehlivý. Objednal si vás na ráno a přišel za hodinu s úsměvem, že se ještě stavil pro něco obchodě. Neplatil nájem a tak se stěhoval z jedné provozovny do druhé. Pak si na něj došlápl daňový úřad, protože neplatil daně. Přitom provozvnu měl plnou a nevykazoval ani to minimum. Nebyli jsme sami, kdo je postupně opouštěl a odcházel od něj. Kde je dnes už nevím. Něco si domluvit a pak to dodržet, byla pro něj věc čistě neznámá. Přicházel jsem s Romy hodně do styku a tohle bylo pro ně typické. Slibovat, ale nedoržet.

1 0
možnosti
JK

Ano, to je typické a má to své důvody spočívající v jejich mentalitě. Musel bych si k tomu najít materiály, které tento jev podrobně vysvětlují. To se mi však nechce a také by dost dobře nešlo je tady publikovat.

0 0
možnosti
Foto

To, že mnohé Romy nemusím, není rasismus, ale bolestivá životní zkušenost.

2 0
možnosti
JK

Pokud ke každému dalšímu Romovi přistupujete vždy znova s čistou myslí, tak to není rasismus. Pokud však na neznámého Roma vztáhnete cokoli ze své minulé zkušenosti s lidmi z tohoto etnika, jen proto, že vykazuje některé shodné znaky jako jiní Romové, pak už v tom minimálně náznak rasismu je. Myslím si ale, že vůči Romům předpojatě přistupujete, stejně jako já, protože to je obranný mechanismus mít se na pozoru před tím, který vypadá podobně jako ten, s nímž mám špatnou zkušenost.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik