Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ukrajina byla bezdůvodně napadena barbarskými necivilizovanými rusáky, proto je třeba jí pomáhat. Režim v Stalinově ŠSSR byl milionkrát horší než na nynější Ukrajině. Přesto, když SSSR v červnu1941 přepadlo nacistické Německo, Churchill okamžitě podpořil Sověty.

5 0
možnosti
ZZ

Bodejť je nepodpořil, když tento výpad byl směrovaný 4000 km od Londýna. Boje na tak vzdáleném území znamenaly klid pro Velkou Británii.

Británie, ani Francie nepřišly Polsku na pomoc, ačkoliv se tak zavázaly 25.8.1939 i v r. 1921.

;-(

1 3
možnosti
JZ

Názory pánů Hanniga, Zavadila a spol. jsou na stejné úrovni, jako kdyby někdo v roce 1942 vytýkal státům protinacistické koalice, že se neumí domluvit s Hitlerem, a vyzýval je k zastavení šílenství. Rv

11 2
možnosti
DS

Jelikož se již 22 let podílím na brain drainu ze slovansky mluvících zemí - tím mylsím přijímání doktorandů z Běloruska, Ukrajiny, Polska a Slovenska - mám docela přehled. Rozdělil bych tedy odpověď na dvě části:

1) Věcná: Česko-Slovenský "sametový rozvod" vs. Mnichov. Mluvil jsem s obyvateli Krymu už dávno před Majdanem. Oni se cítili Rusy a chtěli být součástí Ruska. Bez výjimky. Ukrajina je nelákala. Jak se to mělo s obyvateli Doněckých nebo Luhanských regionů nemám přesný přehled, statistiku jsem tam nedělal, ale vzpomenete si, že na Slovensku také nechtěli úplně samostatný stát, ale nakonec se ukázalo, že technicky vzato to jinak nešlo. Rozhodně sentiment "blíže k Rusku" určitě není vzácný ani u obyvatel Charkova, to slyším každý den neboť je mám v kanceláři.

Ano, mnozí Němci chtěli z první republiky "Heim ins Reich". Ale naopak mnozí Němci, a zejména němečtí Židé, naopak do Československa utíkali za svobodou. Mnichov byl něco jiného než "sametový rozvod". Ale ne proto, že by se nenašly národnostní argumenty, ale hlavně protom, že na německé straně stál velmi odporný režim.

2) Přímo navazuje na 1) Kdyby se Československo nerozdělilo, na Slovensku by se našli takoví, kteří by začali střílet. Jako v Jugoslávii. Byl jsem tam a znám je docela dobře. Stačí se podívat (uvádím příklad pro snadnost ověření) na české a slovenské filmy z posledních let. Mentalita se zcela míjí. Další příklad třeba brutálnost slovenské politiky.

Režimy na Ukrajině a v Rusku se z hlediska obyčejného občana nijak nelišily. Oligarchové, kteří záhadným způsobem nepředstavitelně zbohatli, a proti nim obyčejní lidé, kteří jsou vůči systému zcela bezmocní. Z Ukrajiny za posledních 35 let odešlo 20% lidí kteří se s tou bezmocí nechtěli smířit. Ze západní části Ruska jich, po pravdě, odešlo přece jen o něco méně. Ale zásadní rozdíl to není.

Ti, co jsou ochotni střílet, určitě zbyli na obou stranách. Tak se střílí. Jako v Jugoslávii. Jako v Lybii. Znáte řešení? Vyměnit lidský genom? Možná.

11 2
možnosti
Foto

S tím co jste napsal, asi nemám problém, ale jsou tu přeci už mnohem důležitější otazníky nějakého mezinárodního klimatu. Nedělám si o spoustě Ukrajinců iluze, ale otevřená agrese jednoho zkorumpovaného státu proti druhému zkorumpovanému přeci jasně říká, kde je nějaká hranice, ne? Můžeme se bavit o velmocenské politice a chybách NATO, potažmo USA. Ale přeci není možné bruslit proti historickému vlku v podvazcích.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Také jsem chtěl takto odpovědět panu Hannigovi. Děkuji pane Kvapile, že jste to udělal za mne.

6 0
možnosti
JK

Děkuji. Všiml jsem si, že jste pod článkem pana Hanniga reagoval podobně jako já. Já jsem ho jenom víc nadzvedl, že jsem mu navrhl, aby skládal písničky a neplet se do politiky.

1 1
možnosti
VH

Skvělý blog,karma jako BrrrrnoR^

5 0
možnosti
JK

Děkuji moc. (I když si dovedu představit větší město než Brno. Třeba New York ;-). Ale nebudu neskromný.)

0 0
možnosti
ZZ

Říká se, že v těžkých chvílích, v krizových situacích se odhalují skutečné charaktery a tváře. U českých vládnoucích obskurních stran a „provařených“ politiků se nyní tato pravda naplno potvrzuje.

V zájmu získání vlastního vlivu, tedy svých partikulárních zájmů, dovedou tuto zem naprosto ekonomicky zlikvidovat.

Tím se ukazuje také, proč jsou a v budoucnu i budou, na okraji politiky. Bylo by dobré si tohle pamatovat pro případ, že by někdo měl v budoucnu cukání podpořit některé ze všech, těchto dnes vládnoucích, stran !

:-P

2 6
možnosti
JK

Vaše touha plivat je zřejmě nezměrná. Neměl jste mezi předky plivající kobru?

3 2
možnosti
JK

Naprostý souhlas a karma.

4 0
možnosti
PB

R^ naprosto přesně.

Postoj tohoto, tohoto...blogera mi evokuje banditu, který mlátí děcka před jejich matkou a u toho vykřikuje: tak dáš mi ty peníze, nebo ne? To jsi opravdu tak bezcitná, že ti jich není líto? Podívej se na ně, jak chudáci trpí.

On si sprostě bere oběti ruské agrese za rukojmí a vydírá jimi západ, že nechce dát Putinovi to, o co on si požádá. Odporné.

5 1
možnosti
JK

Ano, to jste také vystihl naprosto přesně. Přenášení odpovědnosti za utrpení agresora na oběť je pro určité lidi typické. V extrémní podobě viz například Sophiina volba.

2 0
možnosti
Foto

On Hannig taky pro jistotu neotevřel diskusi. Asi ví moc dobře, že se za tohle musí stydět.

4 0
možnosti
Foto

Otvírám ji už pokaždé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik