Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný námět k rozšíření filipiky proti příslovím doktora Vlacha ze Saturnina. Není kouře bez ohně se snoubí v dialektické jednotě a boji protikladů s příslovím Kdo chce psa bít, hůl si najde. :-P

2 0
možnosti

Ano, paní Lhotská buší do těch, které považuje za své nepřátelé, nejrůznějšími holemi. Přijde mi však nevkusné zaplétat do tohoto problému milou knížku Zdeňka Jirotky.

2 0
možnosti

Děkuji Vám pane Kvapile, že jste s panem Trčálkem tak názorně potvrdili pravdivost mých slov. Vy jste si k tomu napsal svoje, jeden hulvát neodolal pokušení sdělit světu, že je opravdu hulvátem, někteří mu za to zatleskali, jiní se ztotožnili s Vaším pohledem na věc a na hodnocení mé osoby, někteří s mým a nikomu to přitom neublížilo...

4 2
možnosti

Pravdivost vašich slov? Jak jste na to přišla? Kdyby šlo pouze o takovéto názorové rozmíšky, byly by to skutečně prkotiny. Ve svém textu jsem však názorně na příkladu filmu "Není kouře bez ohně" naznačil, že šíření dezinformací může mít vážné důsledky pro konkrétní lidi i pro společnost. Myslel jsem, že je to blbuvzorný příklad, ale když čtu váš příspěvek, tak zjišťuji, že asi ne dostatečně. Mám pocit, že ale jen předstíráte, že to nechápete.

Domníváte se, že je pan Trčálek hulvát, ale ve skutečnosti si dělá jen snad trochu drsnější legraci, aby demonstroval, co může znamenat bezbřehá svoboda slova, po které voláte. Ale uvažte, že když se vás dotklo něco, co je zjevná satira, co byste asi dělala, kdyby o vás uveřejnil zcela vážně sofistikovanější pomluvy. Vážně nechápete, že lži, pomluvy, šíření paniky, dezinformace a manipulace mohou způsobit zničující škody? Tomu nevěřím. Domnívám se, že to dobře víte, ale z nějakého důvodu tlačíte do veřejnosti své demagogické texty.

5 0
možnosti
Foto

:-)R^ Snad jenom glosa, že jsem měl jednu chvíli pocit, že paní Lhotská může být kvalitním a zajímavým názorově odlišným oponentem. Už si bohužel myslím, že je jen názorově odlišným blogerem se sklony k dogmatismu.

Jinak Není ohně bez kouře je dle mého skvělý a také poučný film.

3 2
možnosti

Bohužel má sklony k dogmatismu dost silné. Je to ale škoda, protože je dost inteligentní, že by mohla být kvalitním názorovým oponentem. Jenže si myslím, kdyby své dogmatické myšlení překonala, nejspíš by nebyla ani oponentem. V jejích textech totiž nacházím momenty, které naznačují, že ví asi, o co jde, ale pak je zahodí a dál si zpívá své blues.

Ten film mi tehdy připadal skvělý. Docela rád bych se na něj podíval znovu. Myslím, že odstartoval kariéru Annie Girardotové.

1 0
možnosti
Foto

,,Rozšířím o Tobě, že jsi pederast. Vím, že nejsi, ale ... Chytí se toho media, a znáš lidi". Tolik z jednoho prastarého ital. filmu;-)

1 0
možnosti

"také nebezpečné lži, hoaxy a dezinformace" - no někdy se tyto "nebezpečné lži hoaxy a dezinformace" překlopí v pravdivé informace - proč a jak ? nevím

3 2
možnosti

To víte odkud? Vykládáte tady jen své dojmy.

2 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik