Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Otazka zvoleni praveho kandidata do prezidenske funkce CR, je v te nasi republice neresitelne. Vsak nic se nestane, kdyz to bude i Bures. Tato volba me uklidni a hlavne prida tu neslavnou skutecnost k ceske minulosti, ze cesi si nedokazi vladnou sami. Dalsi cizak.

Vsak trochu te vzdelanosti v usudku, kdo je tim dobrym kandidatem. Jiste budeme diskutovat o jinych, jen co se objevi a ohlasi. Vsak dnes jsou zde jen tri, ktere znam. Ten jeden je pro mne neprijatelny jiz podle narozeni. Duvod jsem mnohokrat popsal. Ten druhy je zase kandidatem stejne jako minule. Za tech pet let mi toho moc neukazal, tak nevim proc jej volit.

Zbyva ten general. Ukazka muze, ktery nam ukazal, jak se spravne skoleny Cech ma chovat ve svete velkych. To je jeho "rezume", ktere je pro mne opravdu vysoko. Prekona nekdo z tech budoucich kandidatu tu kvalifikaci reprezentovat CR???

Muze se to stat. Jen vim jedno. Osobne se necitim kandidovat. Jiz pro ten okamzik, kdy bych byl prijat anglickou kralovnou a muj "statud" by ji uvedl do rozpaku jak me oslovit . Jako prezidenta CR nebo jako "peasants" jeji kralovske visosti. Jsem totiz obcanem Kanady vedle obcanstvi CR.

1 0
možnosti
JK

Děkuji za příspěvek. Ještě o tom popřemýšlím, co jste napsal.

0 0
možnosti
Foto

"Čo bolo, to bolo. Terazky som kandidátom."

Budeme-li dumat, je-li lepší volba přímá či nepřímá, tak zjistíme, že parlament nám dvakrát zvolil presidenta dobrého, a dvakrát presidenta sporného. V přímé volbě jsme si vybrali dvakrát presidenta nepřijatelného.

Ohlédneme-li od Václava Havla (mimořádné okolnosti), tak ať se volilo tak či onak, vždy za doprovodu nějakých nechutností.

Proč? Nejsou lidi! Ve třech vlnách emigrace nám prchla většina naší elity, takže máme málo solidních lidí jak do parlamentu, tak na "trůn". A naše voličstvo? Spisovatel, básník a překladatel Jan Zábrana napsal ve svých pamětech: "... demokracie vyžaduje lidi vyspělé..."

Tak se uvidí, jak jsme od minulé volby vyspěli. :-)

3 0
možnosti
JK

Jestliže se za třicet let nevyprofilovalo několik lidí, kteří by mohli důstojně reprezentovat tuto zemi, pak musíme řešit, jak moc byl ten který předrevoluční komunista zarytý. Ukazuje se, že nás normalizace poznamenala víc, než by si člověk pomyslel.

1 0
možnosti
Foto

Doba,,tatíčků" dávno pominula. Fce prezidenta je sice součástí moci výkonné, nikoli však fcí diktátorskou s mocí až absolutní. Koho která parta vytáhne z klobouku, to se teprve uvidí, A nemálo rádoby povolaných;-)

1 0
možnosti
JK
MB

Neprudím, pokorně žádám. Vážně, jak může někdo kandidovat na prezidenta ČR - Když nemá Lustrační osvědčení? To by nakonec i mohl být v KSČ a nedej bože i u Stb! To osvědčení budeme chtít po úředníkovi, proč vlastně ? A pokud může, tak proč vlastně odcházel Gustáv Husák? Mohl tam sedět dodnes, důstojnost nějakou měl ... :-(

5 0
možnosti
JK

Je to divné, ale je to tak. Kdysi dávno mi bylo vysvětleno, že lustrační zákon se vztahu ne některé funkce ve státních orgánech a organizacích. Avšak nelze prý nikomu bránit účastnit se politického života, k čemuž patří, že může volit a může být volen, pokud není pravomocně odsouzen. Husák odešel dřív, než vznikl lustrační zákon.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

To bych volila menší zlo, takže pana Pavla.

Ale upřímně doufám, že ta situace nenastane.

5 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik