Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dvacátého září, byli vyslanci Francie a Anglie u Beneše a naléhali, že musí přijmout Hitlerovy požadavky. Beneš na druhý den svolal Hodžovu vládu, která ve 14 hodin dospěla k závěru, že přijímá všechny Hitlerovy požadavky. Nikdo to však nebyl schopen národu oznámit. Pověřili proto herce Národního divadla Zdeňka Štěpánka a ten 21. září do rozhlasu řekl, že vláda se rozhodla v bezvýchodné situaci postoupit naše území. Byla to čistá kapitulace.Den nato se Chamberlain sebral a jel do Godesbergu slavnostně Hitlerovi oznámit, že má, co chtěl. Nicméně Hitler zvýšil svoje požadavky na další území. Britský premiér se naštval, odjel do Londýna a společně s francouzskou vládou poslali československé vládě telegram, aniž sami mobilizovali, kde stálo, že za dané situace britská a francouzská vláda nadále nemůže raditi vládě československé aby nemobilizovala. Několik dnů se nedělo nic a Beneš mezitím měl svůj slavný projev, kde řekl, že má plán pro všechny případy. Nikdo nevěděl, co se za ním skrývá, protože přes úspěšně provedenou mobilizaci se nedělo nic nového. Britové mezitím znovu ustoupili Hitlerovi, a to na základě rozhodnutí britské Dolní sněmovny. Československé vládě předali tzv. timetable čili harmonogram vyklízení sudetských území. Večer 28. září 1938 naši s těmito podmínkami opět souhlasili. Ráno 29. září pak byly z našeho ministerstva zahraničí odeslány dopisy na naše zastupitelské úřady, že Československo končí. Teprve odpoledne téhož dne se sešla z podnětu italského vůdce Mussoliniho v Mnichově slavná konference, která dala naší vládě další ultimátum ohledně odstoupení příhraničních území. Morální kapitulace však nastala už dávno před Mnichovem. Beneš, vrchní velitel armády to přes odpor vojáků to zabalil a jako první vzal mety. Měl holt plán .

0 0
možnosti
JK

To už tady bylo. Chcete tapetovat?

1 0
možnosti
OU
Foto

Dobrý den, blogy považuji za podnětné ale sám jej otloukám rád. Dávám mu za vinu likvidaci pohraničí (ač rozumem vím, že to tehdy nešlo jinak)

1 1
možnosti
PK

Nevím jestli by Sudety vzkvétaly v lidově-demokratické a po r.1960 socialistické ČSSR. Většina Sudetských takto skončila na Západě a může osudu děkovat. SSSR by tady žádný systém a la Rakousko nepřipustil, i když to tam zkoušel 10 let. Taky tam neměli KSČ.

0 0
možnosti
JT

J80i36r27i 18T60i85c34h66y

3. 5. 2022 15:34

Tem novodobym znalcum a prepisovacum historie nic nevysvetlite. Havla bych radeji neuvadel, zname jeho spolupraci s komunisty, i kdyz jina rozumna cesta asi nebyla, jeho priklon k zapadu, vcetne revansistickych Nemcu, jeho slaby boj o udrzeni statu, coz mela byt jeho povinnost jako jeho predstavitele. Nikdo zodpovedny ho za to nepranyruje jako nejakeho zloducha.

0 6
možnosti
Foto

Akorát, že vám nevadí "novodobí přepisovači dějin". Vám vadí přepisovači komunistických zločinných dějin. ;-D

Pod slovem přepisovat si představte "uvádět na pravou míru.:-/:-)

3 0
možnosti
JP

Pořád píšete a citujete věci, které tvoří až to B. Je ale třeba začít od A. Kdo se nejvíc podílel na obelhávání spojenců při mírových konferencích po Velké válce? Kdo vytvořil stát, založený na lžích, ze kterých potom vyplynula ona hrozná dilemata, kterým nakonec musel čelit? Dostihla ho jeho vlastní ješitnost, zpupnost a amorálnost.

2 3
možnosti
JP

Jo a klidně mi to smázněte. Tím jen dokazujete vlastní úroveň.

0 0
možnosti
Foto

Tak já nevím. Vy jste to napsal, a přitom pořádně nevíte, jak nám to vysvětlit, ale my jsme měli, jak jste to myslel.;-)

0 2
možnosti
Foto

Podle mne jste to odhadl dobře a proto karma.

Je přece jednodušší zůstat u zjevného a zadupat (verbálně) obecně přijímaného viníka, než jí za prvoplánový obraz a tnout do živého, protože to by mohlo bolet. Že se tím vlastně otvírá prostor k další anexi (stejně jako po Mnichovu, je to jako přes kopírák) a teroristovi přímo vnucujeme pocit jeho nadřazenosti a slabosti ostatních, to si uvědomuje málokdo. Možná si to uvědomuje leckdo, ale málokdo se nebojí šlápnou do exkrementů a zašlapat do nich nejnadávanějšího ze všech.

1 0
možnosti
JK

Děkuji. Vy jste to však vystihl rovněž výborně, asi lépe než já.

0 0
možnosti
Foto

R^Souhlas. Mnozí ze soudobích ,,hrdinů" ,,hodnotí", a rádo, kde co i kde koho! A ani na sebe nezapomínají. Musí se předvést, jak do všeho i do kde koho vidí.

4 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli je to hrdinský čin a mohu se tak považovat za hrdinu, ale dovoluji si upozornit, že občas vsunout tvrdé "y" je vhodnější, dokonce i estetičtější.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik