Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, vnímám to stejně.R^R^

P.S. Ta druhá část citátu "Cokoliv vidíme, je úhel pohledu, nikoliv pravda" se mi moc nezdá. Možná kdyby tam bylo "cokoliv vidíme v tisku, kině nebo TV:-)", ale když jsem "na vlastní oči" n e s t r a n n ý m svědkem čehokoliv, těžko mluvit o mém úhlu pohledu a ne pravdě. Tím by se například zpochybnila veškerá očitá svědectví, která jsou často jedním z důkazů trestného činu.

1 0
možnosti
JK

Díky. A s tím - cokoli vidíme... - to zkuste více promyslet. Vidíte třeba kýbl se špinavou vodou. Jednak ho vždy pozorujete z nějaké pozice, a nakreslíte nebo vyfotíte z různých pozic, vždy bude vypadat jinak. Navíc nevíte, co je ze ním, v něm a pod ním... A měl jste ve škole deskriptivní geometrii? Věci vypadají z různých úhlů a v různém zobrazení různě. Kdepak, i v tomto měl Marcus Aurelius pravdu. Očitá svědectví sama o sobě u soudu nestačí.

0 0
možnosti
Foto

Problém vzniká, šíří-li někdo názory, které samy o sobě nejsou nezákonné, ale které mohou někoho k nezákonné činnosti motivovat. Jako klasický příklad, že vysílače 5D šíří covid. Čehož se někdo chytil a šel vysílač zapálit. Jiný zase pod hrůzou z valících se band muslimských teroristů šel svrhnout poražený strom před vlak. Další, co se kvůli hrůzám z následků očkování očkovat nedají, a pak to sami odskáčou silným průběhem virózy. Mikročipy ve vakcínách?

A kam přivedla svět krásná myšlenka o beztřídní společnosti?

R^

4 0
možnosti
JK

To se samozřejmě děje. Je však skoro nemožné se proti tomu bránit.

Pokud jde o beztřídní společnost, tak ta byla snem lidí, kteří žili za raného kapitalismu, ale myslí vězeli ještě ve feudalismu, a protože za feudalismu byla minimální prostupnost tříd, beztřídní společnost se jim jevila jako spása.

2 0
možnosti
Foto

Nacismus, fašismus a komunismus vznikl díky tomu, že si mohl říkat každý co chce. Právě odpůrci demokracie dokázali využít demokracii k získání moci a jejímu následnému zničení a demokracie nedokázala tomuto zničení jakkoli zabránit. Demokracie nemůže být bezbranná, ale musí se umět bránit, což znamená ochranu demokracie před jejími odpůrci i za cenu potlačení základních principů, na nichž stojí. Tato obrana musí být natolik silná, nakolik jsou připraveni demokracii její nepřátelé zničit.

1 0
možnosti
JK

Máte jistě pravdu. I když každé přirovnání kulhá, lze si vzpomenou na to, že římská demokracie volila v době ohrožení na omezenou dobu diktátora.

1 0
možnosti
Foto

Byly doby, kdy dost platilo přísloví ,,pro hubu na hubu". Většinou v situacích tváří v tvář. Nelze však srovnávat minulost se současností. Snad jedině v udavačství, a to z jakýchkoli pohnutek. Ale, ve všem pokrok velice pokročil. Pamatuji doby, kdy se hlídaly i kopíráky, či kdo si pořídil psací stroj. A jaké byly problémy, když bylo třeba pořídit kopie na světlotisku. Těžko však jakýkoli zákon omezí lidskou hloupost, která se i díky pokroku šíří až násobně. Tímto jsem k tématu nikoli řekl, ale jenom napsal v kostce i ve zkratce to, co jsem chtěl;-)

3 0
možnosti
JK

Nevím, jestli bolševici hlídali zrovna kopíráky a psací stroje, ale cyklostyly a křídové papíry, které mohly sloužit jako blány k rozmnožování protistátních textů, určitě. Ty se přesně evidovaly.

Lidskou blbost neomezíte, ale můžete ji znásobit.

3 0
možnosti
OU
JK

Paní Lhotská prostě hledá všechny příležitosti, aby mohla útočit na EU, potažmo Západ. A lidé, kteří nejsou s to domyslet, co vlastně píše, na její populistické výlevy skáčou. Je vidět, že je takových lidí dost. Vadí mi však její nestydatost, s jakou srovnává totalitní minulost se současností. To svědčí buď o jejím naprostém cynismu, nebo že ví starou belu, jaké to u nás bylo před listopadem 1989.

3 2
možnosti
PK

Chápu co se snažíte sdělit a zejména poslední odstavec nikdo nezpochybní, ale nepřináší žádný objev, nic nového, tak to bylo a asi ještě dlouho bude.

Bohužel i vláda vzešlá ze svobodných demovoleb může činit věci, s kterými bude masa lidí zejména těch, kteří pamatují komunistický režim nesouhlasit.

Není zde prostor to detailně vysvětlit a popsat a proto například článek Vlastimila Veselého, specialisty na informační a komunikační technologie se zaměřením na internet a digitální obsah s názvem Autocenzura v redakcích. ,Vznikne ministerstvo pravdy? Mrazivé info, to krásně rozebírá. ̈

BTW, pani Lhotská patří dle mého mínění a počtu hlasů čtenářů k tomu nej na zdejším webu a její Vámi citovaný výrok má obecnou platnost....

3 3
možnosti
OU
Foto

R^:-) Vím, je to dřina. Ale dobrá práce !

2 0
možnosti
JK

Dřina? Ani ne. Myslíte, že kdyby mě to nebavilo a vnímal to jako dřinu, že bych se s tím psal?

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik