Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to může být všechno daleko jednodušší - viz výrok čestného předsedy CSU a bývalého dlouholetého bavorského premiéra Edmunda Stoibera::-)

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat."

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/bavorsky-expremier-stoiber-islam-k-nemecku-nepatri_356459.html

Na rozdíl od většiny západoevropských států, které si prošly koloniální minulostí, v českých zemích se nikdy nevyskytovaly jiné rasy v nějakém hromadnějším měřítku. Nejsme na to tedy tak připraveni a k nějaké větší vstřícnosti určitě nepřispěly ani teroristické útoky islamistických extrémistů.

0 0
možnosti

Pro nás je důležité, že "pestrá společnost" nechce k nám.

S posledním odstavcem souhlasím.

0 0
možnosti

Rozdíl je, že pro Ukrajinu máme řešení, pro blízký východ ne. Kdo je v takové Sýrii klaďák?

0 0
možnosti

Pro Blízký východ řešení nemáme a v Sýrii mi nikdo nepřipadá jako klaďák. Jste ale přesvědčen, že pro Ukrajinu řešení máme?

0 0
možnosti

To nejsou předsudky,ale zkušenosti své či blízkých!Vidíme co se děje v Evropě.Nechci!!!

0 0
možnosti

Vidíte co se děje v Evropě - to jsou ty zkušenosti? Ve skutečnosti máte převážně jen zprostředkované informace, které paušalizujete, takže jde o předsudky, nikoli zkušenosti. Nechcete co - muslimy u nás? Vidíte, oni sem také nechtějí.

0 0
možnosti

Připomenu kauzu, kdy se k nám dostalo pár desítek iráckých křesťanů, které z domovů vyhnal islámský stát. Z hlediska bezpečnosti a reálnosti situace se za ně zaručil stát. Kvůli řadě okolností, včetně nepřátelské atmosféry a házení klacků pod nohy od úřadů, v krátké době odešli jinam. V tomto případě předsudky a házení do jednoho pytle s ekonomickými migranty svou roli hrály. Uvidíme, jak dlouho solidarita nyní vydrží.

1 0
možnosti

Předsudky hrají roli stále, ale ti, kdo je mají, o nich neradi slyší.

0 0
možnosti

Otazku kterou kladete, je treba prichozim rici, pane Kvapile. Take pridat k reseni prestupku, se bude dit podle naseho zakoniku. To je zaklad.

Moznost prace, skola pro deti skolou povinne (nas zakon) a pomoci pri organizovani jejich zivota, je podstata jejich citeni byt prijmut. (natrvalo ci na kratsi cas) Noviny v jejich jazyce muze byt skvostem pro vsechny.

Vim z vlastni zkusenosti (emigroval jsem v 1968), ze tyto male veci jsou ty dulezite veci na te druhe strane. Urcite dalsi nutnosti jsou potreba si rici. I my se musime prizpusobit!!

2 0
možnosti

Zdravím Jardo do států,,,:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Těžko se rozlišuje mezi exulantem a emigrantem...

1 0
možnosti

Tak vas nazor na to by mne opravdu zajimal.

Byl treba Jan Amos Komensky Exulant, nebo Emigrant?

1 1
možnosti
Foto

Možná to jsou předsudky, ale zcela určitě nás takový přístup tisíce let chrání, jsme obezřetní, abychom přežili, takže pomáháme vždy těm, ke kterým máme blíž, kterým rozumíme, kteří žijí podobně jako my. S takovými se vždy lépe dohodneme. Ale pak se najednou vynoří poslední spravedliví, kteří na nás ukazují prstem a odsuzují nás, přitom vůbec není jasné, co chtějí? Třeba jako Vy, co chcete, abychom za každou přijatou Ukrajinu, přijali i jednoho muslima?

2 0
možnosti

Já nechci vůbec nic, paní Chvátalová. Napsal jsem článek. Toť vše.

Tisíce let nás takový přístup chrání? Nepřehánějte. Jakési kusé údaje jsou až o Velké Moravě, která existovala zhruba 80 let na konci 9. století, abyste mohla psát cosi o přístupu zdejších lidí trvajícím tisíce let. Národy v dnešní podobě se formovaly až s nástupem kapitalismu, takže hovořme o třech stovkách let, řekněme.

1 0
možnosti

Pro mnohe ano.

Ti minuli byl Arabove, ty soucasne jsou slovanky.

Teda rozdil v rase tu je.

0 0
možnosti

To samozřejmě pro mnohé rozdíl je a někteří jej tady dávají "halasně" najevo. Zvlášť Hlinka a Burian jsou zdatní muslimobijci.

0 0
možnosti
Foto

Připomínám, že korán přikazuje bohatým pomáhat chudým souvěrcům. Např. Arabské Emiráty - kolika muslimským migrantům poskytly útočiště?

Vyvolání vlny migrace je jen prostředkem hybridní války, která je namířená proti Západní Evropě. A kdo chce Evropu oslabit a rozložit? Asi špatně položená otázka.

A co nedávný pokus protlačit běžence přes Bělorusko? Tady už se nám autor záměru poodhalil.

A ten neuvažuje nad osudem jednotlivých lidí. Pro něho to jsou čísla, kusy.

A je rozdíl mezi uprchlíky? Nemluvil bych o předsudcích, ale o zkušenostech.

0 0
možnosti

O zkušenostech, které většině zdejších lidí chybí?

0 0
možnosti

Ten váš blábol postrádá logiku úplně. Je to snůška ideových představ, které postrádají základní právní povědomí a také hlubší znalosti ideologií, kterých se zlehka dotýkáte.

Jestliže někdo lže o svém původu (zahodil doklady a vydává se za uprchlíka ze země postižené válkou, byť to není pravda) a lže o svém věku (snaží se získat lepší podmínky tvrzením, že ještě není plnoletý, byť už od pohledu je patrné, že to není pravda, natož po řádném testu), pak je to podvodník a je třeba ho jako podvodníka řešit, navíc k tomu jako osobu nebezpečnou (lže až se hory zelenají). Už jen toto stačí k ukončení celé diskuze, protože dál není co řešit. A takových podvodníků bylo hodně, jinak by se kvůli výjimečným případům o tom tolik nepsalo.

Co se týče muslimů, pak studiem islámu můžete zjistit, že pokud se muslim dostane do problémů a potřebuje vyhledat azyl, má ho hledat u svých souvěrců. Rozhodně ne u nepřátel. Pokud se už vypraví do země káfirů, má být velmi obezřetný a vždy připraven k boji. Pokud nemá dotyčný v úmyslu vzdát se islámu, pak tu nemá co pohledávat. A to nejen z našeho pohledu bezpečnosti, ale ani z jeho pohledu věřícího muslima. Tedy pokud se sem hrne velké množství muslimských mužů, kteří nemají doklady a lžou, pak lze s jistotou očekávat nekalé úmysly. Plyne to z islámu.

Jakkoliv jsou mnozí Ukrajinci problémoví a nenávidí se i mezi sebou navzájem (podle oblastí), chybí jim náboženská (sic!) zášť a nenávist vůči nám. Proto jsou Ukrajinci (nebo spíš Ukrajinky s dětmi) řádově přijatelnější než muslimové (v tomto případě zejména mladí muži).

To je tak zásadní rozdíl, že ho nijak neokecáte.

10 0
možnosti

Pokud jde o bláboly, které postrádají logiku, tak jste mě výrazně překonal. Okecávat nic nepotřebuji, protože jste toho nakecal dost za celou rotu a jsou to vaše dojmy, nikoli fakta. Také si nemyslím, že jste nějaký expert na islám.

0 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik