Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Putin je pozoruhodný stratég.

Podařilo mu sjednotit své protivníky a rozhádat i ty zbytky zbloudilců, kteří stáli při něm a brali ho ještě vážně.

1 0
možnosti
JK

To je pravda. Něco podobného se však povedlo už Hitlerovi, jenže to stálo mnohem víc životů a zničených hodnot.

1 0
možnosti

Souhlas R^ Řekl bych, že kromě vámi popsaného se na prckovi Putinovi podepsal i jeho napoleonský komplex.:-)

4 0
možnosti
JK

To asi ano. Ovšem jak to bylo s tím Napoleonem, jsem popsal v odpovědi, tuším, panu Šimkovi.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky za vynikající rozbor!

Dovolím si jen poukázat, že Vladimír Vladimírovič Putin a Miloš Zeman mají stejný defektní rozvoj osobnosti s těžkou frustrací v mládí. Z toho pramení anetičnost vůči druhým lidem, pohrdání pravdou a nenávistí k lepším a bohatším lidem. Jsem upřímně rád, že se oba blíží svému konci!

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

:-)

4 0
možnosti
JK

Já vám děkuji a zejména za ten dodatek.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Karma, já osobně jsem přesvědčená, že Putin rozpoutal tuto válku především proto, aby odvedl pozornost Rusů od obrovských problémů, které měl doma. Teď bude mít ještě větší, ale má to na co svést.

5 0
možnosti

Myslím, že Putler rozpoutal světovou válku atakem na Ukrajinu pro svůj osobní napoleonský komplex! :-)

1 0
možnosti
Foto

R^ Lze s Vámi souhlasit i přes některé zkratky ve Vašem blogu. Těžko vše prezentovat v kontinuitě událostí a dějů ve světě. A trošku se obávám, že snahy Ruska, tedy Putina, o návrat do dob ,,studenoválečnických" v mnohém nejednou nemusí být zcela proti srsti i jinde ve světě. Ono totiž zbrojení i války byly a jsou pro lidstvo i jako rány morové, avšak i motorem pokroku a byznysu, ač se to více než kříží s tím, co se nazývá humanizmem.

1 0
možnosti
JK

Samozřejmě, že v mém blogu jsou zkratky a samozřejmě, že návrat do dob ,,studenoválečnických" v mnohém nejednou nemusí být zcela proti srsti i jinde ve světě. :-)

2 0
možnosti
Foto

Sféry vlivu je mýtus, který je hluboce zakořeněn v mentální mapě Čechů a dává se do jedné linie s takzvanou mnichovskou zradou. Tedy že podobně reagoval Západ v Jaltě a podobně obětoval Československo. Není na tom ani špetka pravdy.“Záběry z RB OSN, která se na žádost demokratických zemí sešla k prvnímu zasedání okamžitě po invazi vojsk pěti členských států Varšavské smlouvy, obsahují vystoupení sovětského velvyslance Jakova Malika a amerického velvyslance George Balla, projev československého zástupce u OSN Jana Mužíka a vystoupení tehdejšího československého ministra zahraničí Jiřího Hájka, který přicestoval na jednání z Jugoslávie. Sovětský velvyslanec tehdy zdůrazňoval, že invazní vojska zakročila na žádost československé vlády a kvůli údajnému nebezpečí napadení země ze Západu. V projevech většiny členů RB OSN, především zástupců Spojených států, Velké Británie, Kanady, Dánska nebo Paraguaye, zaznívala slova o agresi, invazi a cizí okupaci. Postoje západních zemí se v RB OSN střetly s postoji Maďarska a Sovětského svazu, jehož veto jakožto stálého člena RB OSN znemožnilo přijetí dvou rezolucí odsuzujících okupaci.

Americký velvyslanec po vetu pronesl slova, která se zdají prorocká. „Aby nebyly pochyby, velvyslanče Maliku, to, co vůdci SSSR provedli, to, co vaše vláda udělala, vás zničí ...,“ řekl tehdy Ball.RvRvRv

1 0
možnosti
JK

Ale jděte. Sféry vlivu skutečně existovaly, stejně jako politika détente. A s tím hlubokým zakořeněním v mentální mapě Čechů se v případě mého článku hluboce mýlíte, protože jsem pro jeho napsání téměř výhradně čerpal z knihy The Cold War od amerického historika Johna Lewise Gaddise, označeného jako děkan historiků studené války, a ten (jak snad uznáte i vy) nějakými českými mýty rozhodně netrpěl. "Takzvanou mnichovskou zradu" ve své knize vůbec nezmiňuje. V prologu Gaddis začíná okolnostmi vzniku románu „1984“, jenž napsal Angličan Eric Blair, uveřejnil jej v roce 1949 pod pseudonymem George Orwell a líčí v něm budoucnost za 35 let, kdy ovládne celý svět totalita. A na to navazuje jinou představou budoucnosti, kdy se koexsistence dvou nepřátelských táborů změní na soužití v míru a přátelství, zásluhou vítězství „lidských tváří“ nad „vysokými botami, diktátory a válečnými mašinériemi“, kterou právě v lednu 1984 prezentoval v televizi tehdejší prezident USA Ronald Reagan.

2 1
možnosti
SB

Dávám vám též karmu, ale výslovně zdůrazňuji, že ta karma patří tomuto blogu a nikoli dlouhodobě vašim názorům na současný vývoj západoevropské a severoamerické civilizace. Tam podle mého názoru jste nenapravitelný optimista, a tudíž v hlubokých vodách chybného uvažování.

Avšak v tomto výjimečném případě mou karmu dostáváte.

1 1
možnosti
LP

;-DR^ jen bych podotkl, pane Beneši, neukazuje se v těchto dnech vlastně to, že lidé jako pan Kvapil, měli nakonec pravdu ? Válku rozpoutalo Rusko s tím, že se brání útlaku západu, který sice možná utlačuje, ale pouze nevojensky, a to je v rámci pravidel hry. A teď pomiňme války v Sýrii a nevzpomínejme na válku v Kosovu. Jsou to odlišný situace od týhle. Tenhle ruský atak Ukrajiny, nemá moc velké opodstatnění. Vlastně je to jen kvůli čemu ? Asi kvůli tomu, co píše právě pan Kvapil v tomto blogu.R^

1 1
možnosti
LP

Snad vám nebude moc vadit, když vám dám zaslouženou karmu.:-)R^

1 0
možnosti
JK

Za karmu vám děkuji, ale mně by nevadilo, ani kdybyste mi ji nedal. Já kvůli karmě nepíšu. Píšu především proto, abych si veřejně utřídil myšlenky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik