Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kvapile. Vas prvni odstavec vaseho clanku, je ukazka cloveka, ktery nedokaze myslet bez hledani viniku tragedie dneska. Poukazuje na nemohoucnost sveta pred Mnichovem a ukazuje na stejnou nemohoucnost dnes. A to, bez vlastni uvahy jak jsme meli tomu zabranit, jak se melo postupovat.

Osobne mam na vse osobni nazor. Ten neni dnes podstatny. Jen vim sam pro sebe, co by staty mely podniknou dnes. To hovorim i o CR.

Uprostred Trumpovy administrativy, prijel Trump do Evropy a na zasedani NATO, peskoval vsechny, kdo neplnily smluvenou financni castku. Pouzil slov, ktere mely vsechny probudit. NESTALO SE, co chtel po clenech. I CR jeste dnes nedodrzela tu castku, ke ktere se podepsala. Proto "to zitra" nebude tak pekne jako bylo vcera. Ta zkaza na Ukrajine se muze opakovat i v CR. Protoze nemame snahu predvidat a pripravit se. V tom se oba shodneme.

1 0
možnosti

Nějak nerozumím tomu, co mi sdělujete, respektive si nejsem jist, jestli chápete, co v tom prvním odstavci říkám v návaznosti na to, co píšu dál.

0 0
možnosti
Foto

J19a64n 68H69o88r11n52í94k

25. 2. 2022 13:57

Souhlas, dík R^.

2 0
možnosti

Děkuji. Ale není to moc veselý dík.

0 0
možnosti
Foto

R^Lze s Vámi souhlasit. A paralely k minulosti mohou být i až zavádějící, někdy i účelově. Historie se neopakuje, neb nic nelze vrátit, jen na ní lze různě pohlížet. A navíc, často jí ,,píší" resp. i upravují vítězové, pochopitelně k obrazu svému, či dle ,,ducha doby".

3 0
možnosti

Jistě, že paralely jsou zavádějící. Avšak historické příklady bychom měli znát a "tvůrčím způsobem" je promítnout do současnosti.

3 0
možnosti

Jestliže jde šílenec do války, nezastaví ho nic jiného, než silnější válečník.

6 0
možnosti

To je nejspíš pravda.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Když jsem včera ve svém článku tvrdila to samé, označil jste mne za kolaboranta. Znamená to, že již nejsem kolaborant, nebo jste se jím stal i Vy?

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik