Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

L40i42b94o48r 21H47a62m75p30l

10. 4. 2020 23:44

Je to jak když se dva malý kluci hádají,kdo dočůrá výše.Na revanš nějaký Stálnyj Kabán povalí sochu Švejka tuším v Omsku a k tomu srovnají bagrem se zemí těch pár neudržovaných památek na legionáře kolem BAMu.Co je klíčové a co zatím nikdo z Prahy 6 seriózně neobjasnil je to,jaký je statut a vlastnické vztahy té sochy a hlavně toho památníku,resp. pozemku vůči Praze6, Státu ČR či Ruska.Ten prostor totiž mohl nějaký vypatlanec ve funkci tajemníka darovat lidu CCCP a proto Šojgu tak sataní.Tank č.23 se natíral na růžovo asi 2x a dnes jestli se nepletu,tak zmizel i s fundamentem.A že by nějakej Ivan Hrozný hrozil lidu ČR Peklem,ohněm či mečem si nepamatuju. Zajímalo by mě,jak se tváří obyvatelé a firmy na tom náměstí před ruskou ambasádou,když si kvůli pár blbečkům,co si nahonili svoje ego musejí předělávat razítka a adresy kde všude možně. Jestli jim ten hřib něco na výdaje a čas s tím spojenej něco přidá.Za svůj život pamatuju jen Královéhradecký bulvár zvaný dnes Gočárova třída jako Leninova,Obránců míru,Stalinova.Měli jsme tu Koněvovu ul a nemáme,máme Za Škodovkou,měli jsme Marxovu,Engelsovu a spoustu jiných ulic pojmenovaných po lidech,kteří se z hrdinů národně - osvobozeneckého boje stali během pár dnů odpornými masovými vrahy,měli jsme tank,sochu Lenina a Gottwalda a nevybavuju si,že by kdy kolem změny byl takový kravál.Fór byl v tom,že v době,kdy se tohle dělo vrávoralo Rusko na Jelcinových ,vodkou podlomených nohách.Jenže uplynulo 25 let a z Ruska je opět velmoc,která se ,na rozdíl od toho Jelcinovského od mravence do chodidla špendlíkem píchat nenechá.Takže impérium vrátí úder,to si vy všichni ,co těmhle šaškům tleskáte pište. A že to zaplatíme my všichni,tedy my plebs zejména,na to vemte jed.

0 2
možnosti
JK

Musím vás poopravit, Rusko by rádo opět bylo velmocí. Imperiální snahy mělo vždycky. Gočárova třída v HK má velké opodstatnění, protože Josef Gočár velmi výrazně Hradec Králové urbanisticky povznesl. Vlastnické vztahy kolem sochy, soklu i pozemku jsou jasné. Takže myslíte, že máme zalézt, aby se náhodou Rusové nerozzlobili?

4 0
možnosti
JL

„Socha maršála Koněva není majetkem RF. Byla vztyčena v r. 1980. Nevztahuje se na ni dohoda o ochraně válečných hrobů a památníků. Ruské zákony platí v Rusku. ČR je suverénní zemí a má teď důležitější věci na práci než zvyšování popularity MO Šojgu,“ napsal Petr Pavel na Twitteru a dodal: „Pomník nikdo nezboural, sochu nezničil. Byla přemístěna do depozitu muzea a stane se součástí jiné expozice. Co je na tom hanebného? Roli a oběti sovětských vojáků při osvobození Československa nikdo nezpochybňuje a jejich památníkům je věnována řádná péče a úcta.“

5 0
možnosti
JK

Je to tak, ale Rusové budou mlít stále svou a budou se do nás navážet.

1 0
možnosti
PB

P38e31t47r 54B54u71r36i47a41n

10. 4. 2020 21:14

Karma. Hradní Jasánek jen potvrdil vlastizrádný naturel celé té rudé smečky tam.

3 0
možnosti
JK

Přesně tak, jak píšete.

1 0
možnosti
JL

Nejvíce mě pobavilo, že to má být podle článku: znesvěcení vojenské slávy Ruska.

Nad tím zůstává rozum stát.;-DR^

6 0
možnosti
JK

No Ruska už vůbec ne. Ruští papaláši však svými reakcemi na záležitost se sochou jasně dokázali, že se plně hlásí k sovětské minulosti.

3 0
možnosti
Foto

já za to nemůžu:)) já mam pocit, že na to se jde k celému soudruhu soudruhoviči soudruhovovi pouze shovívavě naklonit a v ústrety jeho rozšířenojemu ruskojemu chřípí vyslat úsměv se slovy: di ty brepto. Já se kupříkladu ráda dotýkám. A tak bych ho i pohladila:)) Z nejvyšších míst pak čekám vyjádření - že žbrndy tohoto typu bereme s úsměvem a že na oplátku vyhlašujeme trest smrti každému Rusovi, co kachnu při obědě nezapije Gambrinusem dvanáctkou, ale desítkou.

A kdybych vypadala divně, jakože v tento vypjatý moment moc veselá, tak pozor. Starý dobrý Stalin by ze mne měl radost. Nesnášel smutné a pesimistické. Takový Daniil Charms by o tom mohl vyprávět.Ostatně světová spisovatelská obec se Valdimira Dobrosrdečnicova Putina má právo zeptat, kam jeho velký vzor Stalin shodil z podstavců života na 600 ruských spisovatelů. Jistě by po nich zbylo více úcty po každém zvlášť než po maršálu Koněvovi.

karmaR^;-)V

10 0
možnosti
JK

Tedy, jste nějaká rozverná. Řekl bych. ;-)

2 0
možnosti
Foto

je zbytečné se rozčilovat nad suverénním rozhodnutím demokraticky zvolených politiků Ruské Federace, oni mají stejné právo na rozhodování jako jejich české protějšky. A pokud pojede do Ruska, bude mít papaláš Kolář možnost obhájit se před nezávislým ruským soudem, takže za mne palec nahoru R^

2 18
možnosti
JK

To je ale nesmysl, co píšete. Proč by se měl český starosta obhajovat před ruským soudem? A za co, že zastupitelstvo Prahy 6 rozhodlo, že nechce na území městské části vystavovat Koněvovu sochu? Do toho Rusům vůbec nic není. A vy byste se měl za svůj postoj stydět.

13 2
možnosti
JK

To jste vyjádřil přesně.

0 0
možnosti
MV

nic prekvapujiciho a doufam, ze pan Petricek da /nebo dal - nevim presne/ panu velvyslanci Ruska jasne najevo, ze se pise rok 2020, ne rok 1980, kdy sem cesti komuniste sochu umistili, aby se jeste vice zavdecili SSSR

12 0
možnosti
JK

Četl jsem, že se už ministerstvo důrazně ohradilo.

0 0
možnosti
JV

J77i95r39i 81V91r71a62b90e78c

10. 4. 2020 13:12

Co chcete, ty Putinové zaměstnance a loutky na Hradě zvolili s ruskou pomoci Češi .

4 0
možnosti
VH

Chudák Novotný,nyní dožije v gulagu na Sibiři...:-(

2 0
možnosti
JK

Připadá vám to vtipné? Mně ne.

3 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik