Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vysoký podíl pozitivních odpovědí na otázku, bylo lépe, vyplývá z toho, že generace 40+ už dnes si nemůže libovat, že už je pod penzí, že tedy je zajištěná, má bydlení atd., což byl mimochodem sen a cíl snažení všech generací od roku 1890, kdy začalo šířit zavádění jednotlivých druhů národního pojištění, počínaje státními úředníky a horníky.

0 2
možnosti

Nechte těch hloupých řečí.

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Hezky rozebráno.

Děkuji Vám, pane Kvapile. Vaše články jsou pro mne takovým milým vnitřním pohlazením V

3 0
možnosti

Děkuji. To jsem moc rád, že na vás takto působí.

1 0
možnosti
Foto

ANO, ve svobodné zemi jsme už žili. To hledejte za tézí, že bylo lépe.

0 0
možnosti
Foto

Tak náhodou, abyste věděli, tak za komunismu bylo lépe. Ovšem jen některým členům KSČ. R^

5 0
možnosti

Náš soused se měl dobře, ani nebyl v KSČ. V práci leháro, odpoledne fuška z nakradeného materiálu. Večer v hospodě byl king. (Tak to sám hodnotil.)

0 0
možnosti

My jsme, jak je asi známo, materiálně nijak nestrádali, přesto mému otci režim ukrátil život a já osobně trpěla jako zvíře v kleci. I dnes jsem citlivá, když se někdo dotýká moji svobody, odpovědnost jde samo sebou ruku v ruce.

R^Vám karma, skvěle napsáno.

6 0
možnosti

Průzkumy jsou pro průzkumy, nicméně jakýsi trend ovšem potvrzují. Pak i nelze nevidět, že se mnohde stýská. Usuzuji, že ten základní pramen je - Když člověk o něco přišel ! Prostě, bylo to tu a už není. Jistě, pak jde o to, co chybí ? Mládí určitě, podobně má skutečná představa = Žiji v nějakém podivném režimu. Chvála, co mělo být, již bylo - Války, revoluce, měnové reformy, tanky. Já já měl štěstí ! Odnesli to ti starší ! Pravda, komunisté furt otravují, nějak se s nimi srovnám a budu si žít - Já si to fakt myslel ... !!

ABSOLUTNĚ, by mne nepadlo, že zažiji nějakou revoluci a v podstatě měnovou reformu taky. (Mj., přibližný kurz cen - mezd - 1 : 10). Netušil jsem, že budu svobodný - A vůbec jsem netušil, že svobodný = Odpovědný ! Jakkoliv pojem Svoboda v ryzím pojetí neexistuje = Čím více svobody - tím více odpovědnosti - "Tak jsem se svobodně zotročil", nesmírně rád ... ! Kdo mi vrátí mládí netuším, nicméně na svou Svobodu už si šahat nenechám ! ... [>-]

5 0
možnosti

A32l82e67š 48N46o40v75á62k

23. 10. 2019 17:22

Kapitalismus je lepší než socialismus, ale horší než jsem čekal. (Jiří Suchý)

1 0
možnosti

Knížku o Vitce Kaprálové jsem četla kdysi dávno, je smutné, že tuto osobnost zná jen málo lidí.

Ohledně otázky zda bylo či nebylo lépe za minulého režimu jste řekl, že odpovědi budou velmi subjektivní, a to je jasný. Uvedl jste ale statistiku jaké vrstvy obyvatel a jak na ni odpověděly, s ohodnocením.

Tyhle statistiky jsou zavádějící a nedůvěryhodné, tedy pro mě. Jsou tvořeny pomocí nějakých vzorků mně neznámých. Jakziv se mě mimo voleb, sčítání obyvatel apod. nikdo na nic neptal.

Odkud zdroj z těch odpovědí Z ulice třeba?

0 0
možnosti

To je škoda těch lidí, že ji neznají. Máte ale pravdu, že by minimálně tuto knihu mělo znát víc lidí.

Statistiky a průzkumy jsou krapet něco jiného. U průzkumů velice záleží na otázkách, které jsou respondentům kladeny, špatně volené či zavádějící otázky pošlou průzkum do kopru. Záleží i na nastavení kategorií respondentů. A veledůležitá je interpretace výsledků. Jinak celkem můžete věřit tomu, že postačí tisíc či dvanáct set respondentů a průzkum vám poskytne dost přesný obrázek o postojích celé populace, pokud je ovšem vybrán dostatečně reprezentativní vzorek respondentů. Že se vás nikdo ještě do průzkumu na nic neptal, nic neznamená.

3 0
možnosti

J34a25n 48Z31i87e74g50l56e92r

23. 10. 2019 14:48

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

J64i28ř55í 82T34u28r23n61e62r

23. 10. 2019 14:46

R^:-)Na otázku jestli za socialismu bylo lépe musím jasně odpovědět, že ANO. Měl jsem krásné dětství, skvělé a milující lidi kolem sebe, psy a přírodu. Bylo mi pak dvacet, pořád sice byl socialismus, ale já byl mladý a silný, energie jsem měl, že by "na ní mohla Praha svítit celou noc" a opět jsem měl kolem sebe prima lidi, mohl jsem i studovat, sportovat a cestovat do Bulharska, Rumunska a SSSR.

Pak bylo pár let po změně režimu a už to takové nebylo měl jsem rodinu, kterou jsem musel živit, už jsem si nemohl tak vyskakovat a dnes, hanba mluvit...klouby, záda ... to asi z toho sportu a těžkého báglu...

Nějaká ideologie? Svoboda?

7 0
možnosti

Jasně, já to mám stejně. Svoboda - to vůbec. A Jiří Svoboda? Tak ten už teprv ne. ;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS