Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J35i90r74i 50D77v14o90r63a34k

29. 6. 2019 17:56

Jasne, pristi president by mel byt Sebrle... Rozdaji si to po schodech na vez a pak si zahazi s ostepem... To by se vam libilo? Jo, nepochybne je Saputova atraktivnejsi, ale pockejme si na to, jake bude mit vysledky. Ty jsou preci pro presidentskou funkci dulezitejsi. Aspon pro me [>-]

2 2
možnosti
JK

Pane Dvořáku či Dvoraku, copak jsem asi psal v textu? Ocituji vám to: "V čele Slovenska stojí mladá, hezká, milá, elegantní a důstojná žena, s níž se pojí mnohé naděje, ale o moc víc o ní zatím nelze říct." Klíčové v tom vyjádření je, že Slováci mají svěží prezidentku, do které mohou vkládat naděje. O Zemanovi jsem vzápětí napsal: "V čele Česka se nachází starý, nemocný muž, o němž bylo již řečeno vše a naději už žádnou nebudí." Když vám to vysvětlím, tak jde o to, že jsme radši zvolili muže na konci svých sil, který žádnou naději nedává, takže o fous větší půlka národa dala přednost sice zatuchlému, ale známému svinčíku před čímkoli novým.

Je to na vás moc složité? Asi stačíte jen na to, abyste si na konec příspěvku prskl ikonku státní vlajky. To nic nestojí, ani to nebolí, kdežto myšlení ano.

2 1
možnosti
Foto

vzývat blížící se puč není hodné skutečného demokrata.

2 2
možnosti
JK

Žádný puč nevzývám a vy nejste tím, kdo by měl hodnotit, co je či není hodno skutečného demokrata. Kromě toho - jaká je definice skutečného demokrata?

1 0
možnosti
MK

Pár poznámek:

1. Co se týče odvolání ministra, tak Zeman Ústavu neporušuje - viz. Článek 74. Ústava nedefinuje pro odvolání ministra žádnou lhůtu. Já VÍM, že to ve svém článku takto nepíšete, ale spousta lidí mluví přímo o porušení Ústavy.

2. Chovat se tzv. "normálně" je strašně široký a relativní pojem. Já osobně bych opravdu nechtěl mít za prezidenta někoho, kdo je sice kultivovaný až na půdu, ale skáče podle toho, jak chtějí ostatní, resp. jak chtějí určité skupiny lidí. Samozřejmě, že by neměl vybočovat ze svých kompetencí - snad krom případů, kdyby to dodržení přineslo státu nějakou evidentní, výraznou škodu. To by sice bylo protiústavní, ale snad pochopitelné.

Je škoda, že tady není pan Svoboda (a chtěl bych za něj orodovat). Já nevím, jaký je to člověk, ale myslím, že je to jeden z nejlepších diskutérů zde - jeho příspěvky měly hlavu a patu, nebyly to žádné plky o ničem. To, že jste se často neshodli, na tom nic nemění.

Bez urážky, ale mazání příspěvku z důvodu povahy diskutéra mi přijde trochu zvláštní.

2 0
možnosti
JK

Ad 1) Když víte, že jsem to ve svém článku takto nenapsal, proč o tom sem píšete vy? Neodpovídám za to, o čem mluví spousta lidí.

Ad 2) Vždy se lze ptát, co je ještě normální a co už ne. Nicméně člověk z našeho kulturního prostředí si celkem snadno odvodí jakési mantinely "normálnosti", neboť ví, že není normální lhát, mluvit v roli prezidenta na veřejnosti vulgárně, z oficiální scény dehonestovat oponenty a protivníky, ať už skutečné či domnělé.

Příklad: Na tiskovce Zeman - Čaputová se prezidentka vyjadřovala k oslavám 30. výročí 17. listopadu a řekla, že by si přála společnou česko-slovenskou oslavu, neboť jde o součást naší společné historie. To je normální. Zemanova reakce, že se rád takové oslavy účastní, byla také normální, avšak jeho následné vyřizování si účtů s protivníky a blábolení na téma, že on byl aktivním účastníkem sametové revoluce a že je to lepší než na ni vzpomínat při 30. výročí, nebylo normální a bylo zbytečné a v konkrétní situaci zcela nevhodné. V zásadě šlo z jeho strany o výhružné obnažování špičáků, jak to dělají samci některých druhů zvířat před rituálními souboji o dominanci. Bylo to tím absurdnější, že jeho protějškem na tiskovce byla žena, která to těžko může vnímat stejně jako muž. Podle mého to na ni muselo působit, jako že se Zeman před ní předvádí jako před ženou, což vzhledem k tomu, kým jsou a v jakých pozicích se nacházejí, bylo trapné.

Co myslíte tím, že nechcete prezidenta, který skáče, jak chtějí ostatní? U nás máme přece parlamentní systém, nikoli prezidentský, a pokud existuje prezident, má hrát roli, jaká mu v parlamentním systému přísluší. Zeman se chová podobně, jako by herec na divadle vyskočil z postavy a začal hrát sám za sebe. Improvizace je jistě možná, ale spíš v autorském kuse a musí pro ni být důvod.

Zeman však chce být autor, ale je pouhý interpret. Autorem byl třeba Havel a před ním Masaryk.

Ke Svobodovi se vyjádřím samostatně.

2 0
možnosti
Foto

Čaputová je hezká a Zeman je ošklivý. A proto se kolem 17.11. nic nerozsekne. Češi narozdíl od (pár) emotivnějších Slováků falešné brýle prokoukli.

4 0
možnosti
JK

Slyšeli jsme slovo boží. ;-)

0 2
možnosti
Foto

;-) Tak nevím. Výsek patří do řemesla řeznického, vč, onoho nuceného, a to bez ohledu na datum. U rybářů zas jde třeba o výlov. A ten zas bývá zakončen výkřikem ,,hoří", kdy se mohou i diváci vrhnout do bahna, aby i na ně něco zbylo. Jistým problémem ovšem bývá i lovecká sezona, obzvláště když je živelná, ač se může vydávat i za lov na škodnou. Nemluvě o tom, že i honci, ba i lovci, bývají i mezi skolenými kusy;-) P.S.: jde toliko o podobenství k tématu článku, ač nepochybuji o tom, že někteří jej promptně označí přinejmenším za OT, ba až za trolling. Takže zdravímR^ J.A.J.

5 0
možnosti
JK

V pohodě, pane Jiroudku. Jen to vaše podobenství je příliš překombinované a poněkud skřípe. Ten, kdo podobenství vytváří, se musí spíš odosobnit a nikoli v něm exhibovat.

4 2
možnosti
JK

Smazal jsem příspěvky Jiřího Svobody bez ohledu na jejich obsah, jelikož jsem mu už poměrně dávno vzkázal, že si nepřeji, aby chodil do diskuzí pod mými články. Na mém postoji se za tu dobu nic nezměnilo, avšak Jiří Svoboda jej nehodlá respektovat.

3 3
možnosti
Foto

Kdyby jste tak měl pravdu, to by si tato krásná země oddechla珞

5 0
možnosti
JK

Moc svému tipu nevěřím, ale jsem přesvědčen, že se kolem 17. listopadu něco zlomí.

2 0
možnosti
Foto

Velice panu prezidentovi přeji ten další "nejkrásnější zážitek" ;-D Už je fakt nejvyšší čas, mohlo by to klidně být i dříve než v listopadu 2019.

6 1
možnosti
JK

To by mohlo. Vlastě už včera bylo pozdě. ;-)

4 1
možnosti
Foto

Také přikládám svůj tip na řešení situace:

Staněk obětován nebude a bude se o něm stále jednat. Předseda Hamáček vystoupí s prohlášením, že pro ČSSD je nejdůležitější zůstat ve vládě, aby mohla realizovat svůj volební program a pracovat pro lidi. ;-D

12 0
možnosti
Foto

Jasně: "Zodpovědnost vůči voličům" ji zavazuje ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik