Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělý článek, díky!

P.Filipovi se podařil opravdový cimrmanovský úkrok stranou, když začal rozlišovat Ukrajinu a Rusko (Sovětský svaz). Je s podivem, kolik lidí v tom hned našlo způsob, jak agresi největšího imperialisty v dějinách lidstva omlouvat/relativizovat. Rozhodnutí se vždy dělala v Moskvě.

4 1
možnosti
Foto

Filip je jen jednou figurkou na dnešní politc. scéně. A kdo bere nesmyslné plky takovýchto person vážně, v podstatě nejen jemu přihrává. Nakonec, na to právě mnozí, a bohužel rádi, ,,skočí", i se ,,na tom rádi točí":-/

0 2
možnosti

Pane Kvapile, obdivuji vaši trpělivost, že se pokoušíte diskutovat s pěticí (Macek, Želinský, Heřmánek, Jiroudek a Řezník), nejlepší reakce je nechat bez pokusu diskuse, oni si vystačí sami se sebou. Házet hrách na stěnu je stejné jako s nimi diskutovat. Vám dík za článek. Kdo prožil 68 rok a normalizaci a nesloužil komoušům, ten ví své.

7 1
možnosti

Nejspíš máte pravdu, že diskuze s nimi je zbytečná. Možná by se spíš udržel ten hrách na stěně. Také vám děkuji.

2 1
možnosti
Foto

Za pravdu se nezlobte pane Kvapile a raději doložte, kterých vojáků bylo v roce 1968 na misi v Československu více než právě těch ukrajinských.

2 8
možnosti

Proč bych měl dokládat kraviny, které vás napadají. Vy mi za nějakou diskuzi nestojíte.

8 2
možnosti

Skutečnost, že se předseda KSČM Vojtěch Filip, mimochodem také bývalý spolupracovník StB, snaží shodit odpovědnost za násilný akt okupace Československa 21. srpna 1968 z bolševického Sovětského svazu na Ukrajinu, už jen dokresluje mravní bídu současné situace, o které jsem psal na začátku. Filip samozřejmě dobře ví, že tehdy nešlo o to, jestli za vpádem vojsk pěti zemí Varšavské smlouvy do naší vlasti stojí Rusové či Ukrajinci, neboť jej zosnovali sovětští bolševici, kteří prosazovali internacionální princip a nacionální přístupy potírali. Tomu, že si předseda extrémistické KSČM, kterou Babiš pustil k moci, může dovolit podobné trapné pokusy o falšování historie, nahrává fakt, že s dějinami je u nás spousta lidí, hlavně mladých na štíru.

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675251

1. Filipovi vyctete, ze falsuje historii, ze dokazuje mravni bidu soucasne situace

2. Ve stejnem odstavci potvrzujete to, co rika Filip, ze na okupaci se nemame divat z narodniho hlediska, jak to prave delaji antikomuniste, odpurci Ruska a disidenti, a k tomu pouzil priklad, ze jinak bychom dnes meli obvinovat spis Ukrajinu nez Rusko.

3. Takze nechtene popisujete moralni bidu zavlecenou odpurci komunistu a propagandu s cenzurou z ni souvisejici.

4. Sam to ocividne nechapete.

1 2
možnosti

... s ni souvisejici (puvodne bylo... z ni plynouci)

0 0
možnosti

Už jsme zažili daleko horší věci a nikdo se jim příliš nevěnoval,přežijeme i toto období:-)

2 0
možnosti

Přežijeme? O víc vám nejde?

2 1
možnosti

Otazkou vyrovnani s minulosti je ukryta v organizaci statu jako takoveho. Diskuze v roce 1992 bylo predevsim rozdeleni CSR. Zde se mnoho chyb neudelalo. Jen "vyplod" ustavy pro novou Ceskou republiku ukazuje presne, kde nase republika stoji. Ti z "prognostickeho ustavu" vedeli dobre, co tento dokument prinese v budoucnosti. Historie nasi nemohoucnosti je toho dukazem. A my se nedokazeme vyporadat jeste dnes, po 26 letech

Jiz tato diskuze pod clankem pana Kvapila ukazuje presne, jak lehce se da "odbocit" od tematu clanku k bezpredmene diskuzi o slozeni polidbyra bolseviku v 1968. Hlavni diskuter pan Hermanek. Zde vynika. Protoze je to diskuze o nicem!!!

4 0
možnosti

Normalizace vychovala vysoké procento lidí, kterým vyhovovalo že

1) sice musí chodit do zaměstnání, kde ovšem jen minimální čas trávili opravdovou prací

2) měli systémem zaručeno, že soused se nebude mít lépe

Tito lidé musí zestárnout a umřít. Teprve potom bude lépe. Dříve ne.

3 2
možnosti
Foto

V jakém strašné nerovnosti jsem to žil. Vyrůstal jsem v najemním bytě na ulici, kde v bezprostředním sousedství se roztahovaly ve svých vilách rodiny bílého zedníka a prokurátora. . Jak ti se měli lépe.

Odmítám tézi, že systém zaručoval, že soused se nebude mít lépe.

3 0
možnosti
Foto

Lze čistě teoreticky připustit, že politbyro Ukrajinské komunistické strany se cítilo být ohroženější Pražským jarem, protože se mohlo obávat podobného vzedmutí u sebe doma, takže bylo aktivnější než nějací Sibiřané a Moskvané. Totéž NDR a PLR.

2 0
možnosti

V tom Vašem příspěvku jsem nenašel v podstatě zmínku o tom, co přinesla léta po listopadu 1989. V tom je podstata toho, že komunisté se znovu podílejí na vládě.

1 0
možnosti
Foto

R^ Karma

Komunisté měli vždy brutální smysl pro perverzi ve vyjadřování. Nestačilo jim lidi zbídačit a obrat o svobodu. Museli tomu říkat "lepší zítřky" Nestačilo jim zavřít lidi do lágru, museli nad jeho bránu vyvěsit nápis "Prací ke svobodě" A se stejnou zvrhlostí nazvali normalizací dobu abnormalizace a demoralizace společnosti za kolaborantské vlády udržované u moci okupační armádou. Stejně tak jako byl hnusný podraz (přepadení naší země vojsky pěti zemí) nazván "bratrskou pomocí".

5 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik