Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je asi složitější, informací je spousta, na druhou stranu většinu jich člověk vůbec nepotřebuje a nijak se ho netýkají, takže je může ignorovat. Na druhou stranu čím více informací, tím lépe může člověk srovnávat a tím méně sebou nechat manipulovat. Protože nejlépe se manipuluje s lidmi, kteří mají málo informací.

0 0
možnosti
Foto

:-)

S rozvojem internetu a sociálních sítí se nejen obrovsky zvětšila informovanost lidí a svoboda jejich projevů, ale současně se zmnohonásobily možnosti manipulace.

Zdroj: https://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668115

Posílám Vám pochvalu. A malý dodatek si dovolím. Ona to není jen manipulace. Dost často sebou v tom informacemi přesyceném světě manipulujeme sami, protože prostě "rveme do hlavy" to, co se nám hodí nikoliv to, co je reálné a pak se stáváme intelektuálními (ehm...nejsem si jista) obětmi svých vlastních závěrů. Pohyb v bludném kruhu je pak zvenčí (lidmi okolo) vnímán v lepším případě úsměvně, zevnitř nejspíš není vidět.

Třídit informace kritickou myslí není nic jednoduchého. Občas si vzpomenu na jednu hezkou chvilku po přednášce, kterou jsem měla na své Alma Mater. Zdvořile se tenkrát zúčastnili dva pánové profesoři a já stejně zdvořile zajistila debatu u kávy a vlastnoručně vyrobené bábovky a vedli jsme řeči o informacích. Já byla v necelých čtyřiceti velmi optimistická, jak nám ty informace otvírají svět. Oni důstojně nesouhlasili a tvrdili, že v netříděných informacích se lidé začnou ztrácet už proto, že nebudou schopni odlišit "autoritu" zdroje (tedy jeho věrohodnost) ani jeho dopad do života svého a života komunity. Pan profesor Vlasák tehdy smutně poznamenal, že není daleko doba, kdy se začneme v Praze budit strachem protože v Africe se objeví nový druh komára. Omlouval se mi za tu skepsi... už jsem mu mockrát dala v duchu za pravdu. A dodávám, že kvůli širokému rozhledu si přestáváme vidět na špičku vlastního nosu.

Vám díky a R^R^

3 0
možnosti
Foto

Co se týče významu nového druhu afrického druhu komára pro noční buzení strachem v Praze, neříká vám nic ebola, nebo Válka s mloky?

0 0
možnosti
Foto

Spokojujeme se s příliš povrchními informace.

0 0
možnosti
JK

To je otázka, jestli se dá říct spokojujeme. Jak kdo.

0 0
možnosti
Foto

čím víc toho člověk víc tím bývá zmatenější-myslím že jste to vystihl perfektněR^

1 0
možnosti
JK

Děkuji. Je dost velký rozdíl vědět a Vědět.

0 0
možnosti
PK

Monarchie by byla super...;-D

0 0
možnosti
JK

O monarchii nemáte ponětí. A nenapadlo vás někdy, že byste se třeba nemusel vyjadřovat, když nemáte k věci co říct?

0 0
možnosti
VV

A ta sprochy se uchyti. Byl to tre ́ba ze karel Schwarzenberg ma na svem zamku v Rakousku nacisticke symboly a chce vratit sudetakum jejich majetek, nebo nedavno ze Jiri Drahos chce otevrit dvere migrantum. A oboji se zrejme uchytilo.

1 0
možnosti
Foto

V roce 1947 popisoval jeden český komunistický novinář v Tvorbě průběh volebních kampaní v USA. Jak tam každého kandidáta pomlouvají až do čtvrtého kolena. Zeman se Schwarzenbergem to byl slabý, převařený čajíček.

0 0
možnosti
ET

Hezký článek. Jen nutno dodat, že anarchistická společenství v minulosti reálně fungovala, kupříkladu na Islandu či v Irsku (právě kvůli "neucelenosti" irské populace trvalo angličanům dobít jejich zemi několik staletí).

1 0
možnosti
JK

Děkuji. Tak po omezenou dobu, na malé ploše a v zásadě v izolaci fungovala už kdejaká společenství

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik