Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mizí. A je to škoda. V Evropě jsou krásné.

0 0
možnosti

Zaujímavé ako vníma sviatky český ateista.:-/

0 0
možnosti

Velikonoce, Vánoce a další svátky podobného typu jsou jen cirkus pro děcka nebo pro ty, kdo jsou dětinskostí stiženi. Mi osobně jsou takové svátky u zadnice. Jasně - dítě to chápe jinak, má to pro něj určitý pohádkový význam a prožívá to. Ale s lety a opakováním asi tak nějak člověku začíná docházet, že skutečná posvátnost a hlubší city se skrývají úplně někde jinde než v kalendářním datu a standardizovaných rituálech. Posvátnost člověk nachází všude kolem sebe, v hvězdném nebo, východu slunce, korálovém útesu, přírodním parku a samozřejmě v lidských bytostech a lidském duchu (duši). Na to nepotřebuje nějaké pitomé datum a jeho rituály.

1 0
možnosti

...dle mého názoru je divné,že v poslední době se dosti lidé trefují do vžitých tradic a zpochybňují činnost u těchto tradic a to proč??

0 0
možnosti

protože asi o nich mají nějaké pochybnosti, bych tipoval...

2 0
možnosti
Foto

Skoro ve všech zemích se slaví velikonoce nějak jinak. My jsme celkem rarita, protože se skoro nikde jinde holky nemrskají, ale většinou někde malé děti v zahradách objevují sladkosti, či probíhají například vajíčkové bitky, kdy se strefují lidi vajíčky do jiných vajíček. V UK si například holky rozdají sladkosti ve škole a není při tom žádné švihání. Ještě že u nás v některém regionu může žena polít o velikonocích muže vodou, aby se genderově pomstila. V Tescu jim tento rituál ale chtěli zakázat a řekli, ať raději kýbl s vodou použijí na vytření podlahy.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem naše dámy jsou poněkud více drzé, než ty zahraniční. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik