Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Myslím, že NIKDO (kdo nevidí do zákulisí ČD) nemůže z principu s určitostí znát motivace pro zavedení vagónu pro ženy a tak o nich můžeme o pouze spekulovat, jak jste správně řekl. :-)Tady by se hodil článek (reakce) někoho, kdo do zákulisí SKUTEČNĚ vidí.

A propo: Řadu článků Markéty Šichtařové považuji za humorně a trefně napsané a je třeba je brát (přesněji: některé věci z nich) trochu s nadhledem. Nějaké přesně dedukce logických konsekvencí ala Sherlock Holmes tam asi nemá moc cenu tahat.

1 0
možnosti
JK

V textech, co jsem o tom četl, se takoví lidé vyjadřovali - údajně je to marketingový tah, aby ČD přilákaly do svých vlaků ženy tím, že se tam mohou cítit bezpečněji. Tomu věřím spíš, než že to prosadily nějaké poblázněné feministky ve vedení ČD, které tím sledují zcela protikladný trend islamizace Evropy.

Uznávám, že požadavek holmesovských logických dedukcí je přehnaný, ale jistou logiku by měl mít i humorný nebo satirický článek. Satirický článek musí mít logickou kostru a vybočením z ní vzniká humor, stejně jako u karikatury vzniká vtip částečně porušením běžných proporcí postav kreslených figurek.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem sice fanoušek takových opatření jako jsou třeba kupé pro ženy, ale napadlo mě v této souvislosti, kdy naposledy jela paní Šichtařová sama v noci vlakem.

1 0
možnosti
JK

To mě také hned napadlo, ale nechtěl jsem tento argument použít, protože je tu stále možnost, že si "ze sportu" jezdí v noci do Košic a potom zase nazpátek. Otázka je, kolik z diskutujících, kteří tvrdí, že jsou diskriminační, vědělo o existenci ženských kupé, než si přečetli její článek (nebo potom můj). ;-)

0 0
možnosti
JS

Je evidentní, že kdyby nebylo paní Šichtařové, tak byste neměl o čem psát. Kolikátý je tohle článek, ve kterém se vymezujete proti Markétě Šichtařové? Ve svých minulých článcích jste její texty označil jako "bláboly", "blbosti" a "kraviny". Chtěl jste snad těmito výrazy Markétu Šichtařovou genderově zrovnoprávnit? Nyní jste se sice těmto výrazům vyhnul, ale invektivní styl jste zachoval – pro změnu její text označujete jako "absurdní spekulace a domýšlení souvislostí až k šílenostem". To může napsat jen někdo, kdo není schopnen se jejímu vynikajícímu stylu ani přiblížit, a tak mu nezbývá nic jiného, než její text shodit dost primitivním způsobem.

Šichtařová ironickou formou ukazuje na neblahý trend, který pozorujeme nejen v Evropě. Trend, který je schopen rozdělovat a doslova předefinovávat lidi způsobem, nad kterým zůstává rozum stát. Na to chtěla Šichtařová poukázat. Stačí se podívat na to, co se v tomto ohledu děje v Londýně nebo v třeba v Kanadě. Tam už se "genderové šílenství" stalo normou, ale Vy tomu zřejmě tleskáte...

3 2
možnosti
JK

Zavedení ženských kupé je v přímém protikladu k tomu, o co jde v "genderovém šílenství", jak jste to nazval. Kdybyste napsal, že taková kupé podporují trend islamizace cestování, mělo by to jakousi logiku (i když fakticky je to nesmysl). Ostatně právě to Šichtařová v textu naznačila, což jste si měl všimnout, když jste takový její stoupenec. Zároveň si ale v článku protiřečila, když totéž označila jako výraz hyperkorektnosti.

Ženská kupé ve vlacích ČD jsou pravděpodobně blbost, ale blbost izolovaná, která nesleduje žádný trend. To byste ale musel trochu přemýšlet, abyste to pochopil, a nejen dedukovat na základě vnějškové podobnosti.

A s tím, že bych neměl bez Šichtařové o čem psát, se jděte bodnout. Píšu spoustu jiných článků. To, že jste je nečetl, není můj problém.

1 1
možnosti
Foto

Řekla bych, že se to celé zbytečně hrotí.

Při tom je otázkou, zda kupé pro ženy bude skutečně bezpečnější, zda ono bezpečí nebude jen pocitem bezpečí. Průvodčí nemůže být přítomen neustále, i kdyby danému kupé věnoval zvláštní pozornost, protože jeho povinností je procházet vlakem (za účelem kontroly a prodeje jízdenek).

0 0
možnosti
JK

Bude? Ta kupé existují už skoro šest let a pokud chcete, můžete si na internetu najít reference, zda a nakolik se osvědčila. Kromě toho jsem se dočetl, že ČD postupně nahrazují vagony s kupé takzvanými velkoplošnými, kde nic takového jako kupé pro ženy už není potřeba ani možné. Osobně si myslím, že ta kupé jsou jen výsledkem snahy udělat něco pro bezpečnost žen, aby chtěly víc jezdit vlakem, ale že moc velký efekt nemají. Já jsem ale v článku oponoval tomu, s čím se to Markéta Šichtařová pokusila spojovat.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave... zdravím:-) Přeji zdar a sílu... a myslím,že my dva bychom mohli mít jen takovou značku - stačila by. ZCHS.... zdravím, chápu, soucítím;-D

K téhle milé službě, kde jde docela dost o to nejtěsnější vnímání věci v nějakém okamžiku - potřeb jeden druhého - jen doplním to, co tu prostě nevysvětlíte, zvlášt když docela normální průvodčí z toho kupé nevyhodí ani manžela a ani nějakého naprosto v klidu dědečka...

,, Dobrý den, já sice vím, že pán je manžel, moc mě to mrzí, ale mám tu paní, kterou chci zhlediska chování klientů v kupé raději přesadit, tak Vás poprosím o místo, jste ve vyhrazeném kupé pro ženy, moc děkuju... úsměv, pochopení a jednoduché vyřešení zhlediska nabytých větších pravomocí průvodčího, který má omezený čas v přeplněném rychlíku hledat pro paní místo, namísto toho, aby dohlížel na bezpečnost provozu vlaku po celou dobu jízdy.Spokojená klientka, spokojený průvodčí, který využil možnost rezervace jednoho jediného kupé pro tyto případy:)

2 0
možnosti
Foto

Problém je už v tom, že si mužský doprovod do kupé vyhrazené výhradně ženám sedne. De facto tím popírá účel tohoto kupé. Je samozřejmě možné, že se zmýlil, nicméně pokud tomu tak není, prostě nerespektuje, komu je kupé určeno.

Aby k tomu nedocházelo, mohla by být zavedena "zvláště střežená kupé", kde by se nerozlišovalo podle pohlaví. Prostě by je využil ten, kdo se z nějakých důvodů cítí ohrožen (a to klidně může být i vetchý stařec cestující v nočních hodinách).

Nicméně naprosto ideální by bylo, kdyby žádná separátní kupé nebyla zapotřebí. Nežijeme na Divokém Západě (tedy doufám).

1 0
možnosti
TB

Moc hezky autor nemá argumenty pro to, že diskriminace mužů je správná a žen špatná.

0 2
možnosti
JK

Pane Bezděku, můžete mi přeložit do češtiny, co jste svou větou chtěl sdělit?

2 0
možnosti
Foto

J35a15n53a 56M41a17j57o42v37á

26. 3. 2018 19:14

No vidíte. A mně kupé pro ženy přijde jako hodně velký úlet a mám pocit, že jsme se (ženské) fakt už definitivně pomátly, když takové nesmysly chceme.

2 0
možnosti
JK

A to tvrdí kdo, že to tak ženy chtějí? Podle mého jde jen o snahu ČD řešit fakticky existující problém - obtěžování žen. A já vůbec nehodnotím, jestli jsou kupé pro ženy dobrý nápad nebo úlet. Vymezuji se pouze proti pokusům paní Šichtařové dávat to do širších souvislostí, aniž by prokázala, že takové souvislosti skutečně existují.

3 0
možnosti
Foto

Jsem zvědav, co bude paní Šichtařová psát, až se dozví, že na nátlak ombudsmanky musí ČD vyhradit i některá kupé transvestitům. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti

To je fakt, co kdyby jich jela celá skupina;-D

1 0
možnosti
VV

Kdyz mohou mit zeny vyhrazena mista v podzemnich garazich ci parkovani u nakupnich stredisek, proc by nemohly mit vyhrazeno jedno kupeve vlaku, aby se citily bezpecneji?

2 1
možnosti
JK

Myslím si, že mohou. Nicméně o řešení tohoto problému v článku nešlo.

1 0
možnosti
PN

Nevím, co je alarmistického nebo nepatřičného na tom, když se někomu nelíbí, že v 21. století v Evropě je možné v prostředcích veřejné dopravy vyhrazovat nějaká místa k sezení jen na základě pohlaví cestujících.

3 0
možnosti
JK

Kdyby paní Šichtařová napsala, že se jí nezamlouvá zavedení ženských kupé, nebo že to považuje za kravinu, která nic neřeší, bylo by to naprosto v pořádku. Avšak ona to považuje za první krok, po němž budou následovat další diskriminační, segregační nebo bůhvíjaká opatření, a přesně to je alarmistické.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik