Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ať si každý kritizuje, co chce, ale jestliže někdo přijde se stupidními kecy o tom, že se v ČR vytrácí demokracie atp., jenom proto, že se mu nelíbí výsledek voleb, tak ať počítá s tím, že ho budu kritizovat já;-)

4 0
možnosti
JK

Tím chcete říct jako co? A tak, jak se to snažíte prezentovat, problém vůbec nestojí.

0 2
možnosti
MK

Právě proto, že žijeme v demokracii, má i prezident svatosváté právo kritizovat ostatní, včetně svých oponentů a České televize. Nebo ne?

Když už je řeč o důstojnosti, tak zrovna ČT se v tomto ohledu moc nepochlapila - odvysíláním záběrů na třesoucí se Z. ruce a reportáží (ihned po inauguraci) ohledně Z. spolupracovníků (která je stavěla do negativního světla samozřejmě).

1 0
možnosti
MK

Btw.

Josef Koutecký je nepochybně kapacita, ale to, co vyslovil, je pouze a jen jeho názor. Stejně tak je i paní Lenka Procházková známá prozaička, dokonce signatářka Charty 77, které se Zemanův projev naopak líbil.

Vyjádřila to velmi trefně: "Česká televize je nezávislá, ale nezávislá na realitě." :-)

1 0
možnosti
KK

Bravo, přesný popis nenávisti Zemana k těm, co jej nevolili. Respekt si musí prezident získat. To, že jej volilo 51% občanů, co přišli k volbám, respekt nevynutí. Jistě stal se prezidentem, ale projevy nenávisti a opovržením k nevoličům, se zařadí mezi smutné postavy naší historie.

3 0
možnosti
JK
Foto

:-)R^Je to přesně tak. Volby jsou volby a demonstrace je vyjádření nějakého názoru, obavy, protestu a podobně. Mohu přeci klidně demonstrovat i proti tomu, koho jsem volil, když se mi nelíbí, co dělá nebo nedělá teď. Dokonce bych řekl, že bych měl být tím prvním, kdo bude v takovém případě demonstrovat, protože tím vyjádřím sebereflexi, že jsem třeba volil špatně.

5 1
možnosti
JK

Tak pozor, byl jste panem Hermánkem označen spolu se mnou, Vodvářkou a dalšími lidmi za tvrdé protizemanovské jádro. ;-)

Jasně, máte pravdu. Já samozřejmě občas se Zemanem souhlasím, jako ostatně s každým, neboť každý má někdy pravdu, stejně jako se každý někdy mýlí. A je to tak, že když někoho volím a on pak dělá něco nepřijatelného, tak bych proti tomu měl protestovat.

0 0
možnosti
Foto

Existuje zde takové tvrdé protizemanské jádro. Zdejší autor, dámy Jandová, Kielbergová a Vlachová a pánové Flaška, Turner a Vodvářka. Omlouvám se všem, a je jich hodně, které jsem nejmenoval.

Všichni tito (a všechny tyto) se naprosto mýlí v jednom. Naházet špínu není nic platné, hlavně když je ta špína zcela nesmyslná. Jediné, co by bylo bývalo mělo smysl, by bylo nalézt někoho, kdo lépe osloví publikum, tedy voliče.

A plakat nad rozlitým mlékem teď, po volbách, je naprosto nesmyslné. Prezident Zeman se nelichotivě vyjádřil o někom, kdo se několik týdnů po volbě vyjádřil: "Nevolte Zemana".

A přesně toto já si musím myslet a všech těch aktivistech, které jsem výše vyjmenoval a i o těch, o kterých jsem se nezmínil. Však oni se ozvou.

3 7
možnosti
JK

Pane Hermánku, váš první odstavec dokazuje, jak jste vedle, ale úplně. Nemluvím za ostatní vámi jmenované a nejmenované, ale já se s nimi při psaní svých textů neradím ani nijak nekoordinuji. Jenže pokud chcete nějakou množinu lidí nazvat skupinou nebo dokonce tvrdým jádrem, nestačí, že vyjadřují podobné názory, ale museli by kooperovat.

Dále píšete o házení špíny. Proč? V tomto svém článku jsem žádnou špínu na pana Zemana neházel. Je pro vás opravdu tak nemožné pochopit, že prostě s Milošem Zemanem nesouhlasím, a to dlouhodobě (naposled jsem s ním částečně souhlasil, když v srpnu 1989 uveřejnil v technickém magazínu článek "Prognostika a přestavba")?

To, jak se Zeman vyjádřil o vámi zmiňovaném člověku, jsem v článku vůbec nerozebíral. Když už jste to ale nakousl - tak prezident se nesmí takto o nikom vyjadřovat, i kdyby to o něm explicitně platilo. Prezident musí takové věci buď úplně přecházet, protože je nedůstojné jeho úřadu to vůbec komentovat, anebo, když už se vyjádřit chce, tak volit nějaký vtipný opis, kterým vyjádří to samé. Je prostě nonsens, pokud se prezident chová hulvátsky.

Já vlastně ani tak nekritizuji jeho, když se to tak vezme, jako skutečnost, že mu jeho stoupenci jsou ochotni tolerovat neuvěřitelné množství faux pas, a kdyby jen faux pas.

5 1
možnosti
JK

Zajímavé je jak v případě prezidenta jsou zastánci horlivými propagátory hesla: "Volby proběhly, vyhráli jsme a držte ústa". Anglický výraz prezidenta si zde neodvážím použít z důvodu smazání. Ale na druhé straně ti stejní fanaticky požadují všeobecné referendum a odvolávání politiků. Představují si asi vládnutí ve stylu: "Quod licet Iovi, non licet bovi", v tomto případě ovci, zejména té válecí kavárenské.

Veškeré snahy o zavedení a udržení totality produkují podobné paradoxy, to je pro totalitu typické a lehce se podle toho pozná. Také proto je tak srandovní a vděčná pro spoustu vtipů.;-)

6 0
možnosti
JK

Přesně. Podobně se chová dokonalý padouch ve wrestlingovém zápasu. Když se mu to hodí, dovolává se dodržování pravidel, která naopak sám porušuje, když se mu jeví, že to bude pro něj prospěšné. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že měsíc či dva by měly normálnímu člověku stačit, aby se smířil s výsledky demoktratických voleb. Jak se zdá, tzv. demokratům, zejména pražským, to ale nestačí. Co je to za lidi, kteří v den oslavy inauguarace, tedy v době, kdy se nově zvolený státník v podstatě ani ještě neujal nového mandátu, obléhají Hrad se sprostými a urážlivými transparenty a nenávistně křičí ? To nejsou demokraté. To jsou havlisté Rv!!

3 10
možnosti
JK

Proč by měl nějaký časový úsek stačit, abych se s něčím smiřoval? To je přece úplná blbost, pane Macku. Když se člověk nechce smířit se zlem, neznamená to, že přestal být demokratem, ať už se to zlo dostalo k moci jakýmkoli způsobem. Pletete si dojmy s pojmy.

8 1
možnosti
OU
Foto

Karma.Naštěstí realita je taková,že budoucnost nepatří 73 letým alkoholismem nemocným starcum a to ani na pět let,ale mladým.Těm mladým,kteři s velkou většinou nevolili alkoholického starce.Je to stejně paradox,Zemana dostaly do funkce opět hlasy především starých lidí,kterých se už budoucnost netýká a to co zde zustane po "zemanovské potopě" jim muže být jedno....

8 1
možnosti
Foto

No nevím, jestli je to možné takto říci. Podle sociologického výzkumu Medián to bylo takto:

„Drahoš porazil Zemana mezi lidmi do 50 let s maturitou. Mezi staršími vzdělanějšími lidmi byla jejich pozice vyrovnaná,“ uvedl Prokop.

Mezi pondělím před volbami a volebními dny vzrostla podpora Zemana zejména mezi mladšími lidmi bez maturity.

Zdroj: https://volby.idnes.cz/pruzkum-prezident-median-volby-dn1-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180128_141133_prezidentske-volby-2018_jj

1 1
možnosti
MB

Epochu M.Zemana mi pomáhá přežít to, že jej neberu vážně. Z mé strany nejde o nějaký samoúčelný vzdor - spíše o průtok lítosti nad promarněným časem. Často se ptám jeho obdivovatelů, jaké vlastnosti by chtěli předelegovat na vlastní děti. Ozve se inteligence, rétoričnost - já i souhlasím, ale dodávám, že ona nejde ruku v ruce se stařeckou moudrostí a laskavostí. Domnvám se, že hlavním motorem je jeho záhadnost vklíněné povahy. Neuvěřitelně i pečlivě shromažďuje, odměňuje své vyvolené - aby mýtil se slonní zarputilostí své nevyznavače. Jako by soupeřil s V.Klausem, hle, mám rekord, jsem v 2 mandátu ! Chce se zapsat do národa - I chápu. Obsah inauguračního projevu - To má být ranní monolog na WC - cesta osobního ulevení si , cesta Čínské pompézní spolupráce - Typický efekt bombastičnosti neužitku s ostudou. Pro mne pak budoucí vzpomínka - Jak slon vniknul do hezké prodejny jemného porcelánu ... [>-]

8 1
možnosti
JK

Ono je to samozřejmě mnohem členitější, ale podstatu jste vystihl velmi dobře.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik