Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svědčí to o marasmu...ale není to Babišova vina...hmm tak so si nechte přeléčit.

0 0
možnosti

Měla byste se snažit napřed pochopit, co jsem vlastně napsal a jak je to míněno, než se pokusíte být chytrá a vtipná.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^Nelze než s vaším rozborem souhlasit. Konečně nějaký důvod ta úspěšnost ANO mít musí.

Vnímám Babišovo počínání jako zcela špatný trend v politice, ale stejně jako vy si uvědomuji, že je co do efektivity bezkonkurenční. Co s tím?

Osobně mi přijde jeho rétorika hodně ubohá, aktuálně ho podle mého názoru předčí všichni ostatní lídři parlamentních stran(už i překotně se lepšící Bartoš) kromě pana Okamury, který je nejen dogmatik, ale i nevzdělaný hlupák, ale národ si nežádá ideology a bojovníky za nějaké principy, ale polopatické pragmatiky, a tak máme jednoho takového za premiéra.

2 0
možnosti

O tom, že je to špatný trend, není nejspíš pochyb. A ta rétorika? Já jsem nějaký čas pobýval mezi dělníky ve fabrice a i v další praxi jsem se s "lidmi práce", jestli se to dá tak nazvat, potkával poměrně často. Já nechci říct, že jsou hloupí, protože by to nebyla pravda, ale vím jistě, že jim je vybroušená rétorika, dokonce i jen o něco kultivovanější podezřelá, nevěří jí a tudíž jsou vůči ní apriori ve střehu nebo i nepřátelsky naladění. Naopak tak, jak mluví Babiš, je jim blízké. Další věc je, že mnozí lidé se nechtějí zamýšlet nad souvislostmi. No a tyhle lidi všechny ty "tradiční" strany zklamaly, čemuž se nelze moc divit, a slyší na to, když jim někdo nabídne nekomplikovaná řešení, slíbí jim, že všechny problémy vyřeší, že má recepty a oni přitom vidí, že za ním stojí jisté impérium, že v jeho firmách pracuje spousta lidí, takže takový člověk přece nemůže být tak špatný a už dokázal, že ví, jak na to. Když pak někdo poukazuje na jeho chyby a lumpárny, mají pro ně generální pardon v podobě Bakaly a dalších dřívějších kmotrů, kteří to tady přece rozkradli a vytunelovali.

0 0
možnosti

A ještě něco:

Jestli Vám tak moc vadí Babiš a hnutí ANO, a zároveň dodáváte, že nemají na politické scéně konkurenci, tak proč s tím již dávno něco neděláte? Proč netlačíte na politiky Vámi oblíbených stran, aby konečně začali dělat konstruktivní politiku (místo házení špíny na protivníky)? To mi přijde efektivnější než tady dštít oheň a síru v článcích, které si beztak přečte pár lidí a tím to v podstatě hasne.

0 0
možnosti

Ale já s tím něco dělám. A sice to, co umím nejlépe - píšu články. Které strany máte na mysli, že jsou mé oblíbené? Kromě toho mi váš návrh připadá naprosto vágní a nikoli efektivnější. Navíc tvrzení o házení špíny na protivníky je přepjaté a zbytečně agresivní. Dštít oheň a síru v článcích? Nemelte nesmysly. To nedělám, což vy dobře víte: Mé články jsou naopak k zamyšlení, o čemž svědčí jejich většinou bohatá diskuze. Vy si nějak libujete v expresivních výrazech, poslechněte.

1 0
možnosti

Píšete, že žijeme ve společenském marasmu (jak se to projevuje?).

Opravdu se domníváte, že tento "marasmus" vyléčí protesty a demonstrace (navíc VELMI diskutabilní)?

0 0
možnosti

Co je na demonstracích diskutabilního? Demonstrace jsou legitimní prostředek prosazování zájmů. Diskutabilní může být až jejich vyznění. Nevím, jestli něco vyléčí. Demonstrace jsou způsobem, jak upozornit politiky na problém, že se veřejnosti (části) nelíbí způsob jeho řešení atd.

0 0
možnosti

Naprosto s vámi souhlasím, že prostému člověku, který neřeší minulost Babiše a aféru Čapí hnízdo si sám pro sebe omlouvá tím, že se kradlo za bohulibým účelem, musí být současné Babišovo vystupování a rétorika velmi sympatické. Teď je jen otázka, jestli je Babiš tak dobrý psycholog a herec, nebo to myslí zcela upřímně. :-)

4 0
možnosti

On má rádce (zejména pana Prchlíka), kteří mu radí, jak má vystupovat, něco mu je vlastní, něco nacvičené. A ti lidé nemusí být až tak prostí, jen se třeba o tyhle věci příliš nezajímají a volí podle toho, jak se jim prvoplánově jeví. Nesmíme zapomínat, že ho podporuje také spousta konjunkturalistů, kteří doufají, že budou na vlně jeho popularity vyneseni k lepšímu lizu. Jeden podnikatel mi v době, kdy Babiš nastupoval, řekl otevřeně - teď je třeba podpořit ANO, protože jde nahoru. Do té doby byl voličem ODS.

1 0
možnosti

No a co?? Jestli byl a nebo nebyl u StB je nám úplně ale úplně šuma fuk.Nám záleží co je teď a co bude!!! Byli tam všichni kteří služebně vyjeli na západ. Umělci by mohli o tom vyprávět!! Jo a co to byla ta StB ???Nějaký spolek nebo co ,po tolika letech už ani nevím a je mě to úplně ale úplně šuma fuk!'!! Už by se o tom nemělo mluvit a věnovat se jen přítomností a budoucnosti!!!

2 2
možnosti

Tohle jsem ale v textu nijak nerozebíral.

0 0
možnosti

"potvrdily oprávněnost jeho evidence..." - proč lžete? On je sakra rozdíl dokázat oprávněnost evidence a nedokázat neoprávněnost evidence. Zde platí to druhé - Babiš údajně žaloval špatný úřad (přestože při všech dřívějších soudech právě tento byl ten "správný" - podivné). Takže podstatou se soud vůbec nezabýval a Babiš řekl jasně, že se bude soudit dál.

2 3
možnosti

Najděte si, jak rozhodl Krajský soud v Bratislavě a vůbec zdejší diskuzi v části, kde celou věc jeden diskutér podrobně přibližuje. Vy se zmiňujete pouze o výroku slovenského ústavního soudu. A nechte si ta silná slova od cesty.

1 2
možnosti
Foto

J69i86ř69í 45L71i25b98e74r

13. 3. 2018 13:51

Karma R^ Souhlasím s Vámi, že pan Babiš nemá v současné době rovnocenného soupeře, který by, tak jako on, dokázal lidi přesvědčit o své pravdě, a proto by ho voliči volili. Ostatně - proto volby dopadly tak, jak dopadly. :-(

8 0
možnosti

Je to tak. Právě to mě zajímalo, proč tomu tak je, a snad mi OVM daly jakousi odpověď.

1 0
možnosti

Pane autore, mýlíte se. Ano, pan B může na značnou část voličů působit přesvědčivě, ale ve svém příspěvku jste zcela opomněl zásadní problém: naprosto mu chybí zásadovost v jeho postojích. To, co popisujete, jsou ve skutečnosti výmluvy a překrucování pravdy (a mnohdy i lži). A to je u předsedy vlády nepřijatelné.

Tímto postupem, bezzásadovostí a lhaním získává "výhodu" v diskuzi proti jiným politikům, kteří se prezentují přesně obráceně. To by tedy měli v zájmu vyrovnání sil s panem B používat stejné metody? To bychom opravdu už neměli koho volit. Je škoda, že ve svém příspěvku jste zapomněl na pan Kalouska: ten je argumentačně na mnohem vyšší úrovni, než p. B.

3 2
možnosti

Pro populistu zásadovaost není vítaná. Je třeba být názorově prožný, pokud jím chcete být.

1 0
možnosti

Jenomže vážený pane autore, ono abstrahovat od těch faktů, které jste zmínil v úvodu jaksi nejde. Pak se vám obraz zcela změní z pozitivních rysů na vychcanost.

2 0
možnosti

Pochopil jste smysl mého textu, a tedy proč jsem pro účel článku abstrahoval od oněch faktů? Kromě toho vám připomenu, stejně jako panu Kadlecovi, že jsem v článku zcela jasně vyjádřil svůj postoj k panu Babišovi.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS