Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pěkné, že jste připomněl OF, rád jsem jí četl a už tenkrát byla velmi tvrdě proti Islámu, ale nikdo příliš neposlouchal, co taky poslouchat praštěnou ateistku.

4 0
možnosti
JK

Ano, Fallaci viděla dost dopředu, řekl bych.

1 0
možnosti
KM

Jojo, Oriana Fallaci dokonce Chomejniho rozesmála. Podle jeho syna to bylo poprvé v životě, co se smál.

2 0
možnosti
JK

Ano, to je fakt, i když se Chomejní možná smál víckrát, ale ne na veřejnosti. Fallaci si ale musela vzít k rozhovoru s ním čádor. Její rozhovor s italským režisérem Fellinim se dostal do učebnic žurnalistiky. Jako jediná přiměla Felliniho vyslovit svůj politický názor. Nikdy to nedělal, i když jeho filmy byly politiky plné. Také to byl jeden z mála rozhovorů, v němž hrálo roli, kde probíhal a co při něm ti dva dělali a Oriana to popsala, neboť ten rozhovor začali v Římě a dokončili přes Londýn a New York v Hollywoodu. Normálně nejsou takové věci v interview důležité a popis prostředí a činností při něm je považováno za chybu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik