Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Co se týče různých prognóz EU a Evropy, zkuste se zeptat člověka, který zná z praxe oba světy (jak EU a USA, tak Čínu) - amerického profesora českého původu a baťovce Milana Zeleného. Myslím, že je v tomto ohledu fundovanější než naprostá většina lidí, o zdejších blogerech, zvláště pak některých ani nemluvě.

Malá poznámka na závěr:

Ne, strach NENÍ vždy iracionální, jak píšete. Protože kdybychom neměli strach, patrně bychom již vyhynuli.

2 0
možnosti
JK

Zelený jistě může dělat kvalifikované prognózy. Já jsem se ale snad o prognózu nepokoušel. Nebo myslíte, že jo? Byl to takový můj pohled. Právě proto, že je strach přirozenou součástí každé živé bytosti, je zároveň iracionální, a to i v případě, že je objektivně čeho se bát. Strach je atavistická záležitost.

0 0
možnosti
JL

Pane Kvapile mala poznamka. Kdyby jsme meli "prezidensky" system vedeni statu, pan premier (prezident) by mel vladu v rukou a mohl by budovat "zitrek". Takto se stale "handrkujeme" o blbostech, ktere nemaji zadny ucinek a jen nas rozdeluji a hlavne zdrzuji. Nabizel jsem vam diskuzi pomoci e-mailu. (jerry@limafamily.net) na toto thema. Asi nemate zajem. Nevadi.

1 0
možnosti
JK

Nene, zájem mám, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Já se vám brzy ozvu.

0 0
možnosti
Foto

R^dobře vyjádřený rozumný názorR^

1 0
možnosti
JK

Děkuji. Spíš to bylo takové shrnutí určitých jevů. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nejdříve technická, A. Babiš nevyhrál senátní, ale sněmovní volby. Znám mnoho lidí, kterým vadí politika, jakou zde praktikovaly tzv. tradiční strany. Lidé chtěli změnu, proto dostal Babiš šanci. Na jeho vítězství nemá zásluhu on, ale právě tradiční strany. Na EU lidem vadí neustálé vymýšlení způsobů, jak nám do země dostat migranty, které zde nikdo nechce. Když nebyly úspěšné kvóty, novelizuje se Dublinská smlouva - Dublin IV. O blbostech typu pomazánkové máslo nebo rum nemluvě. Evropský parlament by měl být pro lidi užitečný a ne je pořád štvát. Pak by se politici nemuseli strachovat kvůli vypsání referenda o Czexitu. Na druhou stranu neznám nikoho, kdo by měl strach z Vámi popisovaných věcí.

5 0
možnosti
JK

Za tu technickou děkuji. Opraveno. Lidem vadila politika tradičních stran, proto dali šanci Babišovi, který v podmínkách vytvořených touto politikou získal svůj majetek za použití velmi problematických metod? Pokud vím, tak se sem za poslední dva roky dostalo minimálně imigrantů (tuším 12) a imigranti sami neusilují o to, aby se k nám dostali. Já jsem snad netvrdil, že je EU bez chyb, ale proti tomu, co tady páchal Sovětský svaz a bolševici, je to úplné selanka. Vy neznáte nikoho, kdo by se bál muslimských migrantů, diktátu EU, z neschopnosti splácet půjčky, z exekucí, ze ztráty životní perspektivy, ztráty zaměstnání atd.? To vám moc nevěřím.

2 0
možnosti
MB

Tvrdím pořád dokola - Ideální je středopravicová vláda, s rozumnými zákony k žití a podnikání. Pak na Hradě může sedět ego žvanil, dávat dále vydělat své skupině Přátel - systém to udrží. Jaký systém a s jakou Vládou ovšem ? Vyšetřovaný Oligarcha sní o své Vedoucí Anoúloze . Pak podpora podivných společenství KSČm + SPD + toho správného křídla ČSSD po Zemanově návštěvě. Toto je dokonce nazýváno naší cestou budoucnosti ! ... :-)

5 0
možnosti
JK

Středopravicová vláda by byla dobrá. Hlavně aby byla taková, která by vytvořila stabilní podnikatelské prostředí a zasadila se o efektivní prosazování práva a byla ze své středopravicové pozice aktivní v EU a v zahraniční politice vůbec.

5 0
možnosti

J89a74k79u70b 33Š87o98l24c

6. 2. 2018 14:00

Dokud neopustíte vy a ostatní "chytří" svůj poučovatelský tón, tak vám nikdo naslouchat nebude, i kdybyste měli stokrát pravdu. A vyhraje opět Babiš a další vám nepřijatelní.

3 5
možnosti
JK

Poučovatelský tón? Směšné.

3 2
možnosti
AR

R^R^Zajímavé a dobré.

3 1
možnosti

Velice demagogický článek.

Pražská kavárna a staří hlupáci jsou je berličky, sloužící k rozdělení národa cynickými medii. To, že Zeman tady chce Rusy, je hloupost. Už několikrát se vyslovil pro EU a i Babiš by neopustil instituci, ze které mu plynou miliardy ročně. Mírumilovné Rusko je stejně mírumilovné, jako každá jiná velmoc, včetně USA. Ostatně USA s Ruskem budou válčit do posledního Syřana, Ukrajince, a kdyby se u nás něco semlelo, tak klidně do posledního Čecha.

Celý Váš článek je jen snaha rozdělit lidi na My, moudřejší a lepší a Oni, hloupější a horší. Vaše argumenty o Komunistech jsou sice pravdivé, ale Okamurovo strašení, není jen plácání, ale zveličování fakt. Uvědomte si, kolik kultur doplatilo na to, že se k nim nacpala kultura jiná. Byli to nejen Američtí indiáni, ale i Římané (Gótové) i Egypťané (Hyksósové). V historii je spousta jiných příkladů.

8 6
možnosti
JK

Asi takhle - myslet si můžete, co chcete. Je ale hloupá představa, že se snažím někoho rozdělit. Nedělím lidi na moudřejší a lepší proti hloupějším a horším. Pokud máte ten pocit, je to váš problém. Já jsem pouze předložil čtenářům text, nad kterým se mohou zamyslet nebo taky ne. Pokud se někdo zamyslí, je jen jeho věcí - jak.

Je otázka, co myslíte tím "doplatilo". Invaze Evropanů do Ameriky, Germánů do Říma nebo Hyksósů do Egypta byly výsledky procesů, které se odehrávaly následkem vzniku podmínek pro takové invaze a nedaly se nijak zastavit a zvrátit. Nicméně současná imigrace se těmto invazím ani vzdáleně nepodobá. Konečně do Evropy proudili ponejvíce z východu imigranti odnepaměti. Ostatně my, Češi, jsme sem také odněkud přišli.

3 3
možnosti
VO

Opravdu věříte tomu, že by se mohly vrátit normalizační poměry z 80. let, pokud bude vládnout Babiš s komunisty a Okamurou?

To by si nyní už nikdo nedovolil, být v srdci Evropy sám jako kůl v plotě, my Češi na to ani nemáme zrovna náturu. Ani vystoupení z EU a NATO není reálné, to otevřeně chtějí jen komunisté. I když, ono by se zase až tak moc nestalo. V období 1990-1999 jsme nebyli v EU ani v NATO, a nejsem si vědom, že bychom tím tehdy nějak zvlášť trpěli. Tehdy ovšem ještě nevládl v Rusku Putin...:-)

6 3
možnosti
JK

Jistěže by to nebylo přesně takové jako v 80. letech 20. století. Může to být ale taková postfaktická internetová normalizace. ;-)

2 3
možnosti
Foto

Na rozdíl od pana Hermánka, který patrně potřebuje k dobrému zažití paušálně pohanit cokoli , co mu přijde pod ruku (mně osobně stačí ta "Plzeň"), se domnívám, že jste to shrnul komplexně a přesně .:-)R^

13 3
možnosti
JK

Děkuji pěkně. Mě samozřejmě těší, že se to panu Hermánkovi nelíbí. Kdyby se mu to totiž líbilo, byl by to signál, že jsem článek napsal špatně. ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik