Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Máte v tomto příspěvku jednu zásadní chybu! Tenkrát nebyly žádné obálky, pouze jste obdržel jeden hlasovací lístek a ten jste vhodil do urny.

Ano, upravovat bylo možné, ale plenta byla někde v koutě hodně daleko od urny a pokud jste za ní šel tak jste byl okamžitě zařazen na seznam podezřelých protisocialistických živlů!

3 0
možnosti
JK

Možná se to do obálek nedávalo. Za tu "zásadní chybu" se omlouvám. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Vtip z doby Husákovy:

Proč jsme museli volit nového presidenta?

Protože ten starý už nestál za nic.

Nadčasové?

Karma! R^

4 0
možnosti
AK

Když už jste přešel na vtipy, tak jeden jen pár let starý.

Jedná se vlastně o bonmot našeho ne všemi milovaného prezidenta:

Jaká je definice agresora v mezinárodní politice?

Je to ten, kdo napadne nějakou zemi dřív, než tak učiní USA se svými spojenci.

Také nadčasové, že?

A současně velmi smutné.

2 2
možnosti
Foto

Proč se rozčilovat nad nějakým výrokem a přitom nakonec potvrdit, že je pravdivý ? To nedává smysl.

0 1
možnosti
JK

Celkem chápu, že vám to nedává smysl. Je to na vás moc složité. Já se ale nijak nerozčiluji.

5 0
možnosti
Foto

Moc hezké, karma.

Mám v paměti jeden krátce polistopadový výrok: Kdybych tady nedělal předsedu partaje, mohl jsem dělat mluvčího občanského fóra. I to silně vystihuje mentalitu.

Zkrátka: velké penzum jedinců bude kázat nesmysly a zde je samozřejmě jejich rejdiště, protože od klávesnice lze komukoliv tvrdit cokoliv.

6 0
možnosti
Foto

A přesně to děláte, že?

3 4
možnosti
MB

Ústava r. 1960 - Je podstatně prznícím dokumentem povahy národa. Řeklo se, že základy socialismu byly položeny, Slovensko bylo odříznuto od rozhodovacích pravomocí a mazaně se objevila konstrukce, že - ČSSR = KSČ = Generální tajemník ÚV KSČ = Prezident. Jinýnými slovy řečeno, kdo se vyhraňuje vůči Vedoucí úloze = Tak se vyhraňuje proti státu ! Jde o nesmírně pohodlný systém vládnutí. Pokud zakolísá - pozvou se tanky. Následně od r.1968 si režim přestal hrát na jakékoliv naplňování idejí - výkon prosté moci. Podobně chápu Oposlouvu Zeman - Klaus. Dnes se blížíme čemusi podobnému - Zájem A.Babiše o jednobarevnou vládu. Je to i praktické k výkonu - opět s háčkem ! Musí se převzít plná odpovědnost = Strašně riskantní i nebezpečné. Dobře je to vidět na úsecích, které Hnutí ANO již 4 roky řídilo - např. Obrana + Doprava - Zázračné výsledky jsou kde ? (Dovětek - Je úsměvné, jak Šlechtová vlastně kritizuje Stropnického, o km dálnic nemá smysl mluvit a novum! Ministerstvo zahraničí = Pouze - Andrej Babiš ! To by si za Husáka, skutečně nikdo nedovolil ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Pokud se představitelé nějakého režimu spolehnou při jeho obraně na tanky, tak páchají vlastní sebevraždu.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a karmu, pane Kvapile.R^

10 0
možnosti
Foto

Za režimu daným Ústavou v r. 1960 vše záviselo na odvoze občanů nejít k volbám a ta jejich odvaha ovšem závisela na tom, do jaké míry si mysleli, že k volbám nedorazí ti druzí. Kdyby nikdo k těm volbám nedorazil, tak by se režim zhroutil, protože jeho jediným představitelem zůstal generální tajemník KSČ jako kůl v plotě. Ale protože k volbám dorazili všichni ti druzí, tak to danému rebelovi nakonec také nestalo za to, i když ve volbách třeba v r. 1971 všichni nutně věděli, co činí, že legitimizují Smlouvu o dočasném pobytu sovětských vojsk na našem území.

1 3
možnosti
Foto

Myslím, Jiří, že to byla pasáž v knize Jak chutná moc. Popisovala činnost komunistického funkcionáře, v jehož rajónu se vyskytla vzpurná vesnice, která se nechtěla komunistické vládě poddat.

A tak ji prostě a jednoduše odstřihl od služeb, poskytovaných státem. A jako první přijel do vsi s náklaďákem s nářadím, vykopal označení zastávky autobusu, naložil tu "štangli" na náklaďák a odjel.

Ten samý den vzpoura skončila. A kdyby k volbám nedorazil nikdo, což je čiročirá teorie, stejně by si režim poradil.

A letos máme 50 výročí té sovětské invaze. My, kterým tehdy bylo 20, jsme dnes sedmdesátníci a ti, kterým tehdy bylo 70 už dávno nežijí.

To zas bude kraválu. Já asi uvažuji příliš věcně, ale pro mě je ten pobyt sovětských vojsk nevýznamný. Jednoduše proto, že i předtím, ba i potom jsme měli komunistický režim.

A výron idealismu v roce 1968 bylo to nejhorší, co se mohlo stát.

2 2
možnosti
Foto

Taky se s touto hláškou občas setkám, ale poté co odvětím "...ani za Stalina", tak je většinou klid. :-)

2 0
možnosti
JK

Já jsem chtěl pouze na tento jev upozornit a na jeho základě připomenout, jak to tenkrát bylo. ;-)

1 0
možnosti
JB

Kdyby vyhrál Drahoš a polovina lidí by ho nerespektovala, mluvil byste jinak.

2 3
možnosti
Foto

Co je to „respektovala“? Ač jsem Zemana nevolil, respektuji vůli národa – jak voličů, tak nevoličů – a Zeman je (bohužel) i mým prezidentem. Stydím se za svého prezidenta a za všechny, kteří ho volili, leč respektuji, že je to prezident. Jako k člověku k němu sebemenší respekt necítím, ale respektuji fakt, že je hlavou našeho státu.

A teď se s tím poperte; jaký konkrétní respekt máte na mysli vy?

8 2
možnosti
Foto

Tohle tristní volání po starých pořádcích zajistí úplný konec svobody a nejhorší je, že ti, kteří volají po starých pořádcích si vůbec neuvědomují, jak vysokou cenu za to museli naši předci zaplatit. Že ten bordel na kolečkách, kdy mnozí věřili, že jde vlastně o pořádek, má za sebou zničené životy, rozvrácené rodiny, rozkradené majetky, to si až jeden říká, Stalina na vás. :-/

6 0
možnosti
JB

O žádný návrat nejde.

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik