Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jižní Morava je katolická, na rozdíl od severní Moravy, která je vyloženě levičácká (místy až narudlá) a tedy prozemanovská.

0 0
možnosti

Psal jsem, že byla Morava katolická v době husitských válek v souvislosti s tím, jak o tom mluvil František Ringo Čech a šlo o jakési ironické přirovnání..

0 0
možnosti
Foto

Á, nominální mozek.

0 0
možnosti

Od nominálního mozku tu sedí. ;-)

0 0
možnosti

Předně bych říct, že já osobně považuji projekt EU v principu za dobrou myšlenku (jejíž současná implementace ovšem dosti pokulhává).

Pár poznámek k Vašemu textu:

1. Čato slýchávám, že na zásadní otázky ohledně migrační krize má MZ pramalý vliv, ale na celkové směřování naší země (podle jeho odpůrců na Východ) velký. To je trochu rozpor, ne? Tak jak to s tím jeho vlivem vlastně je?

2. Být součástí EU určitě neznamená chovat se patolízalsky a přikyvovat každé, s prominutím kravině, která by náš stát mohla poškodit. A na to je potřeba mít sebevědomí a hlas, který je slyšet. A to tím více, čím jsme menší národ. Protože jinak si s náma budou mít tendenci ostatní členové mávat dle svých potřeb. Myslím, že poníženě jsme se chovali za minulého režimu dost, tak proč nezvednout hlavy?

3. Macron, současný prezident Francie, uzavřel nedávno s Čínou obchod na dodávku Airbusů za několik miliard. A kdo mu vyčítá, že tahá Francii na Východ?

4. Je rozdíl mezi tím, co píšou noviny a co si skutečně lidé myslí. Víte, co si o našem prezidentovi opravdu Němci myslí? Já ne. To, co současné mainstramové zpravodajství a žurnalistika dle mého názoru silně postrádá, je ELEMENTÁRNÍ NESTRANNOST. Stačí si přečíst články některých našich prominentních novinářů, jako třeba Mitrofanov, shlédnout pořady naší veřejnoprávní TV, jako třeba Interview 24. Nemyslím, že konkrétně v Německu to bude lepší. Proto bych tomu, co píšou v tisku, fakt nepřikládal žádnou velkou hodnotu.

5. Myslím, že prezident by měl respektovat vůli lidu, je to koneckonců nejvyšší zástupce státu, a jednat v jeho zájmu, nikoliv v zájmu jiných států, zahraničního tisku a lobistických skupin. Nakolik toto MZ vše dělá je otázka, ale podle mne minimálně nijak zásadně nejedná proti vůli většiny občanů.

P.S: Já osobně bych v soukromí s Milošem Zemanem asi nevyšel, lezlo by mě na nervy jeho velké ego a samolibost. To spíše bych vyšel s Václavem Klausem anebo Václavem Havlem.

3 0
možnosti

Napřed odpovím na vaše p. s. Jako novinář jsem měl možnost mluvit krátce se všemi třemi a stačilo mi to. Ani jeden z nich na mě neudělal ten dojem, že bych se s nimi chtěl přátelit. To je ale spíš moje chyba, protože já se s někým opravdu spřátelím velmi těžko. Naopak často zažívám ve styku s vnějším světem "štítivost", což jsem se naučil zakrývat jistou žoviálností.

Ad1. Tohle už jsem od vás někde četl. Vám to možná připadá jako rozpor, ale když se nad tím zamýslíte, tak není. EU a obecně Západ nebere Zemana příliš vážně vzhledem k jeho vystupování, zatímco Rusko a Čína ho vnímá jako můstek, jak nás dostat pod svůj vliv.

Ad2. Být součástí EU jistě nesmí znamenat patolízalství a ponížené chování, ale ani nepřátelské jednání. A to, co předvádí Zeman, není žádné sebevědomí, ale z pohledu EU je to směšné a trapné, z našeho pohledu smutné a trapné.

Ad3. Doprovodil Macron kontrakt na Airbusy servilním prohlášením, že se do Číny učí jezdit stabilizovat společnost? Pokud ne, pak to nesnese srovnání.

Ad4. Souhlasím s tím, že co píšou média a co si myslí lidé, není jedno a totéž. Nestrannost nebo vyváženost žurnalistiky je však fikce a není to ani žádoucí. Představte si, že by třeba britská média za 2WW informovala vyváženě. Každé médium má a musí mít určitý názor a postoj. Pokud jde o zpravodajství, tak to by mělo být pravdivé v tom smyslu, že fakta, která uveřejní, se musí shodovat se skutečností. Samozřejmě i ve zpravodajství se uplatňuje výběr faktů a jejich akcentace. Například MFDnes a Blesk přinesou zprávy o téže události, obě budou pravdivé, ale MFDnes vybere kromě tech základních jiné fakta než Blesk. Člověk se musí naučit média číst a sledovat. Říct šmahem, že to, co se píše v tisku. nemá valnou hodnotu, je chybou.

Pokračování

0 0
možnosti

Příjemně ironický článek. Takové mám rád a proto mu zvyšuji karmu, i když s jeho vyzněním nesouhlasím. Ale Vy jistě víte stejně jako já, že přesvědčovat přesvědčené je zbytečná práce a když se nedaří, přesvědčovatele to často naštve, jak dokazuje spousta antizemanovských a protidrahošovských příspěvků tady i jinde. A přesto to člověku nedá...Takže si dovolím uvést jen tři příklady toho, jak těžko se z nejvyšších pater odchází: T. G. Masaryka, F. D. Roosevelta a Václava Havla. Všichni tři už měli svá léta a všichni tři byli těžce nemocní. Roosevelt dokonce na invalidním vozíku. A přesto se ve svých funkcích drželi zuby nehty. Připadali si nepostradatelní a nenahraditelní? Možná že svým způsobem byli. Báli se toho, co přijde po nich? Možná že ano - a jak historie ukazuje, právem. Nechtěli přijít o své benefity? Nevím. Vy ano?

3 0
možnosti

Děkuji. Jinak já zase nesouhlasím s těmi jmény. Masaryk abdikoval v průběhu svého mandátu. Havel odešel po konci svého druhého mandátu, ale nevzpomínám si, že by někdo volal po tom, aby už skončil. A s tím Rooseveltem to snad ani nemůžete myslet vážně. V USA za něj nebyla tehdy moc alternativa. Jeho nástupce Harry Truman byl slabý. Chytil se až doktrínou o zadržování komunismu, která byla formulovaná po takzvaném dlouhém telegramu George Kennana z Mosky. Roosevelt udělal částečnou chybu jen v tom, že absolutně nedůvěřoval Churchillovi, protože ho na něm zajímalo akorát to, jestli stále tolik pije, čímž se otevřel nebývalý prostor pro Stalina. Ale nic ve zlém.

3 0
možnosti
Foto

Protimuslímské nálady v Česku nemusí nutně souviset pouze z vnitrostátní siutací, ale s evropskou. Češi cestují, a to co bylo k vidění v západní Evropě už v 90. letech a potvrzeno islámským terorismem, živeným přitom ze zesilující segregací tak třetí generace přistěhovalců, tak asi nechtějí mít doma, takže se nelze divit jejich dnešním obavám z přitažlivosti islámu. Zkrátka pro konzervativní stárnoucí Česko vzniká otázka, zda tyto výzvy globální civilizace a multikulturalismu bude schopné zvládnout. Osobně si myslím, že tak do 10% podílu všech nově příchozích na obyvatelstvu ČR, kteří odpřísáhnou věrnost jak české ústavě, tak euroústavě. Tento podíl se týká i EU a jejich členských států. Pak bude nutné udělat stopku, jak evropskou, tak českou.

1 0
možnosti

Stárnoucí a konzervativní Česko? Stárnoucí budiž. Proč je ale konzervativní? No a tak si zvolíme starého, nemocného prezidenta, který je zaseknutý ve své samolibosti a podílí se na tom, že těm pár mladým, které tady máme, budou čím dál víc mizet příležitosti k uplatnění.

3 0
možnosti
Foto

Druhého kola voleb se nezúčastním, protože ani jeden z kandidátů nepřinese nic dobrého. Ale zaujala mě jedna věc. Vy i mnozí další poukazujete na to, že v ČR s islámem zatím problémy nemáme. Já naopak zastávám názor, že pokud se máme možnost poučit, a to v jakékoli oblasti, měli bychom tak učinit a předcházet případným problémům. Nevím jakou úlohu podle Vás stát zastává, ale měl by sloužit jeho občanům a respektovat jejich vůli. A pokud zde většinová vůle na přijímání uprchlíků není, pak by to politici měli respektovat. Mimoto nikdo ještě nevysvětlil, co pozitivního přijímání takového množství uprchlíků Německu a jiným zemím přineslo. Bez osvěty lidé názor nezmění.

2 0
možnosti

Vy si myslíte, že bude-li na Hradě sedět Zeman, ochrání nás to před uprchlíky? K tomu vám mohu sdělit: 1. Prezident nerozhoduje o přijetí či nepřijetí uprchlíků. O tom rozhodují ministři vnitra členských zemí EU, potažmo jejich vlády. 2. Pokud budeme mít na Hradě nadále tuto tragikomickou figuru, znevěrohodňuje to celou naši zemi před světem, což brání, abychom mohli o problematice migrační krize krize jednat a aby náš hlas bral někdo vážně.

Uprchlická krize tady zkrátka je, s tím nic nenaděláte, a pokud si zužujeme prostor pro jednání, nezbývá nám pak nic jiného, než vystoupit z EU a jiných spolků, zapouzdřit se za svými hranicemi a čekat, až se to přežene.

4 1
možnosti
Foto

Brežněva taky posunovali až do konce jeho dnů.

6 0
možnosti
Foto

Marná naděje. Zemanem nikdo šoupat nebude. Když zemře, tak se ctí jako prezident.

2 4
možnosti

Velmi dobré a pravdivé. Udivuje mě ale, že tolik diskutujících ztrácí čas a energii odpověďmi tomu provokatérovi a veskrze zlému Heřmánkovi. Zcela zbytečné.

6 1
možnosti
Foto

Tak mi alespoň nekomolte jméno. Mně veskrze zlému provokatérovi.

1 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik