Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I když s Vámi úplně nesouhlasím, musím uznat, že Vaše argumentace je silná a článek dobře napsaný, takže jsem mu zvýšil karmu. K Vašim závěrům bych chtěl podotknout jen tolik - "nepřátelské" převzetí firmy je v kapitalismu poměrně běžné a vsadil bych svůj důchod, že se jej v minulosti dopustili všichni čeští oligarchové, z nichž každý má v politice svého "koně", jehož - většinou nedosažitelným - cílem je právě takové "nepřátelské převzetí státu" v zájmu onoho řídícího oligarchy či finančních skupin. Vesměs se to však pokoušejí - a většinou s úspěchem - zastírat. Babiš je nový a zatím originální ve své přímočarosti. A protože si netroufám posuzovat budoucí výsledky takových úplných či částečných "převzetí státu", zdržuji se i dalších soudů. Ale myslím si, že i většina voličů ANO, kterou irituje to, jak se Babišovi odpůrci semknuli jako panská jednota u Lipan a utloukají ho tím, co sami dělají. Česko je plné čapích hnízd. A tak posuzují výsledky jím řízeného ministerstva v minulém volebním období, výsledky, které nebyly nejhorší. Byly dokonce dost dobré. Já vím, že k tomu přispěla i současná konjunktura. Ale Kalousek začínal také v dobách konjunktury a co předvedl? Co po něm zůstalo? Není to tak jednoduché, jak se zdá. Já osobně jsem příznivec přímé demokracie v kombinaci s tím, o čem jsem psal předevčírem, tedy s jakousi reinkarnací Národní fronty. Ta přímá demokracit by ovšem musela být bez různých okamurů a ta NF bez vedoucí úlohy kohokoli a s novým startem všech, aby jejich členská základna odpovídala skutečnému počtu jejich příznivců. Ani to by ovšem nebylo jednoduché a imunní vůči zneužití.

0 0
možnosti
JK

Přímá demokracie bez okamurů a Národní fronta bez bolševiků? To je dost nereálná představa.

Pokud jde o Babiše, tak ten není ani náhodou přímočarý. Kdybyste nahlédl trochu do jeho zákulisních politických a zejména ekonomických aktivit, u kterých vazby na různé aktéry obepínají půlku světa, asi byste se zhrozil a o nějaké jeho přímočarosti byste nemluvil. To, co se vám jeví jako přímočarost, je nestoudnost, neboť Babiš, jako protřelý hochštapler, v jednom okamžiku usoudil, že se nemusí ničeho obávat a pokusil se ovládnout celou zemi politicky. Věděl, že drzé čelo je víc než poplužní dvůr, a šel do akce. Předpokládal, že než se ostatní vzpamatují a pochopí, o co jde, bude on mít to podstatné pod kontrolou. A to se také stalo. Teď jde o to, aby se z Česka nestal Babišistan. Proto je velice dobře, jestli se Babišovi odpůrci proti němu semkli.

Babišovo počínání nelze srovnávat s tím, že má kdejaký oligarcha v politice svého koně. Co dělá Babiš, je úplně jiný level. Myslíte, že on by do toho šel sám, kdyby mělo stejný efekt nastrčit svého koně? Babiš před nějakými roky nejspíš došel k závěru, že je už zralá doba, aby se stal diktátorem. Mě jen utěšuje, že se každý diktátor nakonec přepočítá, jde pouze o to, co nás to bude stát.

Babišovy výsledky nejsou nejhorší? To je otázka. Poté, co Babiš převzal ministerstvo financí, přišla jednak konjunktura (jak jste zmínil) a zároveň se začaly pozitivně projevovat předchozí Kalouskovy restrikce. Vy se ptáte, co Kalousek předvedl? A já říkám, že dost. Jeho počínání v době krize bylo správné. A že začínal v době konjunktury? To je přece úplně jiná situace, když konjunktura končí a nastupuje krize, proti tomu, když končí krize, nastává oživení a přichází konjunktura. Doufám, že jste nepodlehl Babišově a Sobotkově demagogii? To, že teď jdou proti sobě, by vám nemělo zastřít, že čtyři roky působili v souladu.

Jinak děkuji. ;-)

1 0
možnosti
Foto

,, ... v politice, hospodářství a byznysu není absolutně nic takové, jak je to lidem prezentováno, jak to kdo líčí, a jak se nám to jeví. O tom, kam tato země bude směřovat, kam se pohne naše společnost a jak se bude vyvíjet, nerozhodují volební programy stran a sliby politiků, byť by byly míněny sebeupřímněji. Ve skutečnosti je to tak, že rozhodující jsou zákulisní manipulace, vazby mezi různými hráči na politické a ekonomické scéně (a zdaleka ne jen na té naší), které zůstávají skryty pod povrchem a do nichž lid obecný nevidí."R^

O tom to vše je! Ostatní je jen poněkud připálená omáčka;-)

1 0
možnosti

obecný lid nikam nevidí, jen Jiroudek, ten ví fšechno;-D

0 0
možnosti
MK

Píšete: "Pokud si kdokoliv myslí, že mu nějaká politická figura nebo strana mluví z duše a že hájí jeho zájmy, pak je naivní."

V tom případě navrhuju zrušit parlamentní volby a vůbec celý systém politických stran. Neměl by totiž smysl. Co navrhujete místo toho?

Nevím, jak Vy, ale já osobně kašlu na nějaké proklamované volební preference a budu volit čistě podle svého vlastního přesvědčení. Které může být pochopitelně chybné, ale kdo z nás chyby nedělá?

1 0
možnosti
JK

Proč by se měl rušit systém politických stran a parlamentní volby? Tento váš názor jen dokazuje, že nevíte, o co jde. Politické strany jsou tady od toho, aby navrhovaly a prosazovaly svá řešení různých společenských a ekonomických problémů a získávaly pro tato své řešení stoupence.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Kvapile, nedávno jsem zaregistroval názor, že nejlepší bude volit jako obvykle nejmenší zlo, ale žádnou "Stranu nejmenšího zla" nemáme, a je to asi proto, že taková strana se hned po ustanovení rozpustí, aby působila co nejmenší zlo. Když to promítnu na váš článek, přijde mi minimálně rozumné nevolit nepřátelské (tedy zlé) pojetí politiky a řízení státu.

2 0
možnosti
MK

A kterépak konkrétní politické strany naplňují a uplatňují to "hodné" pojetí politiky a řízení státu? Já jen, abych volil minimálně rozumně ...

1 0
možnosti
JH

J85a44n 51H23a72j53e59k

20. 10. 2017 8:25

Blbost na entou.

1. Ve skutečnosti je to tak, že rozhodující jsou zákulisní manipulace...

2. Aby ho tak ale mohl řídit, musí ho také jako firmu převzít do svých rukou..

Zákulisní manipulace, nebo vstup do veřejného života? Co je výhodnější?

2 0
možnosti
JK

Na co se ptáte. Nejde o to, co je výhodnější, ale o to, co fakticky rozhoduje.

0 0
možnosti
Foto

Malá poznámka. Náhrada něco nahrazuje, to je "self explaining". A cestovní náhrady neboli diety byly a jsou mírně zneužívány. Dříve to šlo hlavně v cizině. Nyní, když jsou hotely již také soukromé, i u nás.

Pracovníci vyslaní na služební cestu vždy prosí, aby v účtu za ubytování nebyla snídaně. Tu si pak od zaměstnavatele nechají proplatit a získají tak určitou, v tomto případě poměrně malou, hotovost.

A s poslaneckými náhradami je to nemlich to samé. Poslanec by měl, kromě svého platu, dostávat nahrazeny jen skutečné výdaje. Pokud takové výdaje nejsou a on přesto náhrady čerpá, je to podvod.

Ten má určitě nějakou promlčecí dobu a také není zvykem poslance soudit, ale z morálního hlediska ten, kdo si za poslanecké náhrady koupí byt, jedná minimálně nekorektně a možná protizákonně.

A jsme u jádra "Babišova pudla", tedy Čapího hnízda. Z mé laické perspektivy jsou ty machinace s vlastnictvím té nemovitosti samozřejmě účelové, otázkou ale je, zda nelegální.

A nelíbí se mi, když někdo, kdo vesele čerpal náhrady, které nespotřeboval a koupil si za "ušetřené" (stejně jako s těmi snídaněmi) peníze byt, má jakékoli morální právo někoho poučovat?

4 4
možnosti
JK

Co to blábolíte? Jakou to má souvislost s mým článkem?

2 3
možnosti
LH

Bojim bojim toho bubaka co tsk divně hulaka :)

5 0
možnosti
Foto

Ať tak, či tak. Andrej Babiš je nepopiratelným PR vítězem. Kdyby se vše sečetlo, tak výsledek by patrně byl, že to, co bylo vysloveno a napsáno o AB = sumě všech ostatních politiků a politických stran.

Tak trochu mi to připomíná předvolební grilování Donalda Trumpa. I když, pravda, tam jeho vítězství, kromě Miloše Zemana, nikdo nepředvídal.

4 0
možnosti
JB

J20a39n 92B93u89r35i12a10n

20. 10. 2017 6:53

A to je ten průšvih - vůči Babišovi mají všichni ostatní politici jakousi nutnost se vymezit - tzn, že Babiš rozhodně nebude žádným stmelujícím prvkem politické scény a povolební spolupráce bude velmi obtížná. Pokud to tedy nedopadne tak, že dostane 50 % (ale až tak hloupý zatím tenhle národ není).

6 0
možnosti
KJ

Hezké brzké ráno. Toho pana Babiče Vám tam hodím. S radostí a s nadšením, s písní na rtech. Ať máte v budoucnu na co nadávat ...na blogu.

4 4
možnosti
MB

Ááá, svědci veleknězovi již vstali ke své ranní - písemné mši ! Dobré ráno, p. Jirásek ! ... :-)

9 3
možnosti
Foto

Já se na to dívám zrovna ze záznamu. Opravdu mám obavy o budoucnost této země. Jestliže vážně vyhraje Babiš, tak pán Bůh s vámi.

16 2
možnosti
Foto

A jak to prosím bude vypadat? Zmáčkne už konečně ten červený knoflík?

2 3
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik