Diskuse

Protivný = otravný, odpudivý, odporný...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdysi jsem tady napsal, že určitá část národa ( každého) jsou taková hovádka boží, což není úplně oblíbené stanovisko. Problém nastane, když nějaká politická síla začne cíleně oslovovat právě tuto skupinu obyvatelstva, což v jistém smyslu platí i o médiích.

Tomu pak odpovídá to, jak takový politik argumentuje - pro vás to bude zcela iracionální chování, ale někdo bude akceptovat, že má prezident třeba takové pravomoci, které lze s Ústavy nějak vyzískat. Když se pak takový jedinec rozhodne takové stanovisko prezentovat, dopadne to tak, jak to popisujete. :-)

0 0
možnosti
JK

Vystihl jste to zcela přesně. A mně šlo právě o to, abych na tyto skutečnosti poukázal. Nicméně v diskuzi se někteří chytají různých jednotlivostí z mého textu, a ty pak rozvíjejí ve svých příspěvcích.

0 0
možnosti
Foto

Prvotní význam slova protivný bezpochyby označovalo jedince s opačným názorem. Časem získalo význam jiný, který potvrzuje, že kdo má názor jiný než my sami, je lidem nepříjemný, odporný a zdejší diskutéři to svými ataky potvrzují.

2 1
možnosti
JK

Tak ono je to celkem logické, že nikdo není odvázaný z toho, že mu jiný oponuje. Aspoň neznám člověka, který by nechtěl toho druhého přesvědčit, že pravdu má on. Pokud to nepřejde do hádky, osobních útoků a do křeče, je všechno v pořádku. Aspoň tedy podle mého.

1 0
možnosti
Foto

R^;-D Ač, pane Kvapile, Vám šlo o především o článek jednoho z blogerů, že. který si evidentně, a rád, ,,dˇobl" do fanatizmu až trivial. jednoduchosti mnohých, což se mu vskutku podařiloR^ Je ovšem až úsměvné, že se v rétorice mnohých až tak nelišíte, už i tím, že onen článeček používáte až jako jakýsi ,,mustr";-) Inu, parlament. demokracie je založená na POLITICKÉ soutěži politic. subjektů. A ono ,,soutěžení" má různé podoby. Vč. manipulací s tzv. veřejným míněním, a to i za pomoci tzv. nezávisl." medií. Zrovna sleduji, ač po kouskách, i OVM. Je tam opravdu ,,zobrazenio" VŠE;-D Jinak zdravímR^ J.A.J.

1 3
možnosti
JK

Myslíte, že jsem triviálně jednoduchý? No budiž. Jestli vy nebudete až příliš komplikovaný, což se - aspoň se mi zdá - projevuje v lehce chaotických myšlenkách, jak je někdy prezentujete. Ale nic ve zlém a také vás zdravím. ;-)

1 0
možnosti
JL

Vím na co narážíte a souhlasím s vámi. Problém vidím v tom, že autor ke konci diskuze, prohlašuje, jak se mu vlastně celá ta provokace povedla. Bylo to skutečně míněné jako provokace?

1 0
možnosti
JK

Mohlo být, to nedokážu posoudit. Ale také je možné, že je to dodatečné, úhybné vysvětlení. Opravdu nevím.

1 0
možnosti